16. trendyolda orijinal olanları 250 tl'yi görmüştür.
- süslü
- moda alışveriş
- kuaför & güzellik merkezi
- sağlık
- spor
- gönül işleri
- aile arkadaş ilişkileri
- cinsellik
- eğitim & kariyer
- seyahat
- pet
- sanat
- bürokrasi
- diğer
feris, bengiseren ve 1 kişi daha bu ürünü kullanıyor.
veronika, satinbowerbird ve 11 kişi daha bu ürünü almak istiyor.
içerik listesi
henüz içerik eklenmemiş.

- linki kopyala
- şikayet et
- girdiler (16)
- oylar (14)
- medya (4)

cinsiyet: | kadın |
yaş: | 22 |
15. Bu tarağı ilk keşfettiğimde 60 lira gibi bir fiyatı vardı. "Yuh, bir tarak bu kadar eder mi!" diyerek hiç oralı olmamış, almayı ufacık bile düşünmemiştim. Birkaç ay sonra, bir tarağa ihtiyacım olunca almışken bunu alayım bari diyerek neredeyse iki katı fiyatıyla, 110 liraya paşa paşa aldım (gizlinot: 🥲)
1 yılı aşkın bir süredir hem tarama hem bukle belirginleştirme amacıyla kullanıyorum ve çok memnunum. Buklelerin yolunu çok güzel oluşturuyor, elektriklenmeyi de bayağı azaltıyor. Birçok kullanım şekli var, bu biraz kafa karıştırıcı olabilir. Ama deneme yanılma yoluyla, kendi saç yapınız, bukle yönü ve bukle şeklinize göre en iyi sonucu aldığınız kullanım şeklini bulabilirsiniz.
Bazıları, tarağın dişleri yukarı bakacak şekilde, saçları içten dışa doğru dümdüz tarayıp ardından saçları hafifçe sallandırarak kullanıyor, ki bu yöntem bende güzel sonuç vermiyor, buklelerim tanımlı durmuyor.
Bazıları da tarağı saç uçlarına kadar getirip ardından saçı tarak sapına dolayarak şekil veriyor, ama ben o şekli pek beğenmiyorum. Bende hem hacimsiz, hem de maşa yapıp da dağıtmamışcasına kalıp gibi bir görünüm oluşuyor.
Benim sevdiğim yöntem şu: önce saç şekillendiricimi sürüp bu tarakla saçımı iyice tarıyorum. Ardından tarağı dikey tutuyorum, tarak bukle yönünün iç tarafında kalacak şekilde saç tutamımı tarayarak ortalara kadar geliyorum, ortadan itibaren de tarağı bukle yönüne doğru yine dikey vaziyette çevirerek uca kadar indiriyorum. Tarama içi bitince önce saçı sertleştirmeyen bir köpüğü saçıma güzelce yedirip "scrunch" dediğimiz işlemi yapıyorum. Bu adımda, saçtaki fazla ürünü ve suyu almak için pamuklu bir tişört kullanmakta fayda var. Sonrası da Vigo ile kurutma.
Tarama sırasında saç tutamlarını ince tutarsınız hem daha doğal hem de daha yoğun bukleler elde edersiniz. Böyle anlatınca uzunmuş gibi göründü ama benim elim artık alıştığı için 6-7 dakikamı anca alıyor bu iş.
Benim bildiğim yöntemler bunlar, başka var mı bilmiyorum, ihtiyaç da duymuyorum. Ama yeni yöntemleri de kendimize göre yine deneme yanılma yoluyla geliştirebiliriz bence.
Dipnot: güncel fiyatı 220 lira olmuş. Taraktan çok memnun olsam da bu fiyatı hak ettiğini düşünmüyorum.


