yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (14)
    • medya (0)

    14. Acca sinavi için gerekli dil sınavı.

    Nasıl yapacağım hiç bilmiyorum ve İngilizcem B1 yardımcı olabilecek var mı acaba :(

    3 ağustos 2021 11:59

    13. liseyi fransızca ana dil okumuş biri olarak, ingilizceyle aramın çok iyi olmadığını söyleyerek başlayayım.

    cambridge kitaplarını 9-11-4-5 sıralamasıyla çözün, hepsini çözmenize gerek yok, güzel bir sonuç alırsınız. writing kısmında 6.5 psikolojik bir sınır gibi, üzerinde almak çok zor, ikinci kısma çalışarak 6.5 almıştım. listening kolay, reading biraz bulmaca gibi, pratik yapmak lazım. genel olarak süre yönetiminden çok soru tiplerine alışkın olanların istediğini aldığı bir sınav. 2.5 ay çalıştım, 2 kez girdim, ilkinde 6 geldi, son girdiğim sınavdaki sonucumu ekliyorum.

    overall:6.5 

    writing:6.5 listening:7.5 reading:6.5 speaking:6 

    14 mart 2021 18:39 14 mart 2021 18:41

    12. ingilizce seviye tespit sinavi

    Daha önce sınava giren süslülere danışacak birkaç şeyim var , cevaplayabilecekler mesaj atabilirse çok sevinirim.

    18 aralık 2019 17:33


    11. sınav hakkında en detaylı açıklama süslülerin yazdıkları idi. aslında fazla da araştırmamıştım.

    zira hazırlandığım ve çok sıkı çalışmam gereken başka bir sınav var.

    şimdi benim gibi kör cahiller için general training olandan bahsedeyim. sınav için iki gün ayırmanız gerekiyor. yazılı aşama ve konuşma sınavı. sınav ücreti 720tl idi ben başvurduğumda, zamlanacak diye okumuştum.

    ben önce speaking testine girdim. ingiliz bir hanım ile yaklaşık 15-20 dk süren tamamen günlük hayattan mevzuları içeren soru cevap şeklinde bir test idi. o sorular soruyor sizden gelen cevaba göre başka soru yöneltiyor.sadece sonda bir konu verip 2dk konuşup anlatmanı istiyor. academic olanı nasıl bilemem ama normalde aktif şekilde dili konuşan kişi zorlanmaz.

    yazılı kısım için başka bir gün gitmek gerekiyor. bu kısım 3 aşamalı: listening, reading ve writing. bu 3 aşama içinde de yine çok çok kıyıda köşede kalmış kelime, kalıp vs yok. listeningte sorulara göz atmak için dinlemeden önce süre veriyorve en son cevapları cevap anahtarına geçirmek için süre +10 dk. veriliyor.toplamda listening 40 dk sürmüş oluyor.

    reading en çekindiğim kısımdı çünkü kelime dağarcığım pek geniş değil. ama burada da beklediğim kadar zor metinler çıkmadı.süre 60 dk ve kısa metinle başlayıp en son metinde daha uzun oluyor.

    son aşama writing, toplam süre 60dk ve 2 task var. general training için ilki mektup yazma, ne hakkında olduğunu belirlemişler ama sizin tam bir metin için yaratıcı olmanız gerek.

    ikincisi ise bir konuyu savunma gibi.katılıyorum çünkü ..... tarzı.mektup 150, ikinci yazı 250 kelime olmalı diyor. ben bu kelime sayısından gol yerim gibi geliyor. çünkü hem mantıklı yazayım, hem ne yazacağımı bulayım hem de kelime sayayım için süre yetmiyor.en azından ben bu basit konuları biraz düşünmem gerektiğinden kelime sayısından kalabilirim.

    sınavın hangi aşamasına önce giriyorsanız o başlamadan önce fotoğraf çekip parmak izi alıyorlar. ikinci aşamada sadece parmak izi teyidi var. sınav salonuna çantanızla, telefon ya da saat ile giremiyorsunuz. dışarı vestiyere bırakılıyor. kalem silgi ve su kabul ediliyor ama kağıtları sökülecek. kalem ve silgi götürmemişseniz yardımcı oluyorlar.

    general training yapılmayacak bir sınav değil. sadece pratik yapmak gerekli bence. ösymnin dil sınavındaki kelimeler daha zor hatta.

    son olarak sınav çoktan seçmeli değil. belki bir kaç soru çoktan seçmeli gibi diyebiliriz ama genel itibariyle cevap anahtarına kelimeleri yazmanız gerekiyor.

    benim tecrübem bu, umarım bu hazırlıksız halimle şansım yaver gitmiştir.

