yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (30)
    • medya (0)

    30. öğrenmek için defalarca 0dan başladığım ama bir türlü öğrenemediğim bir dil.

    öğrenemediğim için başka bir avrupa diline geçtim bakalım o nasıl ilerleyecek.

    18 eylül 2023 15:18

    29. einfach öğrenmesi zor bir dil

    21 aralık 2021 01:37 21 aralık 2021 01:38

    28. Son yazarlara katılıyorum ve aslında uzun kelimelerin daha kolay olduğunu düşünüyorum .

    Uzun kelimeler basit kısa kelimelerin birleşmesi ve genelde fiil yani verb olmazlar. 

    Verb konusu ise bence almancadaki en zor konulardan biri, çok fazla değişime uğruyorlar. Mesela iki farklı geçmişte iki farklı hale dönüşüyorlar ve bunları öğrenmenin en iyi yolu uzun süre dil ile uğraşarak genel bir dil hafızası kazanmak. O zaman konuşurken nasıl değiştiğini daha kolay hatırlayabiliyor insan.

    Şahsi olarak en sevmediğim eklerle değişen kelimeler. Yani bir kelimenin başına ab an ent zu ve s ekler ekleniyor ve bazen yakın bazense aşırı alakasız kelimelere dönüşüyorlar anlam olarak. Bunları tamamen öğrenmek çok zor. 

    Almancayı C1 seviyesinde bilmek İngilizceden daha zor. İngilizcede b1 olduğum zaman çok kolay insanlarla konuşabiliyorken , almanca da aynı konuşmayı yapabilmek b2 seviyesinden önce aynı şekilde rahat muhabbet edebilmek çok zor.

    Ve almancada ben b2, c1 dil sınavlarının o seviyeyi gerçekten gösterdiğini düşünmüyorum malesef. Sınavlar dili o seviyede bilip bilmediğinizi değil, sınava ne kadar iyi hazırlandığınızı gösteriyor. B1 seviyesindeyken,  b2 sınav hazırlığına giderek ve sadece sınavın genel wortschatzını öğrenerek  b2 sınavını geçen çok tanıdığım oldu.

    19 aralık 2021 20:04


    27. Kelimelerinin bu kadar uzun olmasının sebebi tüm kelimeleri birleştirmekten kaynaklanan dil. Kelimeleri bilince aslında o birleşik kelimeler kendi içlerinde okunup çok kolayca işin içinden sıyrılınabiliyor, ayrıca o kelimeleri birleşik kullanmaktansa farklı cümlelerle aynı anlamı iletebilirsiniz. Benim için dildeki en garip olay durmadan yinelenen sesler. ver- be- gibi ön ekler(gizlinot: resmen her fiilin ver- veya be- ile ayrı kullanımı var ve gerçekten buna değecek anlam farkı var mı diye sorarsanız... :() ve partizip 2 formu sıfat olarak da fiil olarak da(gizlinot: vs.) karşı karşıya kalındığı için durmadan bir ge- sesi. Aynı anlama gelen bir sürü kelime, 2 harf ile anlamı tamamen değişen kelimeler, virgül koya koya tek cümlede 15 şey açıklamak... Grammeri ise anadili ingilizce olan insanlar için bile zor çünkü verb'in konumu bağlaçlara göre tamamen değişiyor ve bu bağlaçtan sonraki cümleyi de etkiliyor. Yine de eğlenceli bir dil ve kesinlikle bir algoritması var kendi içinde. Kullandıkça zevkli hale geliyor. O yüzden bence özellikle de bir sınav geçme kaygınız yoksa b2, c1 seviyesini öğrenmek a1'den çok daha eğlenceli.

    edit: präposition'lar, akkusativ genitiv dativ, maskulin feminin neutrum'a falan hiç girmiyorum bi ara eklerim.

    19 aralık 2021 16:40 19 aralık 2021 16:48

    26. Aslında eğlenceli ve mantıklı bir dil az önce sinüzit örneği verilmiş Türkçesi burnun yanındaki odacıkların (Höhlen mağara demek nasıl çevirsem bilemedim ) iltihabı oluyor ki gayet mantıklı ambulans yerine hasta aracı (Krankenwagen) yani bir kelimeyi anlatmak için başka bir kelime kullanılmıyor o nesne ya da o varlık nasıl oluştuysa onun ile ilgili en basit kelimelerle anlatılıyor. Almanca hakkında konuşmuşken en sevdiğim kelimeyi söyleyeyim schadenfreude (schaden zarar, zarar görmek Freude ise sevinç demektir) kelimenin anlamı ise başkasının acısından mutluluk duymak için kullanılır. Ülkenin son 19 yılını anlatan en güzel kelime bu galiba.