cinsiyet: | kadın |
saç şekli: | kıvırcık |
saç rengi: | kızıl |
14. arkadaşlar ben aradığım ürünü buldum galiba. çok heyecanlıyım ilk seferde beceremediğim için böyle bir performansı görünce sevinçten fırçayı ellerim kızarıncaya kadar ayakta alkışlayasım geliyor. ben bunu kıvırcık saçlı bir youtuberın övmesiyle aldım. aldığım gibi duş aldıktan sonra saçımı şekillendirmeye çalıştım ama asla beceremedim, kıvırcık olmadı. çekmeceye koydum unuttum bile orada olduğunu. az önce yine duştan çıkınca saçımın arkada asi, ipe sapa gelmez, kabarık bir yerine deneyeyim, dedim en azından kabarıklığını alır mantığıyla. saçlarım hala ıslaktı dışa doğru taradım toni&guy'ın deniz tuzu spreyini kullanarak ve gerçekten sonrasında o tutamı elimle sıktığımda bildiğin benim kıvırcık olsun diye uğraştığımdan daha az sürede ve daha çok kıvırcık oldu. saçımın her yerini değil de kabarık ya da şekilsiz bulduğum yerlerini bununla yaptım. ıslakken harika duruyor. sabırsızlıkla kurumasını bekliyorum şu an, umarım kuruyken de güzel durur.(gizlinot: swh)
kuruyunca da çok güzel oldu, fazla kabarmadı.(gizlinot: swh)

cinsiyet: | kadın |
cilt alt tonu: | warm |
alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | koyu kestane |
saç kalınlığı: | kalın telli |
ten rengi: | buğday tenli |
cilt tipi: | karma |
göz rengi: | koyu kahverengi |
saç şekli: | kıvırcık |
kepekli saç: | hayır |
13. ben klasik d3 modelini kullanıyorum. güzel bir ürün. şekillendirmesi başarılı. saçın elektriklenmesini de önlüyor... ancak şimdiki fiyatı oldukça pahalı. bu fiyatlara almazdım sanırım

cinsiyet: | kadın |
cilt alt tonu: | warm |
alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | koyu kestane |
saç kalınlığı: | ince telli |
kepekli saç: | hayır |
ten rengi: | çok koyu ten |
cilt tipi: | karma |
göz rengi: | koyu kahverengi |
saç şekli: | dalgalı |
saç tipi: | normal |
12. izlediğim videolardan gaza gelip az önce satın aldım. indirimli fiyatı 118,90'du. Ufak bir içime oturmadı değil Ama verdiğim para helal olsun çok beğendim.
saçlarım ince telli ve dalgalı. kendi dalgam güzeldir ama elektriklenmiş görüntüsünden hoşlanmadığım için şekillendirmeden kullanamıyordum.
Biraz el alışkanlığı gerekiyor sanıyorum. Herhangi bir şekillendirci sürmeden duştan sonra yağ sürüp sonra saçlarımı taradım ve parçalara ayırıp kıvırmaya çalıştım. çok uğraşmadığım halde dalgalarım daha belirgin oldu.
saç şekillendirici, köpük vs. tavsiye edecek olan varsa çok sevinirim.
Edit: geldikten sonra denedim ve girdiyi düzenledim.


cinsiyet: | kadın |
cilt alt tonu: | nötr |
alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | diğer |
saç kalınlığı: | ince telli |
kepekli saç: | evet |
ten rengi: | beyaz tenli |
cilt tipi: | karma |
göz rengi: | ela |
saç şekli: | dalgalı |
saç tipi: | kuru |
11. Öncelikle saçlarım 2b dalgalı. Çok kıvırcık olmadığı için orijinaline para vermek istemedim açıkçası olmayacağını düşündüm. Banat'ın tarağını aldım. Videolarda denildiği şekilde denedim ve ta daaam gerçekten de dalgalarım çok hoş oldu. Bence muadil olan herhangi bir tarak da bu işi görür. Şeklinin aynı olması yeterli çünkü saçın rahatça dolanması gerekiyor tarağa. Tarağımın linkini de şöyle koyayım. (link: https://www.hepsiburada.com/banat-shiny-colors-sac-fircasi-turkuaz-p-HBCV000007K2DX?magaza=Markeet )

cinsiyet: | kadın |
cilt alt tonu: | warm |
saç rengi: | diğer |
ten rengi: | beyaz tenli |
cilt tipi: | karma |
saç şekli: | dalgalı |
10. orijinalini de land of myth markasına ait muadilini de başka saç fırçalarını da kullanmış birisi olarak diyebilirim ki fırçadan çok tekniğiniz önemli. saçınızdaki buklelerin ortaya çıkmasını sağlayan şey saça tarağı ve elinizi kullanarak basınç uygulamanızmış. makas kullanarak kurdeleyi kıvırma işinde de aynı mantık var (gizlinot: manes by mell’in yalancısıyım). yumuşak ama sabit dişleri olan herhangi bir saç fırçasıyla benzer sonuç alabilirsiniz. şu an eklips'in doğal ve sentetik kılları olan tahta fırçasını kullanıyorum. sonuç aynı.
edit: imla

