yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (26)
    • medya (1)

    26. rujlarla ilgili kısmı ayırarak yazmayı tercih ettim,

    likit mat rujlarda

    chanel rouge allure ink 148 ve 152 renkleri, bu seri kullanabildiğim tek likit mat ruj serisi.

    colourpop ve kathleenlights işbirliğinden fever rengi. ofra cosmetics rujlardan bel air rengini de çok beğendim.

    mat rujlarda

    estee lauderpure color love 110 raw sugar rengi, harika bir nude mat ruj. ama kurutuyor az da olsa.

    her zaman olduğu gibi givenchy le rouge serisi, her rengi neredeyse favorim. ama seri satin-mat arası yapıda. senelerdir değişmedi, değişmeyecek.

    mac taupe çok kullandım bu sonbaharda ve ayrıca mac- rebel ruju da koyu ama bordo ya da kırmızı ruj istemediğimde kullandım.

    kremsi rujlarda

    açık ara en çok kullandığım ve elimde iki tane olan bitince napacağımı düşündüğüm, mac'in nicki minaj ile olan koleksiyonundan nicki's nu de rengi.

    gloss

    her zaman olduğu gibi buxom-white russian lipgloss

    fenty beauty lipgloss- bu biraz saça yapışıyor ama duruşu çok güzel

    colourpop ultra glossy lip moonchild rengi

    sephora outrageous rujlardan 02 numarayı çok kullandım. her nude ruj üzerine mükemmel oluyor.

    4 ocak 2019 20:39

    25. benim makyajda bu sene en çok sevdiklerim şu şekilde,

    bazlar,

    (bkz: charlotte tilbury hollywood flawless filter) light/clair 2 rengi bendeki. makyaj altına kullandım, aydınlatıcı olarak kullandım, tek başına kullandım. başlığında detaylı yorumları mevcut.

    (bkz: becca first light priming filter) bu da en sevdiklerimden biriydi neredeyse bitirmek üzereyim, yenisi alırım. kuruya dönük normal cildimde fondötenin olduğundan çok daha iyi görünmesini sağlıyor. kalıcılık yönünden bir artısı bulunmamakta.

    fondöten,

    (bkz: mac face and body fondöten) bendeki rengi n1 rengi. birçok fondötenle karıştırırarak bazen de tek başına kullandım.

    (bkz: charlotte tilbury light wonder fondöten) kimse bu fondötenden konuşmuyor ama benim bu zamana kadar kullandığım en güzel fondötenlerden biri. yapısı biraz daha yoğun face and body'den kapatıcılığı da biraz fazla. bendeki 2 rengi, bitince yenisi alınacaklardan. bazen ikisini karıştırırak dewy görüntüyü pekiştirmeyi de seviyorum.

    (bkz: missha signature real complete bb cream) bu da biraz daha kremsi, kapatıcılığı gayet başarılı ama ortadan yükseğe çıkmayan bir bb krem. senelerdir bittikçe alırım. bu sene daha da güzel anlaştık.

    kapatıcı,

    (bkz: it cosmetics bye bye under eye) herkes tarte, too faced, jouer derken ben hayatımın kapatıcısını bulduğumu düşünüyorum. eğer daha yoğun kapatıcılardan hoşlanıyorsunuz. kapatıcılık istiyorsanız ama mat görünmeyi sevmiyorsanız, bu kapatıcı tam aradığınız olabilir.

    (bkz: glossier strech concealer) yine çok yoğun bir hissi olan kapatıcı, kapatıcılığı daha az ancak cumartesi ve pazarları bunu ve güneş kremimi sürüp kaşlarımı doldurup çıktığım çok oldu.

    pudra,

    (bkz: charlotte tilbury airbrush flawless finishing powder) başlığından yorumlarıma ulaşabilirsiniz.

    (bkz: wet n wild photo focus pressed powder) sıkıştırılmış pudra olarak yüzümün dış köşelerini sabitlemek için çok kullandım. bence çok başarılı.

