yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (26)
    • medya (0)

    26. Benim gibi insülin direnci ile boğuşan biri iseniz eğer kendinize yapabileceğiniz en iyi şey. Kahvaltıda ekmek yemediğim zaman resmen açlık krizlerim bıçak gibi kesiliyor. En az 3 saat acıkmıyorum. Bu benim için inanılmaz bir şey. Zira normal zamanlarda resmen irade savaşı veriyorum açlık konusunda. Pcoslu, insülin direnci ile cebelleşen birinin kendisi için yapabilecegi en iyi şey. B vitaminini daha sağlıklı şekilde de alabilirsiniz. Ekmek farz değil. Kaldı ki bizim millet kadar kafayı ekmek ile bozmuş bir millet var mı onu da sanmıyorum. Geçen twitterda gördüm et tuketiminde, balık tüketiminde diğer avrupa ülkelerine göre çok çok gerideyiz. Protein bulmayınca ekmeğe koşmamız normal oluyor sanırım. Anormal olan bunun sağlıklı diye dayatılması. Bomboş kalori. Gidip fırınlardan özel gurme ekmekler tüketip, güzelinden beslenebilirsiniz de beyaz ekmek savunulmasın lütfen. Tamammen kesmek tabii ki de zor. Ama her öğün her gün sofrada tüketilmemeli.

    28 ocak 2021 14:48

    25. Ekmek=zehir algısını kimler yarattı bilmiyorum ama gerçekten anlam veremiyorum bu duruma. Kim kilo almaya başlasa ya da zayıflamaya niyetlense hep "ekmekten alınıyo bu kilolar, ekmeği kesersem zayıflarım" diye çıkıyo yola. Sonra ekmekler kesiliyo ama ya kilolar verilemiyo, ya da verildikten sonra aynen geri alınıyo.

    Tabii ülkecek gereğinden fazla ekmek tüketiyoruz, bunu söyleyebilirim. Fakat kahvaltıda yenilen bir dilim ekmek sizin 10 kilo almanızın inanın tek sebebi değil.

    Ekmeğin içerisinde de vücudumuz icin gerekli B grubu dediğimiz mineraller var, tam tahıl ya da çavdar gibi işlenme düzeyi düşük ekmeklerde posa içeriği de yüksek oluyo. O yüzden bu ekmekleri beslenme planınızda kullanabilirsiniz ve gaayet de zayıflarsınız. Danışanlarımın diyetlerine yazıyorum ve zayıflıyolar, canlı örnek yani sizin için. Burda önemli olan nokta "ne kadar tükettiğiniz".

    Özetle ben ekmektir, tatlıdır bunların tamamen kesilmesini sağlıklı ve sürdürülebilir bulmuyorum. Bunun bir de psikolojik boyutu da var. Bu tür besinlere zehir gibi bakılmaya başlanıyo ve anoreksiya, bulimia, gece yeme bozukluğu gibi beslenme bozuklukları da ortaya çıkmaya başlıyo. O yüzden hiçbir besini eğer bir hastalığınız yoksa, kendinize yasaklamak zorunda değilsiniz.

    28 ocak 2021 01:28 28 ocak 2021 01:29

    24. Günümüzde sağlıklı yaşam adı altında baskılanan trendlerden biridir. Normal un yerine kuş üzümü tohumlu un, normal şeker yerine kristal taneciklerinden oluşan sıfır şekerli şeker gibi uydurmasyon sağlıklı yaşam ürünlerinden payını en çok alanlardan biri de ekmektir. Milyon farklı çeşidi övüp beyaz ekmeği adeta dünyanın en yenmeyecek şeyi haline sokan abartılı yorumlardan ben şahsen bıktım. 

    Her şeyin dengelisinin sağlıklı olduğuna inanan biriyim. Ekmeği tamamen kesmenin de, günde yarım ekmek tüketmenin de sağlıklı olmadığına inanıyorum. Vücudunuzun neye ihtiyacı olduğunu, neyin rahatsız ettiğini en iyi siz bilirsiniz. Birileri çıkıpta beyaz ekmege fare zehri muamelesi yapsa da; uzmanlara gore, o sağlıklı adledilen ekmek çeşitlerinin beyaz ekmeğin sağladığı bazı değerlere sahip olmadığı kanıtlanmıştır 

    Ben bazı günler hiç ekmek yemiyorum bazı günler 2 dilim. Ama bunun hesabını yapıp vücuduma zorla bir şeyi yasaklamıyorum ve dengeyi sağladığıma inanıyorum. Her şeyin en dengelisine kendi metabolizmanız baz alinarak karar verilmelidir, sosyal medya sağlıklı yaşam trendleriyle değil. 

