geçen haftalarda edindiğim cilt bariyer onarıcı krem. parfüm, paraben, renklendirici gibi alerjenler içermemesi hassas ciltler için güven verici. düşündüğüm gibi uzun vadede gözenek tıkanması gibi bir söz konusu durum da yaratmıyormuş. yabancı kaynaklar günlük cilt bakım kremi için uygun olarak geçmiş, ama bence günlük kullanım için yoğun bir yapısı var ve sadece su kullanarak cildi yıkamak, ciltten arınmasına yetmiyor. kaş yaparken göz çıkarmamak adına, haftada 2 gün kullanmak benim karmadan yağlıya dönük, zamanında retinolden nasibini almış cildimi ilk haftasında toplamayı başardı. retinolü geçirdiğim bir ameliyattan sonra cildimde ara vermek durumunda kalınca ben de alternatif metodlara yönelirken yağlı cildimi daha çok kuruttuğumu fark ettim ve cica kremlere olan ön yargımı bu ürünle kırmış bulundum. ya la roche posay cicaplast baume alacaktım ya da avene'e bir şans verecektim, ki daha önce cicaplast kullandığım ve istediğim etkiyi alamadığım için tercihim avene'den yana oldu ve tekrar bir araştırma yaptığımda, karma- yağlı ciltlerin avene'i daha çok seveceğinin yazıldığını gördüm. nitekim öyle de oldu (gizlinot: aldım, kabul ettim 777 ✨) sanırım la roche'a göre avene'in yapısını biraz daha yoğun bulmam bundan kaynaklı. baume kullandığım süre zarfında en çok beni rahatsız eden durumlardan biri, sürer sürmez cildim daha ürünü emmeden gözeneklerimden dışarı atmaya başlamasıydı. sıcak yaz günlerinde yine cildimde kusma, birikme yapmadığını görürsem benden tam not alır.
bana bunu eczacı önerdi ve aldım, sonra baktım çok popüler bir ürünmüş. tabiri caizse bende hiçbir boka yaramayan bir ürün oldu. aknemi de azdırdı. yine de orama burama süre süre kullandım, çok az kaldı şimdi. lrp cicaplast en azından cildimi sakinleştiriyordu. avene çok severim ama bu üründen memnun kalmadım asla.
çok övülünce hazır retinole de başlayayım demişken yadekte la roche posay cicaplast olmasına rağmen bir adet edindim ve yaklaşık üç haftadır da retinol dışındaki iki üç günde cildime kullanıyorum. soyulan ve kuruyan cildimi çok güzel toparlıyor onu belirmeliyim. la roche dan en büyük farkı bence sivilceye yol açmaması. benim sivilce sorunum yok ancak la roche buna nazaran cok yağlı ve fazla kaçırılırsa sivilce yapacak formda bir krem. Bu kremi ise ne kadar fazla sürersem süreyim sivilce yapacak gibi durmuyor. kızarıklık konusunda bence la roche bir adım önde. yine de ikisinden de memnun kaldığımı belirtmem gerekir. retinol vs kullanacağım zamanlarda elimde mutlaka bulundurmaya çalışırım artık. fiyatı biraz şişirilmiş bir çok sitede ama uygun fiyata da bulunuyor bazı güvenilir yerlerde.
Bu ürün bence bir sivilce kremi değil. Sivilce izi geçirme kremi de değil. Cica kremler bence daha çok cilt yatıştıcı kremler olarak düşünülmeli. Alerji mi oldunuz, yüzünüz aşırı mı kurudu aşırı mı kızardı evet bu krem hemen toparlar ama daha fazlası değil.
Ağustos ayından beri nerdeyse kullanıyorum 3 aylık bi tedavi sürecindeydim iltihaplı sivilceler için. Bu süreç içerisinde bu kremi devamlı kullandım ilk bakışta Arkonun tüp kremi gibi yoğun ama kullandığımda çok memnun kaldım hassasiyetimi , kızarıklığımı aldı, Sivilce yapmadı
Bu ve muadili la Roche posay cicaplastı tiktokta sivilcelerim geçirdi diye paylaşan insanlar ne kadar alıyor? Elimdeki egzama yarığı için gittiğim doktor seneler önce bana bu ürünü yaram kapansın diye vermişti büyük ihtimal anlaşmalıydı. O kadar para vermek istemediğimi anlayan eczacı da boşver silverdin hametan al aynı şey demişti.
Besleyiciliği falan tamam iyidir ama çoktan izi kalmış bi sivilce üzerinde bi azelaic asit, c vitamini, mandelik asit, retinol vs kadar etkisi olacağını sanmıyorum.
Fazla abartıldığını düşünerek almıştım başta bir etkisini de göremedim. Öyle cildiniz ışıl Işıl olmuyor o kısmı biraz abartı. Ama sivilceleri çok hızlı söndürüyor. Bazen şişkin olan ama daha tam çıkmamış sivilceleri güzel söndürüyor. Hafif de leke açma etkisini gördüm
Kuru cilt tipime kullandığım cica içerikli kremlerden en iyi geleni. Fazla abartıldığını düşünerek almamıştım fakat dr onerisi ile şans vermek istedim ve memnun kaldim
Cildim hassas; Cildimi yatıştırdı ve alerji yapmadı. Ancak her gün kullandığım zaman burun kenarımda sivilce oluştu ben o yüzden gün aşırı kullanıyorum. Yanak ve şakak bölgemdeki kuruluk ve gerginlik gitti, gün boyu nemli kaldı. Ancak kullandığım bu 3 haftalık süreçte izlerimi geçirmedi.
Hailey Baldwin'in paylaşmasından sonra merak edip oldukça uygun da bir fiyata aldım. Benim aldığım zamanki fiyata bakılınca güzel bir f/p ürünü. (gizlinot: 150tl ye aldım 3 hafta önce ancak 450tl değil yani, her konuda olduğu gibi bu konuda da fırsatçılar çok fazla) (gizlinot: düzeltme; şimdi 230tl yapmışlar.)
6 eylül 2022 10:34
7 eylül 2022 09:55
Influencerların yanlış tanımlarla şişirdikleri ürünlerden biridir sağolsunlar stokta asla bulunmuyordu ve fiyatı artmıştı. Ürünün amacı sivilce, sivilce lekesi geçirmek değildir böyle vaatleri yoktur.kızarıklık,tahriş, yaranın hızlı geçmesini onarılmasını yatıştırmayı sağlamaktır egzamaya sahibim ve demirbaş ürünüm kendisi