yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (21)
    • medya (0)

    21. türkiye katılmayı bırakınca izlemeyi bırakmıştım. bu yıl merak ettim büyük finalin yarısını izledim.

    ukrayna kazanmasaydı süpriz olurdu. bu yarışma siyasi neticede ve ukrayna şu an destek verilecek ülke konumunda. benim gibi düşünen süslüler de varmış ki bu yarışmada toprakları işgal edilen ülkeye destek olmak dostlar alışverişte görsünden öte bir şey değil.

    seneye ukrayna ne halde olur, yarışma orada yapılabilir mi bunlar da bambaşka konular.

    benim favorim ise ispanya idi. benim alıştığım klasik eurovision şarkısıydı. diğeri ise isveçti.

    ukrayna'nın şarkısı da fena değildi ama ben yine de ispanya'yı daha çok beğendim.

    16 mayıs 2022 08:30

    20. Ukrayna'nın haklı galibiyetiyle sonuçlanan yarışma. Evet bu galibiyette siyasi sebeplerin etkisi kesinlikle vardı ama şarkıları güzeldi bence ve kazanmayı hakedecek kadar iyi olan başka bir şarkı da yoktu. yarı finalde bütün adayların şarkılarını oturup dinledim ve dilime takılan tek şarkı ukrayna'nınki oldu. kendi folklorundan etnik bir şeyler katmışlar filan sevimli olmuş yani bu kadar linç yemeyi de haketmiyor.

    hani sanki başka çok iyi şarkılar varmış da sırf siyasi sebepler yüzünden onların hakkı yenilmiş gibi davranılıyor. yok abi yok...rakip olarak gösterilenlerin hepsi vasatın da vASATı şarkılar. ispanya'nın şarkısında cuptıs dıptıs'tan başka bir şey duyulmuyor, ingiltere'ninki aşırı sıkıcı daha önce defalarca yapılmış şarkıların tekrarı gibi, italya ve azerbaycan'ı beğendim ama slow şarkılar pek gitmiyor eurovision'da daha canlı şeyleri tercih ediyor insanlar. o yüzden bu vasatların arasında ukrayna'nın şarkısı biraz daha öne çıktığı için o seçildi yani olması gereken oldu.

    15 mayıs 2022 20:19 15 mayıs 2022 23:24

    19. kazanamayacağını bildiğim halde favorim polonya'ydı -ikinci favorim ergenliğiimde çok dinlediğim the rasmus ile katılan finlandiya idi, tamamen duygusal- polonya'nın şarkısını gerçekten çok beğendim ama görsel efektleri kötüydü, olsun açar açar dinlerim.

    ukrayna'nın kazanacağı belliydi ama internette öyle yorumlar gördüm kii sanki dünyanın en kötü şarkısı ile katıldılar, ben nefret etmedim şarkıdan, normal zamanda da ilk ona girerdi bence birinciliği hediye ettiler. ingiltere'nin şarkısı neden bu kadar beğenildi, jüriden en fazla puanı aldı onu da anlamadım, ortalama bir şarkıydı bana göre. chanel ablamız güzel dans etti, ispanya performansı eğlenceliydi. ben isveç ve portekiz'in şarkılarını sevemedim, ilk ona girmeleri üzdü. buna karşın moldova ve norveç'in tamamen eğlendirmek amacıyla gelip ilk ona girmelerine sevindim. fransa'nın şarkısını ben beğenmiştim, sondan ikinci olmalarına biraz üzüldüm yalan yok.

    eurovision daima içinde politika barındıran bir yarışmaydı öyle de olacak. bu biz kazandığımız zaman da öyleydi hala öyle. bu sene beni eğlendirdi, ukrayna'yı da tebrik ederim.

    15 mayıs 2022 16:32


    18. Kalush orkestra denen ucubelerin kazandığı yarışmamsı. Adamların tipini bile görmek istemiyorum o kadar rahatsız edici. Hakkıyla kazandıklarını mı düşünüyorlar ki böyle sevindiler anlamadım. Baştan beri çıkarttıkları şarkı ne olursa olsun zaten kazanacaklardı ama yine de son dakikaya kadar adalet bekledim. Tabii ki gelmedi.