    28 ocak 2021 00:51 28 ocak 2021 01:04


    23. Beyaz ekmeği çok uzun zamandır yemiyorum, kepekli ya da tam buğday ekmeğini ise sadece sabahları kahvaltıda 2 dilim kızartarak tüketiyorum. Beyaz ekmeği önceden tüketirken bende aşırı şişkinlik yaptığını fark etmiştim artı bunun yanında şekere çok yüklenince deli gibi ödem topluyordum.İlk başta ekmeği her öğünde yiyene alışması zor geliyor ama alıştıktan sonra sofrada aramıyorsunuz bile.

    27 ocak 2021 21:39

    22. 2 aydır aldığım en iyi karar diyebilirim. Kültürümüzün etkisiyle kafalarımızda kodladığımız ekmek yemezsen doymazsın diye bir fikir var. Bunu aştığımızda ekmeğin hayatımıza bir yarar sağlamadığını hatta büyük zararlar verdiğini görüyoruz. 

    27 ocak 2021 16:51

    21. Bacakların kalınlaşmamasına büyük etkisi var. Az ekmek yediğim zamanlar bacaklarımdaki farkı fark ediyorum. Genel olarak vücuttaki şişkinlik de gidiyor. Hangi tür ekmek olursa olsun günde 2-3 dilimden fazla yenmemeli. Özellikle beyaz ekmek şişmenize yarıyor sadece. Bir de daha fazla acıktırıyor.

    27 ocak 2021 16:11 27 ocak 2021 16:23

    20. ekmek yememek değil de beyaz ekmek yememek olarak düzeltmek istiyorum ben. hatta beyaz unu hayattan çıkarmak bile diyebiliriz.

    diyetisyen + spor şeklinde bir düzenim var ve diyetimde her zaman en az 3 dilim ekmek bulunuyor (gizlinot: tam buğday unu, çavdar unu, kepekli ekmek gibi. beyaz ekmek yasak). ancak zaten doydum diye ekmeği yemeyeyim, kalori açığı yaratayım dediğim bir süreç bana geriye kas kaybı olarak geri döndü, hem de sporumu aksatmamış olmama rağmen. o nedenle tam buğday ekmeğimi tüketmeye devam ediyorum.

    27 ocak 2021 11:54


    19. Bir ara olmazsa olmazdı. Her gün işe gitmeden kahvaltı eder deliler gibi ekmekler yerdik eşimle. Sonradan baktık kilo aldı başını gitti. Kahvaltıyı bıraktık. O günden beri kahvaltı etmiyoruz. O öğle yemeğiyle güne başlıyor. Ben bazen tek öğün yapıp akşam yemeğiyle günü bitiriyorum. Ha tek öğün yapmaya daha 3-5 gündür başladım ama öncesinde de if yaptığım için gayet sürdürülebilir bir yaşam tarzı oldu benim için. Sürekli ne yicem derdim yok sürekli yemek düşünmek yok. 

    27 ocak 2021 10:55

    18. acaba ilk kim ekmeğe bu kötü misyonu yükleyip bütün suçu ona attı merak ediyorum.

    sadece yediğiniz ekmeğin içeriğinin önemli olduğunu düşünüyorum. burada kimse taş fırın ekşi mayalı ekmeğe tü kaka diyemez üzgünüm.

    bakkal ekmeği derseniz onu tüketmek zaten vücuduna saygısı olan birinin yapmaması gereken bir şey.

    27 ocak 2021 05:50

    17. Geçen hafta pazartesiden beri bir lokma ekmek yemedim sağlıklı beslenmek istiyorum diye bir deneyeyim dedim işte 10. günümdeyim şubat sonuna kadar falan yapmak istiyorum 42 gün ediyor umarım biraz bile olsa kalıcı bir alışkanlık olur.

    Bu 10 gün içinde 1 kere makarna, 2-3 kere bulgur ve 1 kere de patatesli yemek yedim. Yani karbonhidratı değil de direkt ekmeği bıraktım şimdilik diğer karbonhidrat kaynaklarına abartmamak kaidesiyle devam ediyorum.

    Ekmeği bırakmaktaki motivasyonum besleyici hiçbir tarafının olmayışı. 

    Rafine şekeri de bıraktım aslında 10 gündür paketli gıda yemedim, ev yapımı olsa da beyaz şekerden yapılan reçel yemedim ama mesela hurma kurusu ve bastuk (pestil) yedim. Taze meyve de yiyorum yani fruktozu bırakmadım ki meyve çok severim bırakmam mutlu mümkün değil.

    Ayrıca if de yapıyorum 1 gün cheat day yaptım ve öğün dışında birşeyler atıştırdım.

    Paketli gıdalar da ekmek ve türevleri de hayatımdan tamamen çıkarabileceğim şeyler değil diye düşünüyorum o yüzden sadece böyle ara ara kendi kendime “challenge”lar yaparak zararlı yiyeceklerden uzak kalmaya çalışıyorum.

    Edit: bu başlığı hortlattığım için mutlu oldum da Allahaşkına ekmek güzellemesini bari bu başlık altında yapmayın...

    27 ocak 2021 03:08 28 ocak 2021 14:56