yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (13)
    • medya (20)

    13. "ben evden çalışacağım" diyene deli gözüyle bakılan zamanlar (sonlarına doğru bile) ... "yahu bak şu bilgisayarı, şu interneti kullanarak para kazanmanın illa ki benim de yapabileceğim bir yolu olmalı" diyene "ama prestiijj", "hmmm, o çalışmak sayılmaz" diye saçmalıklarla karşılık verilen bir dönem; ki biz bu algıyı ancak şimdi şimdi kırdık diyebilirim. buna rağmen, sizin evden çalışmamanız, çalışamamanız için her adımda binbir vergi ve zorluk çıkararak, böyle insanları baskıcı sistemlerinin baş düşmanı olarak algılayıp sindirmeye çalışan ikiyüzlü ingiliz hükümeti...

    scam'lerle, sahteliklerle dolu bir sürü web sayfası, ve para kazanmanın halen "etik" bir şekli olması gerektiğini ısrarla düşünen ben. üstelik de alanım hiçbir şekilde bilgisayar değil, kendini geliştirmeye çalışan normal bir kullanıcı işte... tek opsiyonunuz ne olabiliyordu, bir blog, web sayfası açıp, oraya trafik çekip reklamlardan para kazanmak. tek başıma oturup bunları araştırıyordum.

    facebook daha yeni. (onun yerine my space vardı.) youtube yeni. instagram yok. daha nice web sayfası -daha doğrusu sosyal medya, sözlükler harici- pek de yok. internet kotayla... bir e-kitap indiriyorsun, neymiş, limitimi 12-13 (gbkz: mb) aştım. ona bile ekstra ücret kesiliyor. ama bir kere o saçma servis sağlayıcımdan kurtulup, internetin belki çok daha yavaş ama kotasız olduğu şu diyarlarla geldikten sonra, her şeyi ama her şeyi bedava olarak bulup yüklemenin tadına varılan zamanlar... bu şekilde kitap, müzik, film koleksiyonları... (bugün basbaya korsancılar sizden üyelik ücreti istiyor bu işler için, ve bir esprisi de zaten kalmadı.) limewire türevi p2p paylaşım programları, ve benim kendi ihmalkarlığım yüzünden, yedek almayıp üzerinde zaten tepindiğim bilgisayarımın hard diskinin yanması sonucunda kaybettiğim 1500 parçalık tango arşivim... (o hard diski bu sebeple halen saklar, kurtaracak adam ararım. içinde zamanın meşhur porno starlarından birinin müstehcen fotoğrafları olduğu için de bunu belirtmeden, şak diye herhangi birine vermek istemiyorum...)

    oyunlar... ki bunlardan bazılarını tekrar indirdim, şu an da oynuyorum. windows xp'ye ve tüm o güzel zamanlara dair bir nostalji duygusu içerisinde... ama allahtan windows 10 da oyunlar için gayet iyi çalışıyor.

    5 aralık 2020 19:54 5 aralık 2020 20:03

    12. Özetle 2000'ler>2010lar diyebilir miyiz diyebiliriz. Önceden nefretle baktığım moda anlayışlarına şuan özenmeden edemiyorum(gizlinot: Düşük bel hariç) güzel zamanlardı herkeste influencer olma hayalleri ve kendi hayatını milletin gözüne sokma sevdası yoktu. pop kültürü de ikonikti <3 

    3 aralık 2020 07:41

    11. bir üstteki haber doğruysa (link: https://youtu.be/Cnk92Z9tw7I?t=219 ali rıza bey'in ağzının tadı kaçabilir), aman dikkat. tövbe estağfurullah, evimize gidelim... (gizlinot: swh)

    6 mayıs 2020 15:53


    10. 2000'ler de moda olan tangayı yada iç çamaşırı pantolondan yukarı çıkarma modasının geri döneceğini okudum az önce. bu haber inanılmaz moralimi bozdu...