    11 eylül 2018 10:34

    10. bütün gün ''amaan nasıl olsa günlük hayatta hep ingilizce konuşuyorum'' diye kendimi avuttuğum ve kitap kapağı açmadan cumartesi sabahı gireceğim sınav. hayatımda essay diye bir şey yazmamışım ama bu rahatlık nereden geliyor belli değil. zaten yabancı damat başlığının hortlaması yaktı beni. artık writing ve speaking kısmında nazlı- niko aşkını, nazire'nin üçüzlerini anlatırım. benden bi' cacık olmaz.

    29 haziran 2018 00:04 29 haziran 2018 00:07

    9. 10 martta girdim, aslında 23ünde sonuçlarımı aldım ama yazmak bugüneymiş. 

    reading ve listeningten 8.5, writing 6.5, speakingten 7 , overall 7.5 aldım. 

    biraz sınav tecrübesinden bahsedeyim, ben izmir'de yer kalmadığı için ankaraya gittim sınav sonucuna mart sonuna dek ihtiyacım olduğu için; british councille girdim. ankarada girecekseniz british councili tavsiye ederim açıkçası, ses sistemi olsun, organizasyon olsun her şey güzeldi. 

    listening ve readingten ortalama beklediğim gibi aldım zaten denemelerde de böyle yapıyordum 9-8.5 arası; tek tavsiyem cambridge denemelerine çalışmanız, çünkü birebir aynısı gelecek önünüze. listeningte harita sorusunda takılı kalıp 1 soruyu kaçırmasam 9 bile alırdım öyle diyeyim. 

    speaking ve writingte beklediğimden oldukça düşük aldım; ikisine de değineceğim. speakingte düşük almamın sebebi, gelen konu hakkında çok da konuşacak bir şeyimin olmaması, tekrara düşmemdi bence; çünkü cidden akan giden bir diyalogumuz olsa da hep aynı şeyler etrafında döndüm bu açıdan, kelime vs yeterli olmadığımı düşünmüş olabilirler. feedback vermedikleri için neyi yapamadığımı bilmiyorum açıkçası. writingde ise task 2de gelen soruda birbirine bağlı 2 soru vardı ve ben malesef bağlı olan 2. soruyu tamamen unuttum, o konuya tamamen bir paragraf ayırmam gerekirken ancak sınavın sonunda farkedip sonuç bölümünde konuyu oraya bağladım ve bitirdim. onu da yapmasam 5.5 falan verirlerdi çünkü ne kadar iyi yazarsanız yazın, verilen soruların hepsini kapsayacak şekilde bir cevap yazmadığınızda 5.5ten yüksek bir not vermiyorlar diye biliyorum. hatta belki de gerçekten task 2ime 5.5 verip task1 ime yüksek vermiş bile olabilirler, hiç şaşırmam açıkçası. 

    ben en az 8 hedefliyordum; hatta sadece bir sectiondan 0.5 fazla alsam , 8e yuvarlanacaktı dolayısıyla 7.5 aldığıma biraz üzülsem de başvurmak istediğim okullar 6-6.5 arası istediği için dert değil; o yüzden bir kez daha girmeyeceğim en azından bu yıl. 

