burada ki tecrübeleri okurken, bende kendi icinde olduğum durumu paylaşayım dedim. Aslında hiç planlamadığımız bir andı. dolayısıyla eşimle korunuyorduk ve aynı zamanda takvim hesabını uzun süredir kontrol ederek uzun süre bu sekilde korundum. reglilerim, yumurtlamalarım o kadar düzenliydi ki, hem ovü testi ile kendimi takip ediyor , hem takvim hesabımı asla ihmal etmiyordum. bu işler kader ve kısmetmiş gerçekten, 9 eylülde regl oldum. her zaman ki gibi testlerimi ihmal etmiyor, yumurtlamamı kontrol ediyordum ve her ay ki düzeniyle 23 ü yumurtlamam diye bekliyordum. 20 Eylülde doktorda genel muayenem vardı. düzenli gitmeyi ihmal etmediğim doktorum yumurtlaman çoktan bitmis, nasıl olmus saskınlık icindeyim. cok erken yumurtlamıssın ve belki de 2 kez (ki az bir ihtimal oldugunu söyledi) çatlama yasamıs olabilirsin dedi. dolayısıyla spermin 5 gün yasama ihtimalinide göz önünde bulundurursak zaten hic tehlike arz etmeyen (öyle zannettiğim) günlerde eşimle korunmamıştık. aylardır bir tık bile kaymayan, doktor kontrolünde ve onunda önermesiyle devam ettiğim bütün düzenim durduk yere düzenli regl tarihime rağmen sekmişti. ancak doktorum ekimi beklememi, elbette gebelik ihtimali oldugunu, ancak insanların gebe kalmak icin bir cok kez bu günü tutturmaya calıstıgını ve sadece olasılıktan ibaret oldugunu, yine de göz önünde bulundurmamı söyleyerek oradan ayrıldım. ancak asla hamile olduguma ihtimal vermedim. her kadının hayatında durduk yere gelen acaba hamile olabilir miyim sorusu elbette zamanında benimde yaşadıgım biseydi. ancak ben bu sefer asla olabileceğini düşünmedim
dolayısıyla hic bir belirtim yoktu, bu da düşünme gibi bir durum yaratmadı bende. her zaman ki gibi ovülasyon testimi takip ediyor, takvim tutuyor ve şaşmış olan düzenimi yeniden bulmaya calısıyordum. ancak bir gün reglime son 5 gün kala, durduk yere yumurtlama testi yaptım. bu test regl yakınsa ve pozitif verirse hamilelik belirtisi oluyor bilen bilir. cünkü reglnize yakın Lh (yumurtlama hormonu) yükselmez. genelde gebelerde beta hcg den önce yükselebilen bir hormonnoldugu icin kadınlar gebeliklerini erken testtende önce ön görebilmek icin bu testi yapıyorlar. ben testte pozitif alınca direk koşarak markete gidip erken gebelik testi aldım. Test silik cift cizgi ! ne var ne yok! erken teste güvenmekte zor, şaşkınlıgımı atamadım. ertesi gün eşimle birlikte farklı 4-5 test aldık. öyle birsaskınlık yasıyoruz ki,
test gün geçtikce koyuyu verdi. basbaya hamileydim, dijitalde de kac haftalık oldugunu gördüm. simdi bugün 4+4 teyim, ancak bu öyle erken gebelik ki, testte sonucu bundan da erken aldım. son regl tarihimin hesabıyla haftalık hesabım bu, göğüslerimde değisiklik, kramplarım dısknda cok sükür bulantım olmadı hic. annem , anneannem de hep rahat gecirmisler gebeliklerini, umarım baslamaz diye de dua ediyorum. icimizi saskınlık gecince mutluluk,heyecan ve sevinc kapladı. rüyamda bir oğlum olduğunu gördüm, hamile kalmadan önce de hamile kaldıgımı görmüştüm. klasik yengeç burcu olmamın getirdiği hisleri mi yasıyorum yoksa hepsitesadüf mü bilmiyorum, ama zaman gösterecek konusmak icin elbette erken. insallah hersey yolundadır, doktor randevumuzu bekliyoruz :)