    6 mayıs 2020 01:13 6 mayıs 2020 01:17

    9. 2000'ler deyince ben hep 2000'lerin başına gidiyorum nedense o yıllar benim için çok daha özel olduğu içindir belki,vereceğim örneklerden de yaşımı az çok tahmin edebilirsiniz

    *solero dondurma (algidanın çok kısa bir süre çıkardığı en havalı tanecikli dondurmasıydı)

    *alcatel cep telefonu ( gazeteden kupon biriktirerek aldığım 2 cm ekranlı ilk cep telefonumdu,hey gidi)

    *biri bizi gözetliyor ( sabaha kadar hunharca izlediğimiz reality show programı ve tabi ki 05 edi)

    *hazır kart (nil karaibrahimgil'in hayatımıza özgür kız olarak girdiği yıllar)

    *çocuklar duymasın (şimdiki versiyonuyla alakası olmayan o zamanın efsane dizilerindendi;nam-ı diğer personel müdürü ve abidin)

    *asmalı konak ( 2002 yılının,erikleri tuza tuza bandırıp bandırıp yediğimiz ılık bir bahar gecesi başlamıştı sümbüm annemiz canımız ciğerimiz olmuştu.)

    *peluşumsu,adı sakallı ip diye geçen bir şeyden yapılan ceket furyası,örmeyeni dövüyorlardı)

    *dokun bana (acun ılıcalının absürd yapımlarının sadece bir başlangıcı olan absürd ötesi arabaya en uzun dokunanın kazandığı bir programdı,24 saat verirlerdi ve evet izlerdik çünkü o zaman sosyal medya yoktu.)

    *ve tabi ki tarkan kuzu kuzu 

    *vahşi güzel (canımız milagrosumuz..18:45'te başlayıp 19:30'da biten kısacık arjantin pembe dizisiydi,kaçırınca tekrarı yok ertesi gün arkadaşlarından dinliyordun,yok ya ağlamıyorum) 

    *hey girl (her ay verdiği eşantiyonlarla gönlümüzü kazanırdı ve itiraf köşesiyle,o zamanın instagramı işte :D)

    *blue jean (son sayfadaki arkadaş arıyorum ilanları kalp ben,döneminde en cool dergilerindendi,okuması ayrıcalıktı.)

    *salsa (her çarşamba sabahı gazeteciye gitmezsem hasta sanıyorlardı,ilk baktığım kısmı burçlardı,o da beni seviyo muuuuuuu)

    *trendy (yine o yılların yazılı sosyal medyasıydı ama bir salsa değildi)

    neyse ben bi ağlayıp geleyim

    ilgili medya:
    12
    18 ocak 2019 09:57 18 ocak 2019 10:12

    8. Ozzy osbourne’un konser sırasında sahnede civciv ezdiği yıllar..

    18 ocak 2019 01:08

    7. düşük bel pantalon.

    ne düşünüyorduk bilmiyorum. şu an düşük bel kot veya pantalon giyince kendimi o kadar kötü hissediyorum ki.

    17 ocak 2019 12:00


    6. Milenyum yılıdır. Herkese gri modası enjekte edilmiştir. Benim iğğğğrenç naylonumsu paçaları lastikli bir pantolonvari birşeyim vardı. İnatla giymek isterdim ama çok kötü kokuyordu o ya. Uzun süre giymek mümkün değildi.

    17 ocak 2019 11:24

    5. Facebook diye bir site var gerçek adınla kaydoluyorsun.. yok artık niye kendi adımızı yazalım ki herkesin göreceği yerde?? Gibi şaşkınlıklar vardı..

    Bir de hoccam.com, ilk zamanları çok güzeldi, baya müzik, film vs konuşulurdu mesajlarda. Bkz. Odtü facebooku 

    scrubs vardı. 

    Megapol, metropol, imge kitabevi...

    17 ocak 2019 10:32

    4. ne bileyim ben seviyordum ya. böyle kendi içinde garip bir dinamiği olan dönemdi. herkes kendini en üst göstermeye çalışırdı ama değildi. kızlar daha neşeli erkekler daha hovardaydı ama hoştu bu durum. ilişkilerde heyecan vardı, sevginin saf sevgiler olduğu son dönemlerdi sanırım. he yaşım hala küçük ama hatırlıyorum işte. özlüyorum da biraz...

    17 ocak 2019 00:28

    ilginizi çekebilecek benzer başlıklar