    (bkz: hourglass ambient lightining powder diffused light)

    (bkz: by terry hyaluronic hydra powder) yine başlığında yorumlarım mevcut. harika bir loose pudra. bittikçe alacağım loose pudra.

    (bkz: rcma no color loose powder) 2 seneden fazladır favorim. değişmez.

    bronzer,

    (bkz: marc jacobs omega bronze tantric)

    (bkz: marc jacobs omega bronze tan-tastic) bu ikisini çok seviyorum. daha sıcak bir bronzer istediğim zaman tantric biraz daha yüzümü boyutlandırmak istersem tan-tastic kullanıyorum.

    (bkz: hourglass ambient lightining bronzer diffused bronze light)

    (bkz: hourglass ambient lightining bronze radiant light) radiant olaneğer sprey tan uygulaması yaptırdıysam harika duruyor yüzümle vücudumu eşitlemek için. diğer zamanlar vücuduma kullanıyorum. diffused bronze light ise günlük kullandığım pudram.

    krem olarak, kesinlikle (bkz: chanel soleil tan de chanel) bütün seyahatlerimde yanımdaydı.

    allık,

    marc jacobs air blushsoft glow duo flesh&fantasy ve lines&last night renkleri

    hourglass mood exposure allık, bkz: hourglass brilliant nude, bkz: hourglass dim infusion

    charlotte tilbury cheek to chic allık first love rengi, nars madly allık, mac extra dimension just a pinch rengi.

    krem olarak (bkz: glossier cloud paint) dusk, puff, haze başta olmak üzere tüm seri.

    aydınlatıcı

    kevyn aucoin candelight highlighter ve (bkz: laura mercier matt radiance baked powder) 01 rengi- glow with in görünüm için tercihim oldu.

    mac extra dimension double gleam highlighter, ofra cosmetics beverly hilss ve rodeo drive aydınlatıcılar daha güçlü aydınlatıcı istediğimde kullandıklarım oldu.

    krem olarak charlotte tilbury hollywood beauty light wand veya marc jacobs dew drops dew you rengini kullandım.

    far

    krem farlarda tom ford cream powder eye colorlardan naked bronze, golden peach. dior diorshow mono cream eyeshadow mirror renklerini her mat göz makyajıma canlılık katması için kullandım. ayrıca bu sene inglot pigmentleri de çok kullandım 115, 126 renkleri en sevdiklerim arasındaydı. likit olarak colorpop supernova shadowslardan walk of shame rengi ile stila glitter and glow serisinden kitten karma rengini çok kullandım.

    mat far olarak viseart warm neutrals far paletimi çok sık kullandım ancak bu sene farlar konusunda resmen ordan oraya şeklindeydim. inglot farlarla tekrardan buluştum. marc jacobs eye-conic eyeshadow paletlerinde glambition paleti çok kullandım.

    göz kalemi

    marc jacobs high liner serisinden black rengi ile high liner mat crayon serisinden earthquake, browni ve red wine rengini çok kullandım. bunlar dışında urban decay göz kalemlerinden junkie ve sabbath renklerini çok kullandım. öyle ki yılın yarısında bu göz kalemlerini yeniledim.

    rimel

    gözlerimin hassasiyet yarattığı bir süreç oldu bu sene, kullandığım kirpik serumu şalazyon yapınca bütün rimellerimle de vedalaştım eylül ayı gibi. elimde sadece iki maskara var şu an biri lancome monsieur big diğerini o kadar sevmediğim için bahsetme zahmetine katlanmıyorum. ama bu maskarayı çok beğendim, iki tüp daha var elimde.

    yüz sabitleme spreyi

    mario badescu, yeşil çaylı olan en sevdiğim

    urban decay chill ve all nighter hala en sevdiklerimden

    yıl sonuna doğru alıp hala deneyimlediğim omorovizca queen of hungary mist ise favorim diyemem şimdilik ama cildimi rahatlıyor.

    kaş kalemi

    (bkz: anastasia beverly hills brow wiz) kaş kalemi kullandım, ve hala aynı markanın kaş jelini kullanmaya devam ediyorum.

    umarım faydalı olmuştur. (gizlinot: bu ürünlerle ilgili istediğinizi sorabilirsiniz. seve seve cevaplarım)

    3 ocak 2019 17:44

    24. Hepsini bu sene keşfettim diyemem fakat bu senenin favorilerini yazıyorum, belki fikir olur.

    Maskara: Çok maskara denedim ama f/p açısından essence lash princess yeşil olan gibisi yok. ilk açıldığında biraz ıslak, bir ay sonra ideal kıvama geliyor.

