yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (46)
    • medya (2)

    46. ne zaman bir hastalığım için bir doktordan antibiyotik istesem ve tavsiye edilen antibiyotiği iş yeri hekimine iletip yazdırsam, o ilaç bir şekilde augmentin olarak geliyor bana. bazen yakalıyorum iş yeri hekimi benim istediğimi değil, direkt bunu yazıyor. bazen de hekim doğrusunu yazsa bile eczaneden muadil olarak bu geliyor. ülkede en çok augmentin tüketildiği için diğerlerini depolamaya/yazmaya tenezzül mü etmiyorlar anlamıyorum. daha bu sabah Klamoks istedim, elimde augmentin ile oturuyorum şu an.

    2 ağustos 2021 16:11

    45. septoplasti ameliyatımın ardından doktorumun verdiği antibiyotiktir. burnumdaki tamponların üzerine bir de devasa büyüklükteki bu antibiyotikler yüzünden günde 2 kere boğulma tehlikesi atlatıyorum.

    1 ağustos 2021 18:47

    44. Doktorların "Öügmentin" telaffuzuna denk gelince ufkumun açıldığı çok yönlü antibiyotik.

    3 aralık 2020 00:22


    43. türkiye sınırları içinde en sık yazılan antibiyotik olabilir bence.kullananlar ya da kullanacak olanlara bir kaç önerim olacak.

    Öncelikle mideye en az zararı vermesi için mide koruyucu ile için. Diğer önerim ise bilindiği gibi bagırsak florasındaki yararlı bakterilerin yok olmasını sağlıyor bu tarz antibiyotikler. yıl içinde ne kadar sıklıkla kullanırsanız da bir o kadar bagırsaklarınıza zarar veriyorsunuz aslında dolayısı ile bagısıklıgınıza zarar veriyorsunuz. iyi bakteri sayısı azalıp, kötü bakteri oluşumu artması sonucu da bagırsak mide rahatsızlıklarına davetiye çıkıyor.bu sebeple antibiyotik kullanımı esnasında ve sonrasında probiyotik takviye almanızı öneririm.

    3 aralık 2020 00:05

    42. Başıma birşey gelmeyecekse kullandığım ay adetimin gelmediği ilaç bu. 2-3 kere yatak döşek hasta olduğum zamanlar aile hekimim yazmıştı. Saat gibi işleyen periyodlarımda bile adetim gelmemişti. Doktor hiç alakası yok adete etkisi olmaz dese bile kullandığım tek ilaç bu oluyordu ve yaşam tarzımda değişim olmuyordu. Bende sebebini bu ilaca bağladım. Artık başka bir ilaçla devam ediyoruz ağır grip geçirdiğim zamanlar için.

    2 aralık 2020 11:16

    41. Türkiye halkının adeta leblebi gibi tükettiği her boğazı şişenin alıp kullandığı bir ilaçtı ne yazık ki. Ardından sağlık bakanlığı biz eczanelerin reçetesiz satışımızı yasakladı ancak reçetesi yok diye augmentin vermediğimiz hastalar tarafından darp da edildik bizzat ben bıçaklı saldırıya da uğradım. Sebep ise doktor lüzum görmemiş yazmamış ama kendi vücudunu tanıyormuş augmentinsiz iyileşemezmiş illa alacakmış.. yani burada süslülerin de yazdığı gibi gerçekten antibiyotik kullanımı hafife alınacak bir konu değil olmadık advers olaylar gelişebiliyor. Bir kere bağırsak ve vajinal florayı alt üst etmesi bile başlı başına bir sebep. Zaten o kadar çok kullandık ki zamanında hepimiz, tüm türkiye olarak augmentin e direnç kazandı vücudumuz artık etki etmiyor çoğu insana ve daha ağır antibiyotikler gerekiyor ne yazık ki. size tavsiyem doktorunuz yazarken bile kendisine sorun antibiyotiksiz tedavi olma ihtimalim var mı diye. Mümkün mertebe çok ağırlaşmadan antibiyotik ve hatta ağrı kesici bile almayın, vitamin ve takviyelerle vücudunuzu toparlamaya zorlayın derim naçizane. 

