girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (16)
    • medya (0)

16. ten makyajı için baz olarak bepanthol krem

göz kalemi için sürdükten sonra kulak temizleme çubuğuyla hafifçe dağıtmak

ruj zaten aşırı sabitlenmesin çünkü çok kurutuyor

19 eylül 10:05 19 eylül 10:06

15. ya süslüler her şeyi sabitledik hadi, bu göz kalemleri niye yerinde durmuyor..illa gözümü karartıp high end bir göz kalemi mi almam gerekiyor? help pls.

18 eylül 05:38 18 eylül 05:57

14. Çift sabitleyici kullanmak. Makyajdan önce fazla nemli bırakan veya yağlı his bırakan kremler uygulamamak. Cilt bakımını makyajdan en az yarım saat önce yapıyoruz. Herşeyin emildiğine ve ciltte katman kalmadığına emin olduktan sonra güzelce bir sabitleme spreyimizi sıkıyoruz. Hafif nemliyken fondöteni ve kullanacağımız krem ürünleri, sonra toz ürünleri uyguluyoruz. Makyaj bitince yeniden sabitleme spreyini sıkıyoruz. Bu yöntemle ne zaman makyaj yapsam gün sonuna kadar kalıyor yüzümde.

17 eylül 00:36

13. oluk oluk terleyen yüzümde hiç bi yöntem çare olmuyo maalesef.

14 eylül 16:43

12. baz ve sabitleyici kullanmak benim ruju sabitlemek dışındaki sorunlarımı çözüyor.

14 eylül 15:06

11. 1- tabii ki cilt bakımını ihmal etmemek. peeling yapılmamış, ölü derileri birikmiş bir yüze fondöten sürmek ürünün ciltte parça parça durmasını sağlar ve mimik yaptıkça ürün yüzünüzde iyice parçalanır.

2- doğru ürün kullanımı. temizlenmiş ve nemlendirilmiş bir yüze cilt tipine uygun malzeme kullanarak çok daha kalıcı sonuç elde edilebilir. karma-yağlı cilde nemlendirme özelliği yüksek ürünler kullanıldığında makyaj yüzde iyice erir zamanla, ilk erimeye başladığında "ohaaa ne kadar doğal oldu bebek gibi görünüyorum" dersiniz ama o erime devam eder ve makyajınız yok olmaya, her yere kalıntı bırakmaya başlar.

3- adımları atlamamak ve adımlar arasında zaman tanımak. iyi bir nemlendirme, cilt iyice nemlendikten sonra bir süre bekleyip kalıcığı arttıran bir baz kullanma ve bazın oturmasını bekledikten sonra diğer adımlara geçme. özellikle yağlı göz kapaklarınız varsa far bazı bu konuda hayati önem taşıyor.

4- tek seferde bol ürün kullanıp full coverage bir sonuç elde etmeye çalışmamak. makyaj yapan çoğu kişi bilir ki en ilk sürülen kat en son yok olan kattır, hatta stippling ve duo fibre makyaj fırçaları da bu kat kat ürün uygulama -yani building- işini yapmak için üretilir. az miktarda ürünü azar azar yüze uygulayıp ihtiyaca göre arttırmak makyajın daha kalıcı olmasını sağlar. böylece makyajınız bir anda uçmaz.

5- iyi sabitlemek. bol bol ürünle bir anda yüzü pudralamak kek görüntüsü verir ve cilt bir anda kurur. az ürünle ve tapered tarzda bir fırçayla pudra kullanmak ve üzerine düzgün bir sabitleyici sıkmak makyajı daha uzun süre tutar.

6- cilt makyajında krem ürünlere de yer vermek. krem ürünler toz olanlara göre ciltte daha uzun tutunur. hatta özel günlerde süper kalıcılık için krem ürün üzerine toz ürün uygulayanlar da var.

7- bu tüyo dudak makyajında kalıcılık için. iyice nemlendirilmiş pürüzsüz dudaklara önce sürmek istediğiniz rujun rengine yapın bir lip tint sürün, sonra fazlasını peçeteyle alıp dudaklarınızı kalemle çerçeveleyin. dudağınızın içini de kalemle boyayabilirsiniz ama çok fazla değil, biraz sürüp parmağınızın ısısıyla dudağınıza yedirin. ardından rujunuzu fırçayla azar azar sürün, tekrar parmağınızla dudağınıza oturttuğunuzda çok daha uzun süre kalan dudak makyajına sahip olursunuz.

8- göz makyajında ise farın daha kalıcı olması için far bazının ardından