yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (13)
    • medya (0)

    13. Sanirim bende bundan var. Son uc yildir kaka olayim neye gore degisiyor bunu anlamaya calisiyorum. Cunku yediklerime ne kadar dikkat edersem edeyim kafasina gore davraniyor. Stres + uykusuzluk zaten gobek adim. Son bir haftadir gaz sikistirmasi baya bir artinca youtube dan rahatlatacak bir video buldum ve ibs yi de bundan sonra ogrendim. Sabah uyaninca bebek gibiyim, stres kaynagima yaklastikca karnim kasiliyor ve surekli gaz yer degistirmesi oluyor. Bir seyler yiyince hafifliyor. Yerine siskinlik geciyor. Diyafram nefesiyle gazin yerini degistirmeye filan calisiyorum. Bazen kabiz bazen sabah duzenli kakalama bazen agir yiyecek sonrasi kosarak tuvalete gitme bazen ayni gunde ikisi de seklinde ilerliyor.

    19 aralık 2023 08:27

    12. bugün itibariyle sahip olduğumu öğrendiğim rahatsızlık. doktor gismotal ve spanol tedavisine başladı, gelişme olursa editlerim.

    20 ekim 2021 17:04

    11. Süslüler bu girdiyi size yardımcı olması için yazdım. Ben sürekli abur cuburlar yiyen biriydim ve kronik ishal durumum vardı. Üstelik inanılmaz stresli biriydim. Gecen ayın başında fodmap diyetine başladım ve stresimi azaltacak yöntemler denedim (spor yapmak, resim yapmak, enstrüman çalmak, müzik dinlemek vs) ve bunları yapmaya başladığımdan beri 1 aydır hiç atak geçirmedim. Normalde haftada 2-3 gün atak geçirirdim ama 1 aydır çok rahatım. Stres çok etkiliyormuş cidden suan onu anladım. Bir de yeme düzenimi oturtunca çok rahatladım. Ne gaz sancım, ne şişkinliğim ne de sürekli çektiğim karın ağrım var. Size de öneri vermek için buraya yazdım. Umarım yardımcı olur. Fodmap diyeti yapın + stresi azaltın kısacası.

    12 eylül 2020 02:51


    10. Bu hastalık kadar hayatımı mahveden birşey olmadı. Yahu bir insan her gün mü kıvrandıran karın ağrıları çeker? O kadar ağrı yapıyor ki son çare ağrı kesici almak oluyor. Bende lise sondayken ortaya çıkan hastalık(gizlinot: Malum sınav stresi). Stres yüzünden tetikleniyor. Ve şunu da söylemek istitorum. Bu hastalığa stres sebep olmuyor, stres tetikliyor. Bu hastalığın belirli nedeni yok. Bir de "hepimizin karnı ağrıyor, abartma" diyenler var ya, iyice sinirleniyorum. Karın ağrısının yanında ishal ve mide bulantısı da olabiliyor. Benim ataklarımı tetikleyen şeyler ise kızartma(gizlinot: Her türlü şeyin kızartması) , ıspanak, sebzeler, cips, abur cubur, karbonhidrat, aşırı şekerli şeyler. Yani bu hastalığın çaresi sağlıklı beslenmekte diyebiliriz. Ben günde 3 kere dicetel alıyorum, pek işe yaradığını söyleyemem ama yine de alıyorum. Bir dönem ataklarım çok sıklaştığında doktorum psikiyatriye yönlendirmişti. Psikiyatrist ise antidepresan yazdı, 6 ay kullandım ve abartmıyorum, haftada 2 kere olan ataklarım 2 ayda bir olmaya başladı. Ben de stresten sık sık ataklar geçirdiğimi anladım. Yani özetlemek gerekirse, stresin çok etkilediği hastalık. Stres yapmayın, hayatı zehirliyor.

