yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (17)
    • medya (0)

    17. instagramda denk geldiğim (link: https://www.instagram.com/icerikleri_ne/ icerikleri_ne) sayfasını anlaşılır ve ilgi çekici buldum. İncelenen ürünün riskli maddelerinin neler olduğunu, risk derecelerini ve olası reaksiyonlarını, zulümsüz(gizlinot: cruelty-free) olup olmadığını belirtiyorlar ve en sevdiğim tarafı 100 üzerinden puan veriyorlar. Bu konuya henüz eğilememiş kişiler ve hali hazırda ilgilenenler için paylaşmak istedim. (gizlinot: öpücükler)

    13 ekim 2021 09:39

    16. benim kullandıklarım (bkz: incidecoder) (bkz: skincarisma) (bkz: cosmily) (gizlinot: gerçi bazı içerikleri artık hatırlıyorum ama onun dışında bu iki siteden kontrol ediyorum.) cgm için de hem (bkz: curlsbot) hem (bkz: isitcg)'den kontrol ediyorum, bu şekilde emin oluyorum. (gizlinot: yine dediğim gibi bazı içeriklerin ne olduğunu zaten biliyor oluyorum ama gözümden kaçabiliyor.)

    15 şubat 2021 11:51 15 şubat 2021 11:54

    15. özellikle şu online alışveriş yaptığımız dönemde bu konuya ilişkin en önemli nokta, satın alacağınız ürünün içerik listesine nereden baktığınız. öncelikle markaların her ülkede aynı içerikle satış yapmadığını bilmekte fayda var. bu içerik farklılığı en çok avrupa ve abd arasında kendini gösteriyor. eğer markanın abd için olan sitesinden bakarsanız size gelecek ürünün gördüğünüz içeriğe sahip olmaması yüksek bir ihtimal çünkü genellikle türkiye avrupa pazarına dahil ediliyor. o yüzden ingiltere bazlı kaynaklar burada size daha güvenilir bir sonuç verebilir.

    ama benim önerim direkt (link: https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/vatandas#/vatKozmetikUrunListele sağlık bakanlığından) sorgulamak. sağlık bakanlığının uzun aramalar sonucu bulduğum bu hizmetinden sanıyorum ki pek çok kişinin haberi yok ama kullanımına alışınca cosdna gibi sitelerde sürünmenize gerek kalmıyor. sadece burada da bilmek gereken iki üç nokta var. öncelikle geliştirilmesi gereken bir arama fonksiyonuna sahip. türkçe karakterler, kelime sıralaması gibi şeylere duyarlı olduğu için ürünü ilk aramada göremezseniz deneme yanılmayla biraz uğraşmanız gerekiyor, neyse ki bu hep olan bir şey değil. o yüzden aradığınız bir ürün sonuçlarda çıkmazsa hemen işkillenmeyin. olur da barkod ile aratırsanız ve sonuç vermezse o zaman ciddi sorun var demektir. bu arada yeri gelmişken şunu da ekleyeyim, bir üründen "sağlık bakanlığı onaylı" diye bahsedilmesi neyin kafası bilmiyorum ama bu yasal olarak satışı yapılan tüm kozmetik ürünler için geçerli. en bilinmeyen merdiven altı ürünler bile bu sorgulamada çıkıyor örneğin, ama neden ısrarla bu onayı sanki ecocert sertifikası gibi bir şeymiş gibi ekleme ihtiyacı hissediyorlar bilmiyorum.

    bu uygulamayı uzun bir süredir kullandığım için ürünlerin en az %90'ının ambalajının pdf ya da resim dosyası olarak ekli olduğunu, yani içerik listesini görebileceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim. ürünü bulduğunuz halde içerik eklenmemişse işte o zaman markaların /tr ya da uk uzantılı sitelerine ya da cosdna, skincarisma gibi yerlere başvurabilirsiniz.

    yorumlama kısmı için de önemli bir nokta, tek bir siteye bağlı kalmaktansa en azından iki siteden kontrol etmek. mesela skincarisma.com hangi içeriklerin hangi cilt tipi için kötü olabileceğini gösterirken cosmily.com sağlık ve komedon tıkama dışında zararlarını göstermiyor, ama onda da içeriklerin faydaları daha kapsamlı. ewg rating hemen hemen hepsinde kullanılan bir şey zaten. saç ürünleri için de özellikle kıvırcık saçlılar için curly girl metodu uygulamıyorsanız bile isitcg.com güzel bir analiz sitesi. birçok kaynak var yani içerik okumak için, hangisini tercih edeceğiniz size kalmış, önemli olan tek bir kaynağa bağlı kalmamak.

