yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (9)
    • medya (0)

    9. Fazla floururun epifiz bezinde zararlara yol açtığı , alzheimera giden yolu hızlandırdığı ile ilgili öngörüler var.Epifiz bezi, inanç sistemlerinde farklı sembollerde gösterilir mesela uzak dogu buda heykellerinde alında olan göz sembolü ,islamiyette kalp gözü ifadesinin epifiz bezi ile bağlantılı olduğu dusunuluyor.Epifiz bezinin düşünce,ruh ,inanç sistemlerinin akisini sağlamada etkin olduğu söylenir .flourur sadece dış macununda değil ictigimiz suda bile bulunur.Fazla florurden sakınmak lazım gelir.tum bunlar calisma boyutunda ve bilim surekli gelisiyor.

    10 nisan 2018 22:08

    8. tıp camiasında bir penisilinin bulunması kadar olmasa da çok önemli bir yeri olan bir iyondur, diş çürüklerini büyük oranda engeller, diş minesini güçlendirir.

    evet bir iyondur. 9 atom numaralı flor elementinin kararlı olmak için aldığı bir elektron sayesinde aldığı isme florür deriz. f-(gizlinot: eksi işareti üstte olacak ama klavyede nasıl yazılır bilmiyorum, bulamadım) şeklinde yazılır. bileşiklerinde de temel halde bulunamayacağı için bileşikleri hep sonu flolürlü biten isimler alır.

    insan vücudunda aşırı tüketimi sinir sistemi harabiyetlerine neden olabilir -epifiz bezinin salgılarını inhibe ettiği yazıyor internette- ama bu zararı öyle diş fırçalayarak ağız bakım suyu kullanarak göremezsiniz(gizlinot: hocalarımız böyle anlattı ama internette aksini savunan pek çok döküman bulunuyor) çok büyük miktarlarda maruz kalmanız lazım bu dediğim ürünlere.

    ben kişisel olarak sağlığımız için gerekli olduğunu düşünüyorum. ha belki çok dikkat ediyorsak ama dişlerimiz de çürümesin istiyorsak bir öğün flolürlü bir öğün flolürsüz diş macunu kullanılabilir, etki eder mi bilmiyorum denemedim hiç.

    forever living markasının florürsüz aloe veralı diş macununu kullanmıştım. üzerinde pek bir şey yazmıyor. çok feci köpürüyordu. hayatımda o kadar köpüren bir diş macunu görmedim. belki florürün etkisini göstersin diye içine başka "masum" maddeler eklenmiş ve onlar da çok köpürmesine sebep olmuştur. bir kere denedim bir daha da kullanmadım.

    10 nisan 2018 20:42

    7. bir çeşit mineral.

    yazıp yazmamakta tereddüt ettim ama insanların kesin olarak bilgileri olmadan, bir şeyler önerdiğini görünce yazmak istedim.

    bu maddenin vücutta biriktiği ve belli bir dozun üzerinde çok zararlı olduğu bilinmekte. florürsüz diş macunları birkaç senedir çok popüler. çoğu yetişkin tarafından da kullanılıyor. herkesin kendi tercihi ama dişleriniz için florürün zararlı olduğunu, bilimsel hiçbir veri olmadan, paylaşmak çok fazla yanıltıcı.

    akışta; florürün zararını anlatan ve hiçbir bilimsel veri olmadan, dişleriniz için florürsüz diş macunu kullanmalısınız yazısına yönlendiren bir entry okudum. (gizlinot: yazara mesaj atmayı düşündüm ama daha önceki tecrübelerimden kaynaklı atmama kararı aldım)bir şeyleri mi kaçırdım acaba diyerek okudum yazıyı. kadın, doktorunun önermesine rağmen "florür zararlıdır" yazısını kaleme almış. pek bilgisizce yazdığı için ben de buraya bir şeyler yazmak istedim.

    florür zararlıdır. fakat diş macunu ile aldığımız miktardaki bize faydalıdır. özellikle çocuklarda diş macunuyla alınan florür yeterli bile değildir.(gizlinot: bunların yaş aralıkları ve belirli ppmleri var, buraya yazıp daha da uzatmak istemiyorum) iki uygulama arası 6 aydan kısa olmamak şartıyla, hekiminiz çocuğunuza uygulamalıdır. tabii uyguladıktan sonra 24 saat dikkat edilmesi gereken kurallar da var.

    florür etki mekanizmasını ben de yazmayacağım ama kabaca diş minesini güçlendirerek, dişi kuvvetlendirerek çürüğün oluşmasını engeller diyeyim.

    her şeyin fazlası gibi florürün de fazlası zarar. suyun da fazlası zarar değil mi? ee su da içmeyelim bu bakış açısıyla?

    çocukların yaş aralığına göre önerilen diş macunlarının florür oranları farklı oluyor. diş fırçalarken minimum miktarda yuttabileceği göz önünde bulunduruyor. tamamen macunun tüpünü bitirmediği sürece florozise, diş macunu yüzünden yakalanmaz. çocuğunuz macunu yutuyorsa ebeveyn olarak siz dikkat etmelisiniz.

    florürün "önerilen" şekilde kullanıldığı taktirde hiçbir zararı yok aksine faydası var. siz içtiğiniz suyla fazla flor alıyorsanız tabii ki florozise yakalanabilirsiniz. sadece macunla bu neredeyse imkansız. "dişlerimizin" flora ihtiyacı var ama tercih tamamen sizin. ben vicdanan rahat edemediğim için yazdım.

    dönüşümlü olarak florürlü ve florürsüz macunlar kullanabilirsiniz. fakat çocuğunuzun flora erişmesini tamamen engellemek onun ağız sağlığına zarar verecektir. florürü macunla almasını istemiyorsanız bile bunu hekiminize söyleyerek flor uygulamasını isteyebilirsiniz.