cinsiyet: | kadın |
cilt alt tonu: | nötr |
göz rengi: | mavi |
saç şekli: | kıvırcık |
saç tipi: | kuru |
ten rengi: | beyaz tenli |
cilt tipi: | normal |
saç rengi: | açık kestane |
saç kalınlığı: | ince telli |
9. Kullanmayı bir türlü beceremeyip dolap'ta sattığım tarak. 60 liraya almıştım ama ben satarken 120 liraydı. Aldığım fiyata koydum ve nasıl bi ilgi varsa koyar koymaz satıldı. Sattıktan sonra hala alan kıza yorum yapılıyordu beğenmezseniz sizden alabilirim diye sjsj.

cinsiyet: | kadın |
ten rengi: | beyaz tenli |
cilt tipi: | karma |
göz rengi: | yeşil |
saç şekli: | dalgalı |
saç tipi: | kuru |
yaş: | 26 |
cilt alt tonu: | cool |
alerjik cilt: | hayır |
saç rengi: | sarı |
saç kalınlığı: | ince telli |
kepekli saç: | hayır |
8. Süslü sözlük’ün bana aldırdığı güzel tarak. Geçen sene burada okumuştum bu tarağı ama bir tarağa 60 lira verilmez deyip ertelemiştim. Üstteki süslümün de dediği gibi fiyatı gözümün önünde arşa çıktı ve ben dayanamayıp 129liraya dermoeczanemden aldım(sadece orada bulabildim)
Kullanımı basit zaten bir sürü video var YouTube’da. Şekillendiricinizi sürdükten sonra tarayıp tutamlar halinde ucunu döndürerek tarıyorsunuz. Sonra vigoyla kuruttum ben. Elektriklenme yapmadı. Bukle bukle saçlarım oldu. Ama inanılmaz bir bukle saçım üç dört cm kısaldı resmen buklelerin kıvrımı öyle yoğun yani. Bütçeniz varsa ve kıvırcık saça takıksanız tavsiye ederim.
Bu arada saçlarım hiçbir şey sürmediğimde yoğun dalgalı, kabaran bir saç tipi.


cinsiyet: | kadın |
cilt tipi: | karma |
saç rengi: | koyu kestane |
saç kalınlığı: | normal |
kepekli saç: | hayır |
ten rengi: | beyaz tenli |
göz rengi: | yeşil |
saç şekli: | kıvırcık |
saç tipi: | kuru |
7. Birkaç ay önce izlediğim videolardan sonra alasım geldi. Erteledim. Gözlerimin önünde fiyatı arşa çıktı. Sonra ne mi oldu? Dayanamadım, d3 aldım. Ama iki katı fiyata. Ne yalan söyleyeyim pişman da olmadım hani.
Dalgalı saçlarımla üniversitede barıştım. O dönem dalgalarım çok güzeldi. Nedense iş hayatına başlayınca yeniden düzleştirme, maşa gibi ısı veren şekillendirmelere döndüm. Güzelim bukleler saçma sapan bir hal aldı. Özellikle yüzü çerçeveleyen ön bölümde. İki haftadır kullanıyorum. Doğal maşalı gibi duruyor. Biçimli bukleler elde ediyorum. Bu arada curly girl methoda uygun ürünler kullanmaya çalıştığımı da eklemeliyim. Onun da etkisi vardır mutlaka. Uyuyup uyandıktan sonra spreyle saçlarımı ıslatıp bazen krem, bazen jel ürünle yeniden canlandırıyorum. Gayet memnunum.

cinsiyet: | kadın |
ten rengi: | beyaz tenli |
cilt tipi: | karma |
göz rengi: | koyu kahverengi |
saç şekli: | dalgalı |
yaş: | 33 |
cilt alt tonu: | cool |
alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | açık kestane |
saç kalınlığı: | normal |