    18 haziran 2020 14:18

    9. Bu bagirsak sendromunun nedeni genel olarak belirsizdir ama psikolojik durumdan bir hayli etkilenir. Dogrudan bakteri, mantar kaynakli oldugunu söylenemez, bagirsak florasinin bozulmasi ile ortaya çikar. Bagirsak florasi ise düzensiz beslenme, stres veya psikolojik bozukluklar nedeniyle degisir. Yalniz söyle bir durum var ki cevrenizde kötü beslenip bu derece agri, gaz, siskinlik yasamayanlar oldugu gibi saglikli beslenip de bu rahatsizligi yasiyorsaniz bu stres kaynakli ya da genetic olabilir. Genç nüfusta baslama olasiligi daha yüksektir ve etkisi uzun sürelidir. Tahlilllerde, ultrasonda, endoskopide bulgu bulunmaz. Eger bu durumu benim gibi yasiyor ve yasadiysaniz stresle bas etmeyi ögrenmeniz gerekiyor.Yoga, meditasyon gibi etkinliklerin ibs üzerinde olumlu etkisi bulunmasi da bundan sanirim. Öte yandan hassas bir bagirsak floramiz oldugu icin gaz yapici yiyecekleri kesmek yerine tolere edebileceginiz kadar ve gaz yapmayacaklar seylerle beraber tüketmeniz faydali olur. FODMAP diyetini de birazcik deneyimledim ama çok sürdüremedim, diyetisyen yardimi ile. Bir saglik danisani ile deneyebilirsiniz.Bunun disinda tika basa yemekten uzak durmak ve yürüyüs gibi egzersizleri hayatiniza katmak hem stres acisindan uzun vadede, hem de gazi atmak konusunda yardimci olabilir. Ben üniversite hazirlik döneminde yasadigim stres ve Okul hayatimda yasadigim olaylar nedeniyle asiri siskinlikten karin agrisi olarak yasadim.Probiyotik takviyeler, spazm giderici ilaçlar da denesem stresim azalmadigi icin pek faydali olmadi. Öte yandan bu girdide bu hastaligin baska bir yönünden bahsetmek istiyorum. Yasadigimiz sikayetler nedeniyle bu hastaligi konusmaktan, paylasmaktan cekiniyoruz. Popüler medyada bu durumun bir dalga sebebi olmasi nedeniyle dalga geçiliyoruz. Siz hiç grip oldu diye dalga geçilen gördünüz mü? Ama gaz, diskilama problemleri dalga geçiliyor ne hikmetse. Bu hastaligi geciren karnin icindeki cam parcalari hissini, olur olmadik zamanlarda gaz cikarma gereksimini, streslendiginde tuvalete kosma arzusunu çok iyi bilir. Lütfen, bu belirtileri görüyorsaniz paylasmaktan, doktora danismaktan korkmayin, yalniz degilsiniz! Buradan gerekli mercilere sesleniyorum, bu hastalik kefir iç geçer, patatesi hasla gecer hastaligi degildir. Uzun vadeli beslenme düzeni, stres yönetimi ve psikolojik yardim gerektirir ve hafife alinabilecek bir durum degildir. Gittigimiz okul, calistigimiz isyerleri bu durumda gerektiginde izin vermelidir, siz de zor günlerinizde izin almaktan çekinmeyin!

    9 haziran 2020 09:12

    8. Salgın varmış süslüler bu salgın yüzünden üç gün hastanelerde süründüm :( bagırsaklarıma giren krampların haddi hesabı yoktu. Hastanede kan ve idrar tahlili istendi. Testlerde bagırsak iltihabına yakalandığım çıktı:( bol bol probiyotik ve diceral aynı zamanda pulcet diye ilaç verdiler aklınızda bulunsun. Bir de iki kaşıl elma sirkesi iyi geliyormuş. Herkese geçmiş olsun süslüler

    18 ekim 2019 14:21

    7. İki gün düzenliyse iki gün düzensiz, iki gün ishalse iki gün kabız. Nerede ne zaman geleceği asla belli olmayan meret. Vücudumu gözlemleyim, ona göre şunu yiyim bunu yemeyim diyorum ama o kadar kafasına göre düzensiz ki anlayamıyorum bile:/