    19 aralık 2021 01:56

    25. Onedio'da Nasennebenhöhlenentzündung kelimesinin sinüzit anlamına geldiği yazıyordu, gerçekten öyleyse hiç sinüzit olma daha iyi. Düşünsene almanın birine sinüzit olduğunu anlatmaya çalışıyorsun, burnun tıkalı, başın çatlıyor, bir yandan da kelimeyi hatasız söyleyeceksin. Buna yakın uzunlukta bir sürü kelime barındıran dildir. İngilizce olmasa işimiz çok zordu.

    19 aralık 2021 01:18

    24. Benim de çok sevdiğim ve konuştuğumda aksanımın insanları şaşırttığı dildir. "R" harfini "a" ve "ğ" arası telaffuz ettiğim için genelde "amerika'dan mı geliyorsunuz" sorusuyla karşılaşıyorum. Halbuki ilk lisede öğrenirken telaffuz dersimizde nilgün hoca'nın "r görünce a diye okuyun çocuklar" lafından beri böyle bu. lisede dört yıl çok detaylı öğrendikten sonra üniversiteyi ingilizce okuduğum için unuttum doğal olarak. Sonrasında bir yıl hamburg'ta dil kursuna başladığımda kelimeleri unutmuş olsam da temelin çok sağlam olduğunu fark ettim. Dolayısıyla teşekkürler nilgün hocam. 

    Şimdi Münih'te yaşamaya başladığım için tekrar döndüm Almanca macerama. İnsanlar beni gıcık etmezse almanca konuşuyorum genelde. Komşularımla, hastanede, kuaförde ve işyerinde falan. Çoğunluğun ingilizce bilmesi çok büyük bir artı, zorlandığımda çeviriyorum bazı şeyleri. Bence öğrenmesi keyifli bir dil. 

    17 mart 2021 00:40


    23. Bana inanılmaz seksi gelen dildir. Lisede kısa bir dönem öğretildi, benim için hala "ich bin fünfzehn jahre alt" seviyesinde (gizlinot: Yani zorlasam 28 de derim ama doğru cevap hep fünfzehn gibi) birkaç sene önce ikinci bir yabancı dil öğrenmek istediğimde almanca ve fransızca arasında kalmıştım ve kişisel bağlantılarımı düşünerek Fransızcayı seçmiştim. 1 sene civarı eğitim aldım ama telaffuzu o kadar beceremiyorum gibi geliyordu ki hiç pratik yapmadım ve resmen sıfır noktasına geri döndüm. O noktada almancayı seçsem sanırım en azından telaffuz açısından daha doğru bir tercih olurdu ama yapacak bir şey yok artık. 

    16 mart 2021 17:18

    22. Cok sevdiğim bir dil. Lisedeyken ikinci yabancı dil almanca görüyorduk oldukça da seviyordum bu dersi ama üniversiteye gectigimde ikinci dili rusça seçtim keske seçmeseydim de almancadan devam etseydim, belki su an bir almanla sohbet edebilecek kadar geliştirmiş olurdum. Rusçayı seçtim de noldu unuttum gitti bile.

    Dark dizisini izlediğim her bolum pişman oldum, neden almanca öğrenmeyi ilerletmedim diye.

    12 ağustos 2019 20:00

    21. Öğretmeni olduğum dildir. Artikeller konusunda istisnalar haricinde %90 doğru artikeli bulmanızı sağlayan son ekler ve bazı kurallar vardır. ama bazı özellikleriyle ingilizceye istinaden zorlayıcıdır. gramer yapısı yoğun ve köklüdür. konuşma becerisi sonradan akıcı hale gelir. bunun sebebi de sıfat çekimi yapayım , fiil çekimi yapayım , fiil akkusativ mi dativ mi gerektiriyor, ismi akkusativ, dativ ya da genitiv halde mi kullanmalıyım, hangi präposition gerekecek gibi kaygılardan meydana geliyor. işin özü şu ki; almancayı istisnalarıyla ve kurallarıyla sevmelisiniz. bir de pes etmemelisiniz. yardıma ihtiyacı olan süslüler her zaman yazabilir. hepinize kolaylıklar diliyorum.

    12 ağustos 2019 02:05