    Nemlendirici: Avene Antirougeurs Fort kızarıklık karşıtı krem. kızarık yanaklarıma iyi geldi.

    Göz Kremi: Clinique all about eyes. sürekli kullanımda kazayaklarımı yumuşatıyor ve yenilerini engelliyor.

    Güneş kremi: çok hassas ve sivilcelenen cildime iyi gelen bir kaç üründen biri Kiehls 50 faktör.

    Ayak bakımı: kesinlikle scholl elektrikli ayak törpüsü.

    parfüm: yıllardır değişmeyen lancome hypnose ve yeni keşfim armani si.

    şampuan: herbal essences argan yağlı şampuan ve saç kremi. kokusu harika ve saçlar yumuş yumuş.

    bb krem: maybelline dream fresh bb krem light. yok gibi, nemlendirici ve spfli. sorunlu ciltlere yeterli gelmez ama hafif renk eşitsizliğini gideren, hakikaten yok gibi renkli bir güneş kremi gibi düşünün.

    31 aralık 2018 20:39


    23. Başlığı açıp yılın son gününde yazma fırsatı buldum sonunda. Genel olarak baktığımda ciddi sadeleşme yaşamışım, yeni şeyler denerken gereksiz şeyler almama konusunda yol katetmişim. Bunda süslü sözlük'teki minimalizm, para biriktirme gibi konulardaki başlıkların etkisi büyük. Gelelim en'lere; her konuda iyi ürün buldum diyemem ama bulduğum kategoriler aşağıda.

    En iyi cilt temizleyici: cosrx good morning low ph gel clenaser.

    En İşe yarayan cilt bakımı aparatı: at kılı fırça, magic mitt microfiber temizleme bezi, dermaroller. At kılı fırça sürekli çektiğim varis ağrılarına ve bacaklarıma inanılmaz iyi geldi, kullanmaya devam ederim. Magic mitt bez, yağlı temizleyiciden sonra kalanları bununla temizliyorum (nihan güzel önermişti youtube'da sağolsun). Dermaroller kesinlikle cildimi toparladığını, yorgunluk ve yaşlanma etkilerini azalttığını düşünüyorum.

    En iyi diş macunu: splat white plus. Her indirim dönemi stokluyorum. Çok kahve tüketen bir insan olarak dişlerimi sararmaktan koruyor, beyazlatıyor ama hassasiyet oluşturmuyor. Temizlik hissi de güzel.

    En iyi serum: gülsha rose elixir ve cosmed c vitamini serumu. Gülsha hayatımda 1 yıldan uzun zamandır var. Başlığına bir girdi yazmıştım zaten. Cosmed ise yılın bitmesine yakın bulduğum ama kullanıp ertesi gün uyandığımda yüzümün tenimin nemine, aydınlığına inanmadığım bir ürün uzun yıllar devam ederiz gibi görünüyor.

    En iyi güneş kremi : missha all around safe block essence sun 45 bana resmen güneş kremi kullanma alışkanlığı kazandırdı. İndirimde stokladım. Güneş kremi arayışımı bitirdi.

    En iyi antiaging ürünü: the ordinary granactive retinoid %2 emulsion. Londra'dan kozmetik hesabından aldım. Retinol kullanımı kolajen üretimini desteklediği için çok önemli. Yaş gereği hayatıma soktum sonunda ve çok memnumum. Bu üründe kullandıktan sonraki günlerde cildinizde bir fark yaratıyor. Buna da devam ederim.

