işim nedeniyle sürekli online toplantılara girip çıkıyorum ve ekran sunumu yapıyorum. bunun için bluetooth kulaklık benim için elzem hale gelmişti. bu şekilde bir işiniz varsa; kullanım önerilerimi listeliyorum.
1. kulak içi kulaklıklar çok fazla basınç yaptığı için, oval kulak içine oturan tip kulaklık tercih etmenizi öneriririm. uzun süre kulağınızda kalacaksa bir süre sonra mutlaka kulağınızı acıtıyor. müzik kalitesine önem veriyorsanız da, bassı kaliteli veren kulakiçi kulaklıkları daha kısa süreli kullanımlarda tercih edebilirsiniz.
2. dışarıdaki sesi vermeyen; gürültü engelleyici kulaklık almak istiyorsanız, bütcenizi 700-800 tl civarlarına çıkarmanız gerekiyor. bunun yerine; bu konuya fazla takılmamanızı öneriyorum zira online görüşme ve toplantılarda çocuk sesi gelmesini bile kanıksar olduk. yine de bunu kaldırmaz bir işiniz varsa, alt banttaki ürünleri denemeyin bile. Çünkü kablolu kulaklıktan mutlaka daha fazla ses iletiyorlar, özellikle televizyon sesi hd görüntü misali gidiyor karşıya :)
3. şarjları sürekli kullanımda 4 - 5 saat arasında gidiyor. ancak kulaklık kutuları powerbank gibi olduğu için, kullanım süresini kutuda şarj ederek 1 güne kadar uzatabilirsiniz. yine de şarj zorunluluğunu göz önünde bulundurarak kablosuz kulaklıklardan tamamen asla vazgeçmemenizi öneririm.
4. bu sadece bende mi oluyor bilmiyorum, bluetooth sürekli açık olduğunda bir süre sonra baş ağrısı yapıyor. bu nedenle günde 4 saatten azla kullanılmasını önermiyorum.
3. müzik dinlerken fiyat olarak alt band - üst band olsun hepsi yüksek kalite ses sağlıyor. fark; farklı uygulamalar üzerinden online görüşmelerde ya da telefon görüşmelerinde ortaya çıkıyor. telefona hızlı bağlanması ve bağlantı kopukluğu yaşatmaması, ses kalitesinin uzayan görüşmelerde bile standart kalitede kalması; fiyat oranlarının artması için önemli etmenler.
tüm bu maddeler doğrultusunda, kullandığım ve önerebileceğim kulaklık soundpeats true air 2 kablosuz kulaklık modeli. daha uygun fiyatlı olduğu için aliexpress linkini aşağıya bırakıyorum, ayrıca kullanımımla ilgili özet bir video hazırlamıştım, izlemek isteyenler için
(link: https://youtu.be/kkiL86E70wk buyrun video linki)
(link: https://www.aliexpress.com/item/1005001557291102.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.6f7539122RNUnY aliexpress satın alma linki)
kulakiçi tercih edenler için; kulakiçi önerim geldi:
(link: https://youtu.be/0gWozzg63TU philips upbeat kulaklık)
11 temmuz 2021 15:02
13 temmuz 2021 09:17