    tek tavsiyem eğer 3. sınıfsanız ve mezun olduğunuzda yurtdışı yüksek lisansına girmek istiyorsanız; writing ve speaking gibi edinimsel beceriler çok uzun süreçte gelişiyor, onu 2 ay sınava çalışmakla halletmeniz mümkün değil. o yüzden daha şimdiden oturup çalışmaya, bu becerilerinizi bir şekilde geliştirmeye çalışın. ben sınava çalışırken bunu farkedip 2 ayda geliştiremeyeceğim için neredeyse hiç writing ve speaking alıştırması yapmadım dolayısıyla, sadece listening ve reading alıştırmalarına yoğunlaşıp, sınav sistemini iyice öğrenmeye çalıştım. kelime/synonym ezberlemek çok saçma çünkü, onu doğru şekilde kullanamayacaksanız, o yüzden uzunca sürede çalışıp, bunu hayatınıza katmış olmanız gerekiyor bu alanlarda yüksek bir skor yapmanız gerekiyorsa. 

    yardımcı olabileceğim bir şey varsa seve seve cevaplarım, mesaj atmaktan çekinmeyin diyorum ve bitiriyorum.

    1 nisan 2018 17:32 1 nisan 2018 17:33

    8. benim de emek zahmet 3 ayımı vererek hazırlandığım sınavdır. Academic olanından 7 (gizlinot: 9 üzerinden) almıştım, çok sevinmiştim. Ancak güzide ülkemizde devlet üniversiteleri bu sınavı kabul etmediği için hem 600 tl'mden hem de emeğimden oldum (gizlinot: eyyyyy ingiltere sen kimsin de benim vatandaşımın ingilizcesini ölçüyorsun ?!!) Çok yüksek bir puan almadım ama 5 senedir ingilizce dersi almıyordum okulda o yüzden güzel hazırlandığımı ve alabileceğim en iyi puanı aldığımı düşünüyorum. Bir işime yaramadı ama burda hazırlanan süslüler varsa deneyimlerimi paylaşabilirim.

    4 şubat 2018 18:19


    7. Açılın 7 kez girdim ben! 

    9 üzerinden 7 almam gerekiyordu, her seferinde 6.5 alıyordum. Cildirmak üzereydim. Her turlu hazırlığım tamdı. Ve her seferinde Ariza speakingten çıkıyordu. Birinde geç kalmak üzereydim saatime, diğerinde hoca cok yaşlıydı ve kulakları duymuyordu, odada ikimiz olmasına rağmen sürekli tekrar etmek zorunda bıraktı beni, bir tanesinde plazanın içinde kaybolmuştum, birinde ise anlamsızca tutulup kalmıştım, oyle talihsizlikler olmustu ki konuşma kısmındaki aksilikler, sınavın yazılı kısmındaki başarımı baltalıyordu. 7.seferde oyle bir hoca denk geldi ki, kadın adeta melek, aurası mükemmel, konuşurken kahkaha falan atıyorum, gülüşüyoruz, bir öncesinde cok guzel bir gün geçirmiştim moralim Harika ve bu kez olacak dedim falan. Sonrası mi? Speaking’ten kaptim 8’i. Ve ielts maceram bitti.

    Demem o ki, yazılı kısımda ne kadar iyi olursanız olun, kilit nokta speaking; rahat oluşunuz, hocadan aldığınız enerji ve uyum, “illa her şeyin doğrusunu söylemeliyim” tavrına olmayıp umarsızca sallayabilmeniz -Burada bahsettiğim sallama kısmı, “en son hangi filme gittin anlatır misin” sorusu karşısında filmi durup düşünmek ve toparlamak yerine, aklına gelen herhangi bir filmi, “son izlediğim film buydu” diyip durmadan mantıklı bir şekilde konuşmak. Yani hakimiyet kurabilme ve gramer kasmaya çalışmadan konuşma iyi puan getirir. “Şu kalıpları kullanayım da afilli dursun” diye düşünüp sinava girince çuvallama ihtimaliniz yüksek.

    4 şubat 2018 15:10

    6. Sinava caisiriken essayler icin ielts-simon in websitesinden calisip, onlineda da simon in cikardigo kitabin pdf ini fellik fellik aramanizi oneririm. Ben onlardan calistim, yukseklisans icin lazimdi. Ingilizceniz iyiyse bir ay yeterli. Gund ebir iki saat calismayla olur. Ortalamaysa daha uzun sure ayirarak yedi almak rahat

    4 şubat 2018 11:44

    5. Henüz başvuru yapmasam da yüksek olasılıkla 3 ya da 10 mart gibi gireceğim sınav. 

    Benim tercih etme sebebim genel olarak Avrupa üniversitelerinin (kara avrupası, ingiltere'yi bilmiyorum) ielts 6,5 isterken toefl'dan 100+ istemesi. Ielts'den 6,5 almak benim için daha kolay olduğu için işi riske atmak istemedim, keza sınav sonucunu almamla okul başvuruları arasında pek bir zaman kalmayacak. Tekrar edebilme şansım olsa toefl alırdım, türkiye'de de geçerliliği olduğundan dolayı. 