    2 aralık 2020 08:26

    40. Çocukluğumdan beri çeşitli antibiyotikler kullanmış ve penisilin iğnesi de olmuş biriyim. Yani penisiline alerjim yok. Ağustos ayında 20'lik dişimin şişmesi sonucu antibiyotik kullandım ve dişim çekildi. Diş çekimi sonrası alveolit denen durumu yaşadım ve iki antibiyotik bir arada kullanmak zorunda kaldım. Tam bu geçtikten sonra idrar yolu enfeksiyonu oldu ve başka bir antibiyotik daha kullandım. Eylül ortasından kasım başına kadar da bir hastalığım olmadı. Kasım ayı başında müthiş bir boğaz ağrısıyla önce aile hekimine gittim, corona belirtim yoktu ve doktor augmentin yazdı, kullanmama rağmen asla iyileşme olmadı ve her gece acillik oldum boğazımın ağrısından, yemek yiyemiyor, su içemiyor, konuşamıyor ve tükürüğümü bile yutamıyordum. Derken zar zor kbb randevusu aldım ve bademcik apsesi teşhisiyle hastaneye yatışım yapıldı. Burada damardan farklı antibiyotikler aldım 5 gün. Taburculuğum sonrası bir haftalık daha augmentin yazdı doktor, kullandım bitti. Üzerinden 1,5 hafta geçtikten sonra cuma günü diğer 20'lik dişim şişti. Diş doktoru yine augmentin yazdı. İlk kullandığımda müthiş bir yüz ve kulak yanması yaşadım ama bunu dişimdeki apseye bağladım. Ertesi günkü dozu aldığımdaysa neredeyse öleceğimi hissettim. Pazar günüydü, yüzüm ve kulaklarım akşamkinden 10 kat daha fazla yandı, kıpkırmızı oldum, çarpıntı, beyin zonklaması ve akıntımda kan görmemle acile gittik. Acile gidene kadar bütün bunlar hafifledi ve sadece yumurtalıklarımda bir ağrı kaldı. Corona sebebiyle de acile girmek istemedim ve döndük. Doktora durumu telefonda söyledim ve ilacı bıraktım. Başka antibiyotik de almıyorum şu anda. Peki bu diş ne olacak? Ben neden böyle bir reaksiyon yaşadım? Dişim böyle çekilebilir mi? Çekilirse sonrasında antibiyotik kullanmadan olur mu? Bütün bu sorular beynimde dönüp duruyor ve dişçi randevum cuma günü. Gerçekten antibiyotik dediğimiz şey çok ciddi bir şey. Dikkat edelim. (gizlinot: Bunlar nasıl peş peşe geldi anlamıyorum ) (gizlinot: Psikolojim çökmüş durumda )

    2 aralık 2020 00:26


    39. Uzak bir tanıdığımız bu ilaç sonrası prospektüste de belirtilen steven johnson sendromu'ndan dolayı hayatını kaybetti. Kullandığı ilk antibiyotik değildir büyük ihtimalle ama basit bir rahatsızlıkla gittiği doktordan hiç gelemeyecek olasılıkların birleşmesiyle bir hafta içinde hayatını kaybetti. Ben dahil ailemden bir çok kişi bu ilacı kullanmıştır ama o zamandan beri her gördüğüm yerde irkiliyorum. Antibiyotik ilaçları çok basite almamak lazım.

    15 ağustos 2019 21:30

    38. Bana vajinal mantarı hediye etmiş ilaçtır

    15 ağustos 2019 21:03

    37. İlacı kullandıktan sonra kendini mutsuz hissediyorsa bunu öncelikle yan etki olarak değerlendirmek tamamen yanlıştır. İnsanın ruh hali çeşitli durumlardan etkilenebilir ve tamamen tesadüfi bir durum olarak ilacı kullandığı döneme denk gelebilir. Sevgili eczacı arkadaş iyi bilir ki ilaçlar yıllar süren faz çalışmalarından sonra piyasaya sürülür ve sonra tabiki ilacın yan etki etkileşim vb takibi yapılmaya devam edilir. 

    Türkiyedeki doktorların ilaç bilgisi zayıf değildir ve yarım dönem ders almazlar. 3.sınıfta ders şeklinde amfide anlatılır , 4-5.sınıflarda klinikte gözlemlenir. 6.sınıfta yani internlük döneminde bazı kliniklerde kendisi asistan gözetiminde hastalara reçete eder. Daha sonra pratisyenlik,asistanlık,uzmanlık dönemlerinde aktif olarak reçete yazar ve ilaç takibini aktif olarak hastalarında yapar. Kimse baska meslekten olan insanlara bu şekilde ithamlarda bulunmamalı. 

    15 ağustos 2019 19:22