yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (12)
    • medya (0)

    12. Bir de araba reklamları vardır; süren kişi aşırı yakışıklı, muhtemelen ceo falan, lüks semtlerde oturur/çalışır. Akşam yemeğinde hoş bir kadınla buluşacaktır. Ne yani sadece erkekler mi araba alıyor? Araba kullanıyor? 

    Bi reklamda da arabayı kadın kullansın ya gerçi orda da kadın bagaja market poşetlerini falan doldurur o da cinsiyetçi olur.

    Neyse kapitalizm işte

    24 mart 2018 17:03

    11. ya bir de bunun ‘kıskanacaklar, komşuları kıskandırın’ temalı deterjan reklamı versiyonu var. yahu niye kıskandırmak isteyeyim başka bir kadını yıkadığım çamaşırla? o niye beni kıskansın yıkadığım çamaşır için? hayattaki en büyük başarımız, tek gayemiz çamaşır yıkamak mı biz kadınların? hem niye kıskançlık gibi kötü bir duygu hissettirmek için yapalım ki biz bunu?

    24 mart 2018 13:34

    10. Şu hani böyle "çat kapı geldik" izlenimi vermeye çalıştıkları bulaşık çamaşır vs. deterjanı reklamlarında hep kapıları kadın açıp kadına deterjan pazarlanıyor ya işte en basit örneği.

    24 mart 2018 11:39


    9. Her bir girdiye katılarak ekliyorum ki;

    Biscolata reklamları :(

    Evet, kadının metalaştırılmasına karşı olduğum kadar erkeğin metalaştırılmasına da karşıyım.

    23 mart 2018 21:46

    8. elektronik ev eşyaları ve deterjan reklamlarının neredeyse hepsi. evi süpürmek, yemek, ütü yapmak, bulaşık ve çamaşır yıkamak sadece kadının göreviymiş gibi bu tür reklam filmlerinin hepsinin başrol oyuncuları kadındır. mesela siz hiç bir reklamda evi süpüren erkek gördünüz mü? ya da bir deterjan reklamında yıkadığı çamaşırları gurula balkona asan, komşularına nispet yapan erkek? ben görmedim. 

    işte bu nedenle topluma da bu işlerin "kadın" işleri olduğu mesajı veriliyor. anneler gününde annelere ütü, mutfak robotu, süpürge hediye ediliyor. düşünmeden edemiyorum hiç mi evde yalnız yaşayan erkek yok? dünya üzerindeki bütün erkeklerin temizlik yemek işlerini kadınlar mı üstleniyor?

    açıkçası erkek arkadaşımla beraber yaşamaya başladığımızda bu algısını kırmam biraz zaman aldı. kendisi elbette "ev işi kadın işidir" kafasında biri değildi ama beraber temizlik veya yemek yaptığımızda bana "yardım" ettiğini düşünüyordu. zamanla hayatın müşterek olduğunu ve bunun aynı zamanda onun da görevi olduğunu mantığına oturttu. ama keşke en başından bütün erkekler böyle düşünebilse. maalesef televizyonlarda böyle reklamlar, filmler, diziler döndükçe toplumsal cinsiyet eşitliğinden bahsetmemiz gitgide zorlaşıyor.

    23 mart 2018 15:02

    7. birkaç sene önce büyüdüm, büyüdüm pınarla büyüdüm repliğiyle hatırlayabileceğiniz bir pınar reklamı vardı. reklam ilk yayınlandığında küçük kız çocuğunun okul, iş, anne olma gibi hayatındaki aşamaları görüyorduk. bir süre sonra iş yerinde başarılı olup kalabalık karşısında sunum yaptığı bölüm (gizlinot: yanılmıyorsam böyleydi ) kırpılıverdi (gizlinot: şaşırmadık ) ve direkt ben de anne oldum kısmına bağlandı reklam. (gizlinot: cinsiyetçiliğin paçalardan akması diyoruz buna )

    28 ocak 2017 14:08

    6. Kadın kahvaltı hazırlar çocukları mutlu edecek besinler seçer. Erkek ise takım elbisesiyle iie gidecektir. Adeta doğanın bir kanunu(!)

    28 ocak 2017 13:55


    5. Tamamen psikolojik bir baskıdır. Her reklamda kadın çaresiz, çare arayan insanken; erkek ona çözüm bulan kişi olur. Temizlik firmalarının reklamlarında özellikle bunu çok görüyoruz. Kadın mutsuz, aksine erkek güçlü ve umutlu bir durumla kadına akıl verir.

    28 ocak 2017 00:16

    4. ilk aklıma doğadan geliyo, dondurma ve tabak çanak reklamları da en cinsiyetçileri gördüğüm kadarıyla. bosh'un yeni reklamı da bu tür reklamlara tepki olarak yapılmış sanki, evin babası ütü yapıyor, eşini işene uğurluyor ve çocuklarla ilgileniyor çok tatlı olmuş.

    27 ocak 2017 16:09 27 ocak 2017 16:09

    3. ilk aklıma yakın zamanda cinsiyetçi ifadeleri bolca kullandığı ve bu yüzden de toplumun geniş kesiminden fazlaca tepki alarak kaldırılan (gbkz: hasbro ) reklamı geldi. hatırladığım kadarıyla son zamanlardaki en iğrenç temaya sahip cinsiyetçi reklam buydu.

    peki bundan bir 50-60 yıl önce durum farklı mıydı dersek tabii ki hayır. her zaman için erkeği ön plana çıkaran, kadını ya domestik motiflerle süsleyip ya da sadece bir seks objesi olarak sunan, aynı zamanda ayrımcı reklamlardır kısaca.

    27 ocak 2017 09:57