    Üç beş romantik de çıkmış diyor ki ne kadar kötü kalplisiniz, adamlar savaştalar ne güzel moral olur işte. Kanka ben sanmıyorum annesini babasını, evladını, evini yurdunu kaybetmiş insanlar eurovisionu kazandık diye sevinsin ama sen bilirsin. Zelenski yarışmaya seneye ev sahipliği yapacaklarını söylemiş ama orası da tam bir muamma.

    Sam ryder da kazanabilirdi pekala, evet gerçekten hak etti derdik. Canlı performansı çok güçlüydü. Keza İspanya da öyle. Ya da ne bileyim İsveç vs. Ama müzikalite kimin umrunda.

    15 mayıs 2022 15:57

    17. şaka gibi aslında, ukraynanın şarkısı güzeldi eyvallah ama birinciliği bariz siyasi. adamlar askeri destek istiyor, avrupa çocuk kandırır gibi adamlara "alın size eurovision biriciliği" diyor. zelenski de anca bize triplensin neden rus turist alıyorsunuz diye. hayır napalım, ekonomi b.k gibi zaten, taş mı kemirelim bilmiyorum ki.

    bu arada bu eurovision son yirmi yılda(eskisini bilmem) maneskinden daha çok kimseye yaramamıştır. adamlar dünyaya açıldı ki gani gani hak ediyorlar da. damiano evladım da yazık, yarışmacılara masadan uzak durmalarını öğütlüyor, geçen sene nasıl korktuysa artık. o kısım komikti bayağı.

    ben zamanında aldığımız eurovision birinciliğimizin de son derece siyasi bir sonuç olduğunu düşünüyorum, sertab erener'in şarkısı da performansı da harikaydı, sesi zaten tartışılmaz ama adamlar resmen bizim birinci olmamıza "izin" verdiler. o dönem zaten uluslararası alanda bir şahlanma vardı, hem dünya kupası, hem 12 dev adam, hem eurovision hem de azra akın'ın birinciliği ne hikmetse aynı döneme denk geldi.

    bizim eurovision hikayemizde yanan da manga oldu, adamlar mıymıy lena'ya yenildiler. (gizlinot: gözyaşım pıt :'()

    15 mayıs 2022 13:14 15 mayıs 2022 13:46

    16. Kazanan şaşırtmadı. Açık ara farkla Ukrayna oldu. Birleşik Krallık sonuna kadar hakediyordu orası ayrı tabi.

    Ispanya'nın kazanmadığına da çok sevindim. Mağaza müziği gibi geliyor o tarz bana sevmiyorum.

    15 mayıs 2022 02:06

    15. İspanyanın şarkısında da amma coştular he. Hiçbir şeye de benzemiyor, ben mi zevksizim anlamadım, öyle herhalde 

    14 mayıs 2022 23:03


    14. Sırbistanı ilk tanıtıldığında beğenmemiştim ama sahnede çok hoşuma gitti. Sanatsal bir performanstı. Çok da anlamlı geldi covid sürecine göndermeler yapması. Normalde de dinleyeceğim bir şarkı olmuş. Konstrakta bacım alkışlayınca ben de eşlik ediyorum.

    13 mayıs 2022 19:34

    13. san marino'nun katılımcısı, 7-8 senedir italya'da tanınan ünlü bir sanatçı aslında. Maneskin bebeyken piyasada olan bi adam Achille. Tabi tarz benziyor ama, sevilen biri yani.

    Finale kalsa, İtalya'dan çokca oy alırdı San Marino.

    *Sırbistan, Romanya, İsviçre, Belçika, İsveç çok beleşten finale çıktı.

    13 mayıs 2022 01:09

    12. Bunu da soylemeden edemeyecegim. San marino neden maneskin ozentisi bir grupla katildi? Bu kadar herseyiyle maneskin olmaya calisirken pazar mali nixe gibi olmuslar

    12 mayıs 2022 22:43