far paletlerimin halidir ahaha o kadar çok aynı rengin farklı tonu var ki ben bile bazen hangisini hangi kıyafete sürdüğümü unutuyorum sürünce anlıyorum süslüler
far paletleri yüzünden kritik noktalarına ulaştığımın farkına varıp tekli farlara yönelmemin nedenidir. bilen bilir, the balm'ın balm Jovi paleti vardı, oradaki blink1982 rengi benim için mükemmel bir renkti. ha dibini gördüm mü, hayır, ama ona benzer başka renk bulacağım diye en az 4 palet almışımdır. her defasında 1 renk için içinde kullanıp kullanmayacağımı garanti edemediğim 5 rengin daha olduğu paletler aldım. en sonunda ne aradığım rengi bulabildim, ne mevcut paletleri bitirebildim (zaten bitmezler de) ne de o parayı başka türlü değerlendirebildim. benzer durumlar gelecekte de yaşanmasın diye senelerdir far paleti almıyorumi, en son geçen sene huda'nın 2 paletini aldım, birini de sonradan sıcak tonlu diye anneme verdim. paralar yine harcandı ama bu sefer gerçekten de değecek bir ürüne.
uyarı! siz de paletin için "benzer tonlarda" diye 1 renk beğenip tüm paleti almayın, hatalarımdan ders çıkarın, tekli far candır.
ay ojelerde manyağıyım bu durumun resmeennn başkası baksa bunlar aynı renk der ama napimm
bende pastel nude serisinden 5-6 tane birbirine yakın oje vardı. hepsini deniyordum hangisi daha çok yakışacak diye. odama bir akrabam girmişti ona gözü takıldı. bir şey demedi ama utanmıştım resmen.(gizlinot: swh)
Makyaj yapan herkes bilir ki herhangi bir makyaj malzemesinin tek niteliği asla rengi değildir. Hatta çoğu malzeme için renkten önce pigmentasyonu, uygulama kolaylığı, mat veya ışıltılı oluşu gibi parametreler daha önemli olur. Birebir aynı tonda 3 tane rujum var mesela benim. Bir tanesi mat, bir tanesi likit, bir tanesi de saten bitişli. Bunların hepsini de farklı günlerde farklı makyaj tarzlarıma göre kullanıyorum. Aynı renkte toz ve likit allığım var, birbirlerinin yerini tutmuyorlar aynı renk olsalar da. Birden fazla fondöteni olmayan kadın yoktur muhtemelen, en az 2 tane oluyor herkesin bir tane full kapatıcı bir tane günlük kullanım için. Bunlar doğal olarak aynı tonda oluyorlar bunun nesi müsriflik anlayamadım hakikaten. Başlık çok 'erkek' bir yaklaşım içeriyor bence, mansplainlenmiş hissettim hatta okuyunca.
Nude ojeler ve nude rujlar. İstisnasız hepsi neredeyse aynı tonda nude rujlarımın. Bir dönem makyaj malzemesiyle kafayı yemişim belli ki, çok uzun zamandır almıyorum.
alışveriş bağımlısı olduğunuzu gösterir.
belirli bir tarzınızın olduğunu gösterir.
İşte ben. Ojeler, rujlar, farlar, gidip gidip ayırt edilemeyecek kadar yakın tonları alıyorum. Hastalık gibi bir şey.
kırmızı ruj diyince ben böyleyim, iconic kırmızılara aşığım durum birde muave rengi rujlar her tonda var heralde bende.