    2 nisan 2018 16:21 2 nisan 2018 16:30


    6. sık sık gördüğüm "florürsüz" diş macunlarını florürsüz olduğu için övenleri gördükten sonra bu başlığı hortlatmak durumunda kaldım.

    öncelikle yukardaki girdilerde söylendiği gibi florürün fazla alımında elbette zehirlenmeler oluyor. lakin bu doz öyle diş macunlarından, "türkiye'de" su içimiyle ya da beslenme ile olacak bir şey değil. türkiye'de diyorum, çünkü sulara ekstra flor katılmadığı biliniyor.

    florür topikal olarak alındığında yani sadece dişinize uygulamak suretiyle kullanılıp, yutulmadığında hiçbir zararı yoktur. diş macununu yemek niyetine yemiyor, florür içeren ağız çalkalama sularını lıkır lıkır içmiyorsanız sorun yok yani.

    şimdi florürün faydalarını etki mekanizmasıyla beraber yazsam bu entry bir makaleye dönecek, girmiyorum. diyeceğim o ki zararlarında sıralanan hastalıkları yaşamanız bizim ülkede biraz zor. yaşanmış olayları dikkat alıp florür zararlı diye etrafta pankartla gezecek iseniz istatistik eğitimi almanızı dilerim. (hiç bakmayın, böylesini çok gördüğümden diyorum.) illa florürsüz diş macunu kullanacağım derseniz kullanın, o zaten beni ilgilendirmez. ama florürlü olanlara tü kaka muamelesi yapılasında bir anlam göremiyorum ben.

    not: merak edenler için: pubmed'den ve çeşitli yerlerde okuduğum makalelerden aldığım bilgi doğrultusunda konuşuyorum. meraklısına link atabilirim.

    8 eylül 2016 18:12

    5. Eskiden kullanılan florür çiğneme tabletlerinin çok kullanılmasından kaynaklı oluşan (devlet hastanelerinde 3 yaşındaki çocuğa verilirse olacağı bu) diş minesi harabiyetinden dolayı florürün zararlı olduğu düşünülüp aslında atalarımızın da dediği gibi azı yarar çoğu zarar olan ve esasında 7-12 yaş arasında 6 ayda bir uygulanması gereken maddedir.

    24 nisan 2016 03:29 10 haziran 2016 01:38

    4. Ben dönem dönem bazı şeylerin abartıldığına inanıyorum. Biri çıkıyor zararlı diyor devamı geliyor sanki. Diş hekimliğinde okuyan ve florürün yararlarını öğrenmiş biriyim. Ama şahsen bunları gördükten sonra hocalardan bile şüphe ediyor insan.

    Dişlere yapılan dolgunun özelliklerine bakılırken bile florür salımı yapıyor mu depoluyor mu buna bakılırken ve bu özellikleri olanlar tercih edilirken florür konusundaki bu panik niye? Elbette her şeyin fazlasının zararı var. Ama başta dişlerimiz olmak üzere vücudumuzun bu florüre ihtiyacı var.

    Kıssadan hisse bazı şeyleri abartmamak lazım. Yukarda da denildiği gibi zehirlenmenin olacağı miktar çok çok fazla.

    24 nisan 2016 02:38

    3. Düşük dozlarının çürük önlemede yararı olduğu düşünülen ama zararı yararından çok çok fazla olduğu için kullanılması önerilmeyen Florun Anyon hali. Bir dönem diş macunlarında ve şehir şebeke sularında kullanılmış kanıtlanan zararlarından sonra bir çok ülke şehir sularına katılmasını yasaklamıştır, buna rağmen suda doğal olarak da bulunabildiğinden pek Kontrolü mümkün değildir. Florür Vücutta birikimi olan bir madde, beyinde biriktiğinde davranış bozukluklarına ve Alzheimera yol açtığı biliniyor. Bebeklikten itibaren alınanlarda düşük iqya neden oluyor. Erken ergenliğe girme ve gelişme geriliği yaratıyor, Hipertiroidizm ve kemik erimesi yapabiliyor.

    1 mart 2016 23:45


    2. Alman nazisinde esirlerin sularına katılmış ve onları pasifleştirdiği, itaatlerinin arttığı görülmüş. Düşünme, hissetme, isteme, karar verme gibi yeteneklerimizi köreltirmiş. Pineal(epifiz) bezimizi kireçlendirirmiş ki bu beze üçüncü gözümüz de diyebiliriz. (link: http://youtu.be/xmlyfGIh87c ilgili video) (link: http://youtu.be/LEJ5A8vn1GQ bir tane daha) florürden kaçışımız imkansız gibi bir şey, bebek mamasında bile varmış. Bu kireci çıkarmanın tek yolu meditasyon da diye biliyorum.

    1 mart 2016 23:28

    1. şehir sularının florürlenmesi çürük önlemede yaygın kullanılan yöntemlerdendir. küçük dozlarda diş gelişimine yararlıdır ancak florür'ün yüksek dozlarda dişlerin mineral yapısını zayıflatma gibi bir etkisi de mevcuttur.

    her madde gibi yüksek dozu ölüme kadar gider, bu çok normal, her şeyin fazlası zarar değil mi zaten? bahsettiğim dozlar çok ama çok yüksek dozlar. florürden zehirlenmeniz için bir kutu diş macununu yemeniz lazım, belki daha fazlasını.

    1 mart 2016 22:21