1. Son zamanlarda inanılmaz sardığım bir dizi. Başta çok önyargılıydım. Ya ne saçma sapan şeyler, bunları kim ne diye izler diyordum ki annem dizinin fanı olana kadar. Annemlerde olduğum bir akşam izlemeye mecbur kaldığım 10.bölümden sonra tüm sahneleri pür dikkat izlediğimi fark ettim. Sonrasında merak ettirdi ve devamındaki bölümleri de izledim. Annem zaten ilk izlediğimde kişiler ve olaylar hakkında bilgiler verip durmuştu. 14. Bölümden sonra ben bunu izlerim dedim ve ilk bölümden itibaren tüm diziyi 1 günde bitirdim diyebilirim. Yok böyle birşey. İnanılmaz gerçekçi. Yani ben sülalesinin yarısı muhafazakar yarısı laik bir tip olarak o kadar gerçekçi buldum ki yazanın eline kalemine sağlık. Bu arada senarist Melisa Civelek gerçek hayatta dizideki elti Nilay'ın (gizlinot: Feyza civelek ) annesi. Herkes rolünün hakkını öylesine veriyor ki, hayran olmamak elde değil. Ama favorilerim Kıvılcım'ı oynayan Evrim Alasya, Mustafa karakterini canlandıran beyefendi ve Nursema'yı oynayan Ceren Yalaz Karakoç. (gizlinot: Beni affet dizisi okulumuzda çekilirdi ve ben o zamandan beri çok başarılı bulurdum kendisini. Bu şekilde kitlelerin adını duymasına çok seviniyorum.)
İki tarafın da aşırılıkları çok iyi yansıtılmış, ön yargılı olduğun şeyle sınanmak müthiş anlatılmış. Eksiği var fazlası yok diyebilirim gerçek hayatta gördüğüm örnekler üzerinden yorumlarsam. Fakat rtük incelemeye almış, neymiş kadına şiddet varmış. Üzgünüm ama zaten Türkiye'de tüm diziler kadına psikolojik,fiziksel,ekonomik şiddet ile sürekli kadınla erkeğin cinsel birleşmesi gecesi üzerine kurulu. Bu dizi saçma salak dizilerden çok daha gerçekçi ve siyasal islamın gerçek yüzünü çok iyi gözler önüne serdiği için şuan bir kesim tarafından gerçek din bu değil denilerek büyük bir panikle diziye saldırılıyor. Fakat şu konuda tarafsız yorum yapmak gerekirse başlangıçta iki tarafın da saçmalıklarına giydiren senaryo, birden muhafazakar aileyi daha bir öcü laik aileyi kahraman haline getirdi. O kısım pek sakil durdu. Senarist tarafsızlığını kaybetmeden bu gidişattan dönerse daha anlamlı olur diye düşünüyorum.