    18 ekim 2019 14:08


    6. bende aralık ayında geçirdiğim bir gıda zehirlenmesinden sonra başlayan, beyin ile bağırsak arasındaki iletişimin zarar görmesi ile açıklanmaya çalışılan illet. 4 çeşidi varmış: ishal, kabızlık, sırayla ishal ve kabızlık, belirlenmemiş. benimki sonuncu kategoriye giriyor, belli yiyecekleri yediğimde karnımın sol tarafında sancı başlıyor ama dışkılama düzenimde değişiklik olmuyor.

    kan testleri, idrar ve dışkı testleri, endoskopi, kolonoskopi, mr enterografi yapıldıktan sonra hiçbir şey bulunamadı ve ibs teşhisi konuldu. doktorum vejetaryen ve vegan ağırlıklı beslenmemi söyledi. diğer yandan teşhis koyulana kadar et suyu ve iyice haşlanmış kuzu eti tükettiğimde hiç sancı çekmemiş olmam da kafamı karıştırdı. daha sonra biraz araştırınca abd'de irritabl bağırsak sendromu hastalarına fodmap diyeti önerildiğini okudum. bu kalıcı bir diyet veya çözüm değil ama bağırsakları rahatlatıyor ve hangi yiyeceklerin size dokunduğunu sırayla bulmanıza yardımcı oluyor. ben 3 aydır fodmap diyeti yapıyorum ve gün aşırı yeni bir yiyecek deneyip sancı yapıyor mu yapmıyor mu test ediyorum. mesela bir iki dilim ekmek, bir avuç makarna bana dokunmuyor ama yarım ekmek sandviç veya bir tabak makarna yediğimde inanılmaz sancı çektiğimi farkettim.

    bu hastalık tamamen geçer mi, ne zaman geçer hiç bilmiyorum ama umutluyum.

    12 nisan 2019 20:43

    5. yıllardır benimle birlikte olan, artık birlikte yaşamayı öğrendiğim işkence. Tamamen çözümünün olduğunu sanmıyorum. Çok fazla doktora gittim, çok fazla ilaç kullandım ama çözüm olmadı. Ben de artık çok takmamaya çalışıyorum.

    ama benim için anlık bir çözümü var. Eğer strese bağlıysa atağa geçtiği an bir bardak alkol (şarap, bira, vodka, rakı hiç farketmez) beni direkt düzeltiyor. Vücudum rahatlıyor, o rahatlayınca sıkıntı ortadan kalkıyor. Evet çok da iyi bir çözüm değil, ama malum çeken bilir. Bunu farkettiğimde psikiyatride tedavi olmaya karar verdim. antidepresanlar aynı etkiyi göstermedi ama hiç etkisi olmadığını söyleyemem, mide ve bağırsak ilaçlarından çok daha etki ettiği kesin. Üzüntülerimden ve takıntılarımdan uzaklaşmam bile yeterdi. Türüne bağlı değişir ama çoğunluğu psikolojik bu rahatsızlığın. O yüzden net çözüm peşinde koşuyorsanız, psikiyatriye de şans verin. Ama çok kötü olduğunuzda bir kadeh bir şey içmeyi deneyin, hatta bana da haber verin. Gerçekten merak ediyorum, sadece bende mi işe yarıyor diye.

    5 ekim 2016 19:43 ed.5 ekim 2016 21:56

    4. Çocukluğumda hiçbir şeyim yokken, apandisit ameliyatından sonra edindiğim hastalıktır. Doktorumun dediğine göre steril olmayan ameliyat ortamları sebep olabiliyormuş. Benim bağırsak yüzeyimde bir mantar çeşidi var ve ilaç alsam da o mantar sürekli türüyor. Sinir,stres, heyecan ve üzüntü durumlarında şiddetlenebiliyor. Saf süt ve ürünleri, bazı yağlar ve özellikle gıda boyalı yiyecekler beni mahvediyor. O yüzden ev yapımı yoğurdun ve makaronun tadını hiç bilmem. (gizlinot: Küçüh emrah halt yemiş yanımda :) (gizlinot: Makaronun tadını da bilmeyiver) Atağa geçtiğinde bütün hayatımı felç eden, lanet bir durumdur.

    5 ekim 2016 17:54 5 ekim 2016 18:34