    En iyi maske: çok maske aşığı olmama rağmen melis koçal önerisiyle medikil almıştım. Kocaman bir kavanoz tüm aileye yeter. Bereketli, kuvvetli, içeriği güzel, işe yarayan bir kil maskesi. Sadece burun ve çenede kullanıyorum.

    En iyi el bakım ürünü: dax mixup sulphurturnak el-ayak bakım yağı. Ayaklarıma kullanmadım ama elde çok başarılı özellikle tırnak uzatma ve tırnak eti problemi yaşayanlar bakmalı.

    En iyi deodorant: garnier mineral saf ve temiz arındırıcı etki en sevdiğim deodorant oldu. Ter kokusunu güzle maskeliyor. Kaç tane aldım bilmiyorum bu ürünle devam ederim.

    En iyi vücut ürünü: le petit marseillais onarıcı bakım yağı. Vücuduma çok iyi baktığım söylenemez ama kuruduğunda çok güzel nem verdi, kokusu çok güzel. Seviyorum.

    En iyi yüz bazı: golden rose ışıltılı makyaz bazı,. Baz sevmeyen bana bile sevdirdi helal olsun.

    En iyi parfüm: la vie este belle bu sene de en sevdiğim, kalıcılığı en güzel.

    En iyi kaş ürünü: markası farketmez ama benim için kaş usturası. evde uyguluyorum, hayatımı değiştirdi. Kahrolsun kaş incelten kuaförler.

    En iyi oje: flormar 323 cherry desert siyah gibi bir bordo. golden rose ice chic 41 ve 14 numara.

    En iyi oje kurutucu: bu sene de nk nail ekspress benim için.

    En iyi rimel: maybelline lash sensational waterproof.

    En iyi film: müslüm.

    En iyi kitap: kürk mantolu madonna.

    En iyi dizi: thr handmaids tale, peaky blinders.

    En iyi youtuber: çisem çakır, nihan güzel.

    En sevdiğim instagrammer: tuana yücel, zeynep erkan, astro gözde (danışmanlık da aldım, başarılı), pinkfreud, peppycooky, duyguturgok.

    En çok alışveriş yaptığım insta butik: @behicesglm.

    En beğendiğim makeup artist: mac'ten hüseyin kaygusuz.

    Kendim için yaptığım en iyi şey: access the bars uygulayıcısı olmak için eğitim almak.

    İnişli çıkışlı dolu dolu bir yıldı 2018. Arayıp da bulamadıklarımızı 2019'da bulmak dileğiyle hepimize iyi seneler.

    31 aralık 2018 15:35 ed.4 ocak 2019 11:49

    22. Baz: too faced hangover rx

    Fondöten: loreal infaillible 24h fresh wear (kış) ve sulwhasoo perfecting cushion intense (yaz)

    Kapatıcı: maybelline fit me (yaz) ve tarte shape tape (kış)

    Pudra: Hourglass ambient diffused light 

    Allık: essence peach me up (şeftali) ve benefit dallas (yanık gülkurusu)

    Bronzer: becca bali sands (kış) ve the balm desert (yaz)

    Aydınlatıcı: becca moonstone ve wet’n wild blossom glow

    Kontür: benefit hoola 

    Kaş: abh brow wizz ve essence make me brow

    Rimel: loreal lash paradise

    Eyeliner: marc jacobs gel eyeliner’lar

    Far paleti: huda mauve obsessions ve new nude paletleri (gül kurusu ve mor), dose of colors baked browns (kahve tonları) ve abh soft glam (nötr tonlardaki pembe, kahve ve altın tonları)

    Klasik Ruj: charlotte tilbury matte revolution pillow talk (nude) ve bond girl(bu rengi tarif edemiyorum), marc jacobs slowburn(gülkurusu), lorealxbalmain fever (turuncumsu kiremit)

    Likit mat ruj: lime crime bleached (bitirdiğim ikinci ruj oldu)

    Dudak kalemi: mac chicory (formülünden ziyade rengi için seçtim, sonunda kiremit rengi rujlarla kullanabileceğim bir dudak kalemi buldum)

