yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (4)
    • medya (0)

    4. uçucu bitkisel yağların genellikle zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmesi önerilir. cilde uygulanmadan önce küçük bir noktada test edilerek alerjik reaksiyon olup olmadığı gözlenmelidir. aklı başında üreticiler zaten bu yağların doktor ve eczacı gibi bir sağlık profesyonelinin danışmanlığında kullanılması gerektiğini üstüne basa basa belirtirler. dikkatli olunmalıdır.

    23 mayıs 2023 15:39

    3. çok hassas bir konu. bulduğunuz her yağı cildinize sürmemeniz gerekiyor. cilde uygun, hafif ve komedojenik olmayan bir yağ tercih etmeniz gerek.

    zeytinyağı, hindistan cevizi yağı gibi yağları yüzünüze sürmek gibi bir hata yapmayın. ilk başlarda iyi geldi zannedersiniz fakat zamanla cildinizin içine eder. büyük ihtimalle sivilce kusar cildiniz. aşırı kuruysa bile bunları sürmemelisiniz.

    uçucu yağları cildinize sürmemeniz gerekiyor. sürecekseniz de baz bir yağ ile(kuşburnu yağı gibi) seyreltip öyle kullanmalısınız. bu iki uçucu yağ için geçerli değil ama. lavanta yağı ve çay ağacı yağını cildinize sürebilirsiniz fakat onları da bütün yüzünüze sürmemelisiniz. mesela çay ağacı yağını minicik şekilde sivilcenin üzerine sürerseniz sivilcenizi söndürecektir.

    cilde kullanım için en uygun yağlar soğuk sıkım ve hafif olan yağlardır. hafif olmasının altını çiziyorum. onlar da cilt tiplerine göre ayrılıyor.

    cilde uygun yağlardan bazıları şu şekilde:

    -kuşburnu çekirdeği yağı

    özellikle yağlı ve karma ciltler için uygun olan bu yağ, inanılmaz yararlı. lekelere bile iyi geliyor, inanılmaz iyi bir nemlendirici. A vitamini bakımından zengin. kullanım alanı oldukça geniş. bu yağ ile yüzünüze nem verebilir, göz çevrenizi nemlendirebilirsiniz. aynı zamanda tırnaklarınızı besleyebilir ve saçlarınıza da iyi gelir. gözenek tıkamaz.

    -üzüm çekirdeği yağı

    daha çok kuru ciltler için uygun olan bu yağ, cilt için çok iyi bir nemlendirici. ama özellikle göz çevresi için mükemmel bir tercih. kullanırsanız göz çevrenizi iyi nemlendirecek, morlukları azaltacaktır.

    24 temmuz 2021 21:42

    2. Yukarıdaki süslü çok güzel anlatmış.

    Ek olarak bu yağları soğuk pres olarak yapılmış olanları tercih edilmeli.

    Soğuk preste yağ oranı az olur,bu nedenle pahalıdır (hele ki gül yağı

    Pahalı olduğu için gidin en pahalı olanı alın demiyorum fakat bilindik sertifikalı,denetlenen bir yerden alın.

    Bu yağlar seyreltilmiş ve seyreltilmemis olarak satılır, seyreltilmemiş (yakıcı)yağlara dikkat edin. Cildi yakar,allah muhafaza leke yapabilir.(çay ağacı,gül yağı,lavanta,portakal,nane en bilinen yakıcı yağlardır)taşıyıcılarla kullanılmalı.

    Yoğun oldukları moleküler olarak büyük olduklari için(hepsi değil)dikkat edilmeli sivilce yapabilir (bende jojoba yaptı)

    bir de başıma şöyle birşey geldi eşimin memleketinden gelen zeytin yağını yüzüme, çok kuru yerlere bir deniyim demiştim. Cildimi yaktı,yani yangı oldu. Sonra öğrendim ki yağ sıcak pres ve olgunlaşmış zeytinlerden yapılmış bu nedenle daha asidikmiş. Bu nedenle ege bölgesinde yapılan asit oranı düşük yağları tercih etmenizi öneririm.

    28 ağustos 2018 12:30 28 ağustos 2018 18:47


    1. dikkat etmezseniz gözünüzü hastanede açmanıza sebep olabilecek hususlardır.

    bitkisel yağlar sabit ve uçucu olmak üzere ikiye ayrılır. sabit yağlar sakin bir mizaca sahiptir. akıllı, uslu ve barış yanlısıdır bunlar. zeytinyağı, badem yağı, susam yağı bu yağların halay başıdır. liste böyle uzar gider.

    uçucu yağlar ise keskin, haşin, azı yarar fazlası başınıza iş açar türden kuduruk şirin şeylerdir. gül yağı, biberiye yağı, yasemin yağı bu kudurukgiller familyasının asil üyeleridir. iyi bir uçucu yağ genelde çok acayip pis keskin kokar. bitkinin kokusunu yine alırsınız ama aşırı yoğundur işte. piyasadaki tatlı su kurnazı satıcılar uçucu yağları kokusu olmayan başka ve ucuz yağlarla seyreltip satarlar. markasından emin olduğunuz ve mümkünse sertifikalı yağ aldığınızdan emin olun.

    cilt bakım malzemesi olarak kullanacağınızı varsayarsak, uçucu yağları asla direk deriyle temas ettirmeyin derim. öyle asit gibi yakar falan demiyorum ama uzmanlar kesinlikle tavsiye etmez direk kullanımı. onun yerine uygun oranlarda taşıyıcı yağ dediğimiz sabit yağlarla karıştırılarak kullanılır bunlar.

    kullanmaya yeltendiğiniz yağın hangi tür olduğunu basit bir internet aramasıyla tespit edebilirsiniz. örneğin biberiye kullanacaksınız diyelim. kendisi haşinliğiyle bilindiğinden zeytinyağı veya bademyağına uygun oranda pinti varyemezler gibi damla damla sayarak eklenmeli, karıştığına emin olunmalıdır.

    14 ocak 2014 16:57