    Sınav hakkında biraz konuşacak olursam; listening ve reading kısımlarından eğer üniversitede ingilizce eğitim veren bir bölümde okuduysanız ve kendi bölümünüzdeki dersleri sorun olmadan takip edebiliyorsanız, 7'nin aşağısına düşmezsiniz diye düşünüyorum, hatta 8'in bile altına düşmemeniz lazım keza oldukça kolaylar. Listeningin tek olayı sectionlar arası verilen kısımlarda soruları olabildiğince taramak ve her seferinde bir soruyu okurken diğerini taramayı yapabiliyor hale gelmek, o sayede sorunun cevabının nerede olduğunu kaçırmazsınız; bir kere kaçtığında zincirleme olarak 3-4 soru kaçırma olayını yaşamazsınız. Listeningte en çok zorlayan kısım bence harita doldurmak oluyor çünkü bir yerin lokasyonu yanlış olunca diğerlerini de etkileyebiliyor, birini kaçırırsanız 4-5 soru gidebiliyor. Readingte ise true/false/not given kısmı biraz ikircikli, bazen kendi bilgilerimiz ya da akıl yürütmelerimiz etkileyebiliyor bu kısmı ya da parçayı scan ederken, atlanılan detaylar da aynı şekilde yanlış yapmaya neden olabiliyor.

    Speaking oldukça subjektif ve o an çektiğiniz cue carda da bağlı bi durum, bazı sorular gerçekten o alanda spesifik bilgiler bilmenizi gerektiren konular da olabiliyor, şans işi biraz. Yani bana spor ya da heykel vb gibi bi sanat dalıyla bir şey gelse, batırabilirim de; öyle spesifik bir şey gelmezse bence kolay, zorlanırım diyorsanız cambridge'in kitaplarında sınavda olası sorular için rahat bi 6-7 soru sorulmuş değişik değişiik, bence onlar hakkında konuşmaya çalışın, illa biriyle yapmak zorunda değilsiniz; ben her daim kendimle ingilizce konuşuyorum normal zamanlarda da.

    Writing bence sınavın en zor kısmı, benim gibi 8+ hedefliyorsanız ciddi bi kelime bilmeniz, essay yapısında sorununuz olmaması, bir kere bir kelimeyi kullandıysanız onu bir daha kullanmamaya yerine synonym kullanmaya dikkat etmeniz bunun yanı sıra daha advance kelimeleri özellikle task 2'de kullanabiliyor olmanız lazım. 

    4 yıl boyunca onlarca paper, essay, sınav ve bitirme projesi yazmış olan ben bile korkuyorum bu konu hakkında açıkçası. Yalnız tek tavsiyem model answerlara bakın, onlardan bir şey öğrenin ama aynısını yazmaya çalışmayın, kendi özgün yazım stilinize yedirin öğrendiklerinizi, yoksa garip kalıyor biraz yazının içinde. 

    Diğer her bölümde alıştırma önemli ama writing için iyi olmadığınızı düşünüyorsanız her gün her 2 task için de birer tane essay yazıyor olmanız lazım bence, ben öyle yapıyorum. Sonra da başkalarınınkiyle karşılaştırıyorum, eksikliklerimi görmek adına.

    Belli bi ingilizce seviyesindeyseniz kursa gitmenize hiç gerek yok, zaten 1-2 ayda onların da size verebileceği çok bir şey yok. Sadece speakingi ve writinginizi birilerinin değerlendirmesi yararlı olabilir, onun dışında self studyye inanın bence.  

    Sınav sonrası sonuçlarımı ve tecrübemi paylaşırım.

    3 şubat 2018 21:16 20 eylül 2020 15:26