yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer

    içerik listesi

    henüz içerik eklenmemiş.

    5.0
    girdi yaz
    medya ekle
    değerlendir
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (4)
    • oylar (3)
    • medya (2)
    5

    4. Jasmine olanı parfüm niyetine kullanılabilecek güzellikte fresh ve çiçeksi bir koku. Ayrıca fiyatı da muadillerine göre daha uygun.

    4 aralık 2020 12:41

    5

    3. ilk girdimde bahsettiğim oriental isimli çeşidi aynı zamanda (gbkz: eda taşpınar desert rose amber vücut spreyi) ile de aynı koku olan kolonya. zaten o da Victoria secret muadili bir vücut spreyi olduğundan hepsi dönüp dolaşıp aynı kokuya çıkıyor. hatta vaktiyle aynı kokuyu madame coco da amber isimli vücut spreyini piyasaya sunarak kullanmıştı. yalnız koku o kadar hafızamda yer etmiş ki ona dair ne varsa bir çırpıda sayıp dökeyim istedim. ilk girdide bunları yazmayı unutmuşum, şimdi hazır aklıma gelmişken girdiyi editlemek yerine böyle yeni bir girdi girmek daha kolayıma geldi(gizlinot: swh).

    4 mayıs 2020 21:11

    5

    2. sevgili yazarımız (yazar: nilll) öyle güzel anlatmış ki kolonya ihtiyacım olduğunda gidip ilk olarak bu ürüne baktım ve onun da övgüyle bahsetmiş olduğu oriental (misk-i amber) adlı versiyonunu satın aldım. sonuç: kokusuna tek kelime ile bayıldım!

    tanım: yoğun şekilde amber notası, daha hafif şekilde misk, vanilya, karamel ve beyaz çiçek notaları içeren daha çok oryantal nitelikte ama çok az da olsa çiçeksi kokuya sahip; adeta bir parfüm havasında olan; rossmann marketlerde ve online alışveriş sitesinde 250 ml. hacminde ve cam şişedeki ambalaj içerisinde yaklaşık 22 tl indirimli fiyatla satılan; 80 derece alkol içeren harika bir kolonyadır.

    olumlu ve olumsuz özellikleri diyerek ürünü detaylandırmayacağım çünkü bence bu kolonyanın kokusunu severseniz olumsuz hiçbir özelliği yok. koku tarif etmekte ve muadil koku bulmak konusunda zaten yetenekli bir insan değilim ama bu kolonyanın kokusu gerçekten de farklı. genel olarak kadınsı, hafif de olsa ağdalı ve vanilya-misk karışımı kokuları seviyorsanız bu kolonyaya bayılırsınız diyebilirim. ben bu aralar kendisini kolonya olarak kullanmaya kıyamadığım için vücut spreyi gibi kullanabilmek amacıyla boş bir sprey şişeye boşaltıp kıyafetlerdeki kalıcılığını da test ettim ve rahatlıkla söyleyebilirim ki aynı zamanda kokusu da kalıcı olan bir kolonya. sonuç olarak oriental versiyonu için konuşmam gerekirse kendisini gözüm kapalı tavsiye ederim.

    4 mayıs 2020 15:44 4 mayıs 2020 15:54


    5

    1. milletçe kolonyaya fazlaca sardığımız şu günlerde adeta olmazsa olmazımız haline gelmiş bir şey olmuşken kolonya benim de yeni keşfettiğim bir marka 1881. hatta İlk kez internetten sipariş vermek için kolonya ararken karşıma çıktı. yalnız önceden kutuların üzerinde 1881 yazarken, şimdi 18&81şeklinde yazıyor ilginç bir şekilde. fakat içindeki şişenin üzerinde hala 1881 yazıyor. markanın internet sitesinde 18&81'in özel bir koleksiyon olduğuna dair bilgi olsa da, birden neden bu değişikliğe gittiklerine şimdilik anlam veremedim. ama benim için 1881 hala. onun için başlığı da bu şekilde açtım önce buna bir açıklık getireyim istedim.

    neyse koleksiyon dedikleri için daha da dikkatimi çekti ve biraz inceleyince gördüm ki 9 çeşit farklı kokuya sahip bir koleksiyon bu. kutudaki kolonyalar 250 ml'lik cam şişelerde satılıyor bu arada. ayrıca 50 ml'lik küçük boyları da mevcut tabii.

    bir kere şişenin cam olması, kutuların görsel olarak tasarımları ve verilen isimleri oldukça hoş. kokuların yanı sıra göze dr hitap etmeleri açısından ben görsellik anlamında beğendim. tek tek çeşitlerinden bahsedeyim biraz.

    en başta Akdeniz ferahlığı olarak geçen le Citron bildiğimiz limon kolonyası aslında. sadece biraz daha turunçgil kokularıyla zenginleştirilmiş oldukça ferah bir koku.