güncelleme ; 6. haftam bitmek üzere, gerçi hala bu hesaplamalara kafam basmıyor. 5+0 dan 5+6 ya kadar 6. hafta diye geçiyor işte. bende 5+5 i tamamlamak üzereyim. Matematiğim sağolsun. mide bulantım yoktu, gerçi hala yok ama korkunç şekilde yemeklerden tiksinme, koku hassasiyeti doruklarda, yemekle haşır neşir olunca anlık öğürmeler kendini göstermeye başladı. bunun bir tık üstüne cıkmayız insallah bebeciğimle. buna bir sekilde katlanıp mümkün oldugunca saglıklı beslenmeye gayret ediyorum suan cünkü. her hafta hormonlar artıyor dolayısıyla korkarak geçiriyorum günleri bulantı başlayacak diye, insallah anneme cekmisimdir de bende de baslamaz o bulantılar. aklıma geldikce burayı güncelleyeceğim, okuyan bu sürece yeni başlayan, baslayacak olan herkese az cok yardımcı olur belki. bende insanların tecrübelerini okuyup eslik etmeyi cok severim. Perşembe de doktorumuzda randevumuz var.
güncelleme; 24. haftadan yazıyorum, koku hassasiyeti bir süre yaşadım, ilk trimester en çok gözlemlediğim şey çarpıntı, gece kabus görme, iştahsızlık ve gerçekten über enerji düsüklüğüydü. Fakat ikinci trimester gerçekten ama gerçekten prenses dönemi alttaki süslümünde dediği gibi. Hepsi gitti, gündelik hayata döndüm. bu haftaya kadar cok zor bir hamilelik geçirdim diyemem. koku hassasiyetim kısa sürdü; toplasanız 3-4 kez istifrağ ettim. Sonra mis gibi. Şimdi kıpır kıpır hareketlerini hissediyorum, bebeğinize bence tam alışıp bağ kurduğunuz süreç bu trimesterda baslıyor. ara sıra bel ve karın ağrısı yaşasamda çok sikayetim olmadı. aktif yürüyüs, spor ve olabildiğince beslenmeme dikkat etmeye çalışmamında etkisi olabilir. bu zamana kadar kendimden beklemediğim kadar müthiş bir irade gösterdiğimi düsünüyorum hamilelikte. 24. haftada 60 kilo ile basladıgım hamileliği 64,4 ile götürüyorum. Kilo artışım umarım doğuma kadar bu seyrinde devam eder.
güncelleme : 33. haftaya girdik bugün itibariyle. bu zamana kadar harika giden hamilelik sürecim taşınma stresininde etkisiyle rahim kısalmasıyla beni karşı karşıya bıraktı. son iki haftadır sağ kalçamdaki ağrı dolayısıyla topallayarak yürümeye başlamıştım, meğer sebebi kızımın bayağı aşağı inmesinden dolayıymış. 34 haftada rahim 3,4 cm olması gerekirken minimum, benim 33. hafta itibariyle 2 cme düşmüş. rahim açıklığı olmadığı için ilaç başlatmadı doktor. istirahat önerdi, 35 e kadar dayanmaya çalışalım , bebeğin gelişimi çok iyi 35 ten sonra sıkıntı olmaz doğum olsa bile dediği için biraz içime su serpti. bu süreçte size yoldaş olan doktorunuzun süreçleri yönetme biçimide bir o kadar önemli bence. Almanya'da olduğum için ilaç son başvurdukları şey oluyor kısmınada katılıyorum. bebek hareketli, toplamda 6 kilo alındı, taşınma sürecinde hareket kısıtlaması gelmesi bayağı kötü oldu bebek odasını hazırlayamadık, istediğim gibi sürece dahil olamıyor olusum biraz üzsede bebek sağlıklı olsun, gerisi mühim değil diyorum.
10 ekim 2020 19:44
15 nisan 2021 09:23