    31 aralık 2018 02:33

    21. birçok cephede yeni bir şey yok... çoğunlukla eski favorilerimi kullanmaya devam ettim.

    cilt bakımı:

    hada labo hydrating lotion

    elizabeth arden eight hour cream skin protectant (her senenin klasiği)

    la roche-posay hydraphase intense riche krem

    pixi glow peel pads

    fondöten: üç fondöten arasında dolaştım hep... Shiseido Synchro Skin Lasting ve dior Diorskin Forever fondötenler ve erborian bb krem... bunların yanında nyx'in pro foundation mixer'ın beyaz rengi, ton&renk uyuşmazlığı nedeniyle elimin gitmediği fondötenleri kullanabilmemi sağladı...

    kapatıcı: her zamanki favorim clinique airbrush dışında en çok mac studio finish kapatıcıyı severek kullandım.

    pudra: yine makeup forever ultra hd micro finishing pressed powder ve yeni olarak catrice prime and fine waterproof mattifying powder

    aydınlatıcı: mac mineralize skinfinish lightscapade ve wet n wild reserve your cabana... doğal gözükmelerini seviyorum...

    allık: mac warm soul, mac well dressed, wet n wild coloricon rose champagne, nars deep throat

    bronzer: the balm take home anti-orange bronzer oliver rengi, physicians formula murumuru butter bronzer

    maskara: lancome monsieur big, mac upward lash, maybelline lash sensational

    kaş: sephora waterproof retractable brow pencil, nyx micro brow pencil (taupe), mac omega far, Mac Şeffaf Kaş Jeli

    göz farı: mac ve inglot'tan kendi oluşturduğum paletler, Smashbox Full Exposure ve too faced chocolate bar paletlerin sadece mat renkleri, makeup geek foiled farlar (in the spotlight, grandstand, starry eyed, mesmerized renkleri... keşke hepsini alabilsem; o kadar iyiler)

    dudak:

    nyx slide on lip pencil nude suede shoes

    revlon ultra hd gel lipcolor sand

    mac hug me

    31 aralık 2018 00:00 31 aralık 2018 00:01

    20. Çok seviyorum bu başlıkları okumayı ve en beğenilen videolarını izlemeyi :) Ben de kendimce katkıda bulunayım. Bu sene elimin en çok gittiği makyaj ürünlerini bir kareye topladım.

    - Nuxe creme prodigieuse dd krem: çok örtücü olmayan günlük dd krem. Ben özellikle burun çevremdeki kızarıklıklar ve genel yüz tonumu eşitlemek için kullanıyorum.

    - Fenty beauty diamond bomb aydınlatıcı: Bu ürün saydam bir yüzey üzerine kristal tozlarından oluşuyor gibi ben hep göz farları üzerine kullandım. Çok seviyorum kendisini

    - Guerlain meteorites pudra: en açık tonu var bende genelde aydınlatma bölgelerine ve göz altlarıma sürüyorum. Yumuşacık sihirli bir aydınlık veriyor. Yalnııız içinde mikro da olsa simler var. Sarı ışıkta ve normal mesafeden anlaşılmıyor ama beyaz ışık ofis ışığı gibi aydınlatmaya uygun değil. Ben de her gun kullanmiyorum o yuzden.

    - Physicians formula butter bronzer: Ben daha iyi bir ürün düşünemiyorum gercekten. Açık ten için mükemmel renk, kalıcılık, uygulama kolaylığı üstelik hem simsiz hem aydınlık..

    - Clinique peach pop allık: bu da sim içermeyen ama saten bitişli diyebileceğim şeftali tonlu bir allık. Çok kalıcı ve suluboya yapmışsın gibi bitişi var. Severek kullanıyorum.

    - Mac warm soul allık: çok doğal duran, yüze belli belirsiz sıcaklık veren saten bitişli ünlü allık

    - La mer radiant concealer: Muhteşem bir kapatıcı. Ne çizgiye dolar ne kat kat durur. Acaip de bereketli. Bu sene de bitmedi. O kadar uzun zamandır kullanıyorum ama aldım alalı gözüm başka kapatıcı aramadı.