    izgisel bir dokunuş olarak geçen le melange ise beyaz çiçekler, sümbül, yasemin, sedir ağacı ve beyaz misk gibi çiçek kokularının bir arada harmanlanmış hali. kolonyada çiçek kokularını sevenler parfüm niyetine bile kullanır bunu. yalnız koku olarak beğensem de biraz ağır geldi bana. beyaz çiçekler ve misk bir arada olunca yasemin ve sümbül kokusunu bastırmış çünkü.

    okyanustan gelen ferahlık olarak geçen aqua aynı rebul'ün ice kolonyası gibi erkeklerin de tıraş sonrasında rahatlıkla kullanabileceği bir koku. bu tür unisex kokuları ben seviyorum o yüzden de benim hoşuma gitti açıkçası. ferahlamak için bile sıklıkla kullanılır.

    buzullardan gelen ferahlık olarak geçen frais ise aynı aqua gibi unisex ve o da yine ferah bir koku. yalnız bunda turunçgiller, ananas ve erikten tutun da, amber, sedir ağacı ve misk gibi kokuların hepsinin bir karışımı olmuş. biraz daha odunsu bir koku yani. daha kalıcı olmasına rağmen başta güzel gelse de, sonradan biraz ağır geldi bana açıkçası. koklarken güzel ama.

    yaseminin gizemli öyküsü olarak geçen primtemps adından da belli olduğu gibi tam bir yasemin kokusu. adeta tek notalı parfüm misali oldukça güzel bir kokusu var. o yüzden yasemin kokusu sevenlere rahatlıkla tavsiye ederim. ben elimde rebul'ün yasemin kolonyası olduğu için almadım ama olmasa alırdım kesinlikle.

    Akdeniz esintisi olarak geçen mediterranee ise bodrum mandalinası ve turunçgiller ağırlıklı oldukça enerjik bir koku. yalnız alttan alttan zambak ve beyaz misk ile birleştirilmiş dense de, mandalina kokusu alıyorum ben sadece kokladığımda.

    uzak doğuya özgü zarafet olarak geçen camellia ise yeşil çay kokusuymuş. bunu birebir koklamadım onun için detaylı bir yorum yapamayacağım.

    doğu ile batının mükemmel uyumu adıyla üretilen arabesque gerçekten de ismiyle müsemma. ilk bunu kokladım ben rossmann'da ve bana çok ağır geldi. sonra üstünde yazılanları okuyunca anladım ki bu erkekler için özel olarak tasarlanmış bir koku. modern erkeğin kokusu demiş ama modern erkek bu kokuyla nasıl bağdaşır ben bilemedim. uzak doğu ve güney Amerika'nın kendine has bitkileriyle biraz oradan biraz buradan misali bir karışım olmuş. yanlış hatırlamıyorsam paçuli ve tonka çekirdekleri olması lazım. iddialı bir kolonya bu koklamadan karar vermek bence zor.

    en sona da bir Anadolu masalı ismiyle bize atıfta bulunarak tasarlanmış oriental, yani misk- i amber kokusunu bıraktım. baştan uyarayım ben bu kolonyayı koklayınca bir şeye benzetemedim. diğerleri az buçuk üstünde yazılanlardan kendini belli etse de bu hiçbir şey ifade etmedi. benzer kokularda kolonyam var bari farklı bir koku olsun diye de bunu alıp çıktım yani. yalnız iyi ki de bunu almışım eve kadar sabredemedim arabada açıp denedim hemen ve bayıldım. eğer burnum beni yanıltmıyorsa bu koku victoria's secret amber romance ile birebir aynı koku. dolayısıyla oldukça yoğun, öyle elinizi yıkasanız bile kolay kolay yok olmayacak türden de kalıcı bir koku. kolonya gibi değil de bildiğiniz parfüm gibi bir koku bu yani. eğer o kokuyu seviyorsanız bu kolonyayı da kesinlikle seversiniz. turunçgil, iris ve sümbülteber kokularıyla harmanlanıp, üzerine bir de amber ve vanilya gibi kokularla güzel ve duyulara hitap eden bir uyum yakalanmış. hem ferah hem de odunsu kokuları sevenler için gerçekten de severek kullanılacak bir kolonya. hani farklı bir kolonyam olsun, böyle adeta parfüm kalitesinde bir kokusu olsun diyorsanız direkt bunu alın.

    ben bu kolonyaları internette ilk kez gördükten bir süre sonra da rossmann'da da birçok çeşidinin satıldığını gördüm. yani almayı düşünüyordum iyi denk geldi. şansıma benim gittiğim mağazasında yeşil çay hariç tüm çeşitleri vardı ve fiyatı da 22 liraydı. yalnız aynı kolonya markanın kendi internet (link: https://1881.com.tr/ sitesinde) kampanya yapmışlar ve şu an 18 liraya satılıyor. sitede 50 lira ve üstü alışverişlerde de kargo ücretsizmiş. ek olarak 50 ml olan küçük boyutlu da 7 lira bu arada. hani çantaya atmak için de kolonya isteyenler için rebul'ün kolonyalarıyla aynı fiyatta bildiğim kadarıyla.

    ilgili medya:
    2
    2 nisan 2020 22:57 3 nisan 2020 13:37