yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (21)
    • medya (0)

    21. head and shoulders'ın 26 liraya çıkmasına vesile olarak, kalbimi feci şekilde kıran ekonomik kriz.

    5 aralık 2018 15:46

    20. evden adımımı atınca cebimden birisi elli lira çekiyormuş gibi hissediyorum. tek yaptığım şey yemek yiyip kahve içmek, alışveriş düşkünlerine acil şifa diliyorum.

    4 aralık 2018 22:20

    19. Öncelikle herkese giderimvar uygulamasını tavsiye ederek başlamak istiyorum girdiye. Bana burada bi süslü öğretmişti ona teşekkürlerimi sunuyorum çok kullanışlı bi uygulama. Şimdi bu uygulama sayesinde krizin boyutu bence daha net. Akşama kadar okuldayım ve gelince geçiştirmelik bir şeyler yiyorum çoğu zaman. Ki bazen evde bile yemiyorum yani gerçekten ben bu ay mutfağa herhalde 130 140 anca harcamışımdır derken tam 311 lira olduğunu gördüm. Üniversite de 3. Yılım ilk iki yıl gerçekten her akşam bi yerde yerdim ne bileyim gezer tozardık. Bu yıl çok çok sıkıyorum ve param tam olarak aynı sürede bitiyo. Geçen yıl bu kadar sıksaydım elimde iyi bi birikmişim olurdu diyorum. Zor gerçekten ve sonu ne zaman bilmiyoruz ya da sonu daha mı kötü 

    9 ekim 2018 11:33


    18. tam zamanında iş aramaya başladığımı hissettiren olay. almanya'ya gideceğim tutar iki ülke arası ipler gerilir vizem tehlikeye girer. işe arıyorum aylardır, ülke kriz eşiğinde. iki elimi açıp cenabetliğime mi dua edeyim yoksa canımı dişime takarak kazandığım üniversitede harcadığım emeklere mi yanayım?

    19 eylül 2018 11:58

    17. zam yapmak istemeyen esnafın çaktırmadan ürünlerin gramajlarını düşürdükleri kriz. az önce simit zincirlerinden birine girdim, simitlerin boyu geçen hafyaya göre küçücük olmuş. bir an gözlerimden şüphe ettim, iyice dikkatli baktım acaba bende mi sorun var diye ama yok baya küçülmüş. biraz daha küçültürlerse o zaten kandil simidi olacak. 

    "gramajları mı küçülttünüz?" diye sordum, "yok simidi geniş açmamışlar" dedi mekanın işletmecisi. Yalnız ben inanmadım buna çünkü simit hem incelmiş, hem küçülmüş. 

    18 eylül 2018 16:26 18 eylül 2018 16:28

    16. X bir otomotiv firmasında çalışıyorum. Ve işten çıkartmalar başladı. İlk stajyerlerden başladılar. Hepimizi gönderiyorlar. 

    Tanım: birkaç aya bütün ülkeyi kırıp geçirmeye hazırlanan şey. 

    11 eylül 2018 17:14

    15. turk telekomu hiç bir borcu olmadan alıp sonra da milyon dolarla borçlandırıp kendilerine güzel güzel temettü ödetip zengin olduktan sonra başımıza bırakanlara ne dersin. hem de kimin yanında yardımcı olarak çalışıyorlar bilin bakalım. bankalara batık kredi olarak bizim geleceğimize de bir yük olarak binen türk telekom hepimize hayırlı olsun(link: https://twitter.com/mmkubilay murat kubilay çok güzel anlatmış anlamak isteyene)

    31 ağustos 2018 08:17


    14. Yaşım tutmadığı için tam olarak hatırlamıyorum ama babamdan hep “2001’de bir gecede dolar mark şöyle oldu; şirketler böyle battı” diye dinlerdim. 2018 krizini de kendi çocuklarımıza böyle anlatacağız sanırım. 2018 bitmeden atlatmamız dileklerimle..

    31 ağustos 2018 00:57

    13. 1 yıl veya 7-8 ay önceydi sanırım haberlerde venezuela da devaülasyondan kaynaklı vatandaşlar kendi paralarını yakıyor, yırtıp atıyorlardı. O günden beri ne zaman kurda yükselişi görsem aklıma o haberdeki çaresiz ve öfkeli insanlar gelir. Gidişattan kaynaklı biz bunları kesin yaşamayız diyemiyorum. Umarım yaşamayız.

    Ama herkes bu durumu kanıksamış durumda. İnsanlarla pazardaki sebze, kasaptaki et, ocağını yaktığın doğalgazın pahalılığından konuşuyorsun dolar bu haldeyken normal diyorlar, peki doların bu halde olması normal mi diye sorunca ise önceden tüp kuyruğunda, zeytinyağı kuyruğunda bekliyorduk diyorlar. Ama o zamanların sadece geçmişte kalmayacağını ise kabullenmiyorlar. 

    30 ağustos 2018 15:35

    12. Bu saatten sonra TL’nin değer kaybının herhangi bi yerde durdurulabilmesi bile başarıdır. Doların 10, 15, 20, 50 fark etmez, bi noktada durdurulabilmesi gerekiyor. Ama umudum var mı, maalesef yok. Bu ekonomiyi burdan çevirecek adamın fotoğrafı, gelecek 500 sene tüm ekonomi kitaplarının kapağına basılır. 

    30 ağustos 2018 14:59