    Inglot far paletleri: kendi cilt tonuma uygun doğal renklerden oluşan bir tane mat bir tane de simli/saten palet oluşturdum. Gerçekten de yetiyor.

    Clinique maskara: sevdim ama bayılmadım. Bitince ysl the shock maskarama geri döneceğim.

    Wet’n wild brulee far: beni bununla sözlük tanıştırdı. Çok teşekkürler kızlar ^_^

    Bobbi brown creme shadow: bende sandy gold rengi var. sadece bu far uzerine resimde en sagda yer alan bobbi brown taupe rengi shadow stick (katlanma bolgesi icin) biraz eyeliner ve maskara cok zarif duruyor ve gunluk bir makyaj icin yetiyor.

    Clinique eye liner: Tanisma boyundan almistim. Sonra gidip 3 tane daha aldim. Cunku incecik cizgileri cok rahat cekebiliyorum. Renk olarak blackest black degil ama benim icin yeterince black :) Arayista iseniz oneririm. Dumanli makyaj istersem de hemen yanindaki lancome khol liner’i kullaniyorum. Nereye surduysem orada kaliyor.

    Rujlar: Hepsi benim bebegim ama ozellikli en sevdigim 3 formul ve tonu koydum resme: bobbi brown crushed lip color(plum-kesinlikle mor degil dogal alt tonlu bordo), inglot jlo lipstick (dolce-mukemmel nude), clinique cubbystick (roomiest rose-dogal alt tonlu koyu pembe)

    ilgili medya:
    1
    22 aralık 2018 14:53


    19. Serum: Estee Lauder anr 

    Nemlendirici: the body shop aloe veralı 

    Kapatıcı: note bb concealer

    Far: mac satin taupe (geçmişe dönüş yaptım)

    Göz kalemi: sephora waterproof serisi, flormar kalıcı seri

    Maskara: l’oreal baby roll, muhteşem bir şey!

    Allık: mac blushbaby (kalıcı bir allık ve çok doğal bir renge sahip), the balm instain serisi (çok kalıcı)

    Ruj: kesinlikle note mocha rain (çok güzel soluyor, eşit şekilde, ve rengi bir harika. Az sürerseniz doğal bir kırmızılık veriyor, çok sürerseniz de kiremit-şeftali tonları arası bir şey)

    Kazak: h&m bu sene yünlü çok güzel kazaklar üretmiş

    Maske: origins active charcoal mask

    22 aralık 2018 08:19

    18. loreal cherry my cheri far paleti

    loreal la vie en glow warm glow aydınlatıcı paleti

    nascita stiletto aydınlatıcı fırçası

    nascita ocean serisi fondöten fırçası

    max factor dark magic waterproof maskara

    farmasi vfx pro fondöten

    golden rose total cover fondöten

    cosmed day to day nemlendirici krem

    dax mixup sulphur tırnak bakım yağı

    golden rose holographic oje serisi

    wet n wild megaglo kontür paleti

    real techniques b04 far fırçası

    makeup revolution sophx far paleti

    maybelline color tattoo far serisi. özellikle creme de nude olanı far bazı olarak.

    ve asla yerini dolduramadığım pastel daylong rujları. eskiye göre daha az kalıcılar ama olsun.

    22 aralık 2018 04:36 22 aralık 2018 04:45

    17. Revolution Sopx Extra spice far paleti

    Flormar aydınlatıcı etkli makyaj bazı

    Flormar Silk Matte 02 ve 14 numara

    Mac Mocha Ruj

    Loreal Back to broze

    Loreal Life's a peac allık

    Missha geum sul vitalizing eye cream

    La roche posay miseler makyaj temizleme suyu

    yves rocher white botanical yüz yıkama jeli

    yves rocher white botanical tonik

    flormar Face & Body Fondöten

    22 aralık 2018 02:36