    29 kasım 2020 18:13 29 kasım 2020 18:26


    14. Uzun süredir cosdna sitesinden yardım alıyordum. Bu gün muazzam ötesi bir site keşfettim. Cosdna dan farkli olarak hangi içeriğin ne icin kullanıldığını açıklıyor, içerik hakkında tatmin edici şekilde bilgilendiriyor. İçeriklerin irritasyon ve komedon skorunu gösteriyor. Elinizde bir krem var misal, içerik kısmını çekip siteye aktarıyorsun ve site fotoğrafı tarayıp içerik hakkında detaylı bir analiz sunuyor. (link: https://incidecoder.com/products/pixi-glow-tonic-facial-toner Buradan pixi glow ) incelemesine örnek olarak bakabilirsiniz. Kısaca siteyi çok efektif buldum.

    16 haziran 2020 14:45

    13. çisem çakır storysinde bir takipçisinin yazdığı içerik okumamıza yardımcı, Türkçe bir uygulama paylaştı. Uygulama henüz sadece android için var, ios için de yazılacakmış en kısa zamanda.

    Link (link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mitisma.iceriksozlugu Burada) inceledim, baya tatmin edici geldi bana. İndirerek hem genç yazılımcıya destek oluruz hem de biz nihayet Türkçe bir kaynağa sahip olmuş oluruz.

    Ekleme: uygulama sahibi (link: https://www.instagram.com/betuldeniyor/ Bu arkadaşımızmış.) Sağolsun. ellerine, aklına sağlık

    4 mayıs 2020 12:41 4 mayıs 2020 12:44

    12. gıda ürünlerinde yaptığım eylem. bilseniz kızlar, her şeye (gbkz: şeker )koyuyorlar!

    23 ağustos 2019 14:23

    11. ürünün kendisini kullanmaktan bile daha fazla haz aldığım aktivite. bir kere, ürünün içerisinde ne var ne yok ve neyden bol miktarda neyden eser miktarda kullanılmış bunları bilince ve cildinizi tanıyınca bir ürünün size iyi gelip gelmeyeceğini az çok kestirebiliyorsunuz. ürünü sevmeme ve paranızı israf etmiş olma ihtimaliniz düşük oluyor. ambalajların üzerindeki vaatlere veya reklamlara kanmıyor, plasebo etkisi yaşasanız bile bir ürüne bol miktarda para yatırmaktan değil içeriğine tamamen güvendiğiniz bir ürünü kullanmaktan yaşıyorsunuz.

    ürün incelemesi yapan blog ve instagram sayfalarında ürünün içeriğini paylaşmayan insanlara da ayrı sinir oluyorum. madem ürünü satın almışsınız, içeriğinin fotoğrafını da inceleme postuna eklemeniz bu kadar zor mu?

    23 ağustos 2019 09:55


    10. Kozmetik içerik okuma sitelerini araştırırken birkaç site not ettim. Burada da kalması iyi olacaktır süslüler.

    www.cosdna.com

    www.goodguide.com

    www.ewg.org/skindeep

    www.cosmeticanalysis.com

    22 ağustos 2019 21:42 22 ağustos 2019 21:44

    9. Üzgünüm ama ben bunu tuvaletteyken yapmayı çok seviyorum.(gizlinot: :()(gizlinot: swh)

    21 nisan 2019 01:48

    8. En sevdiğim şeylerden biri.. kozmetik ürünlerinin içeriğini pek anlamıyorum ama besinleri pek keyif alarak incelerim. Kalori değerine ve şeker oranına bakarım öncelikle. Bu arada öğrendiğim bişeyi paylaşmak isterim. Ülker’e ait çikolatalar en çok glikoz barındıranlarmış. 

    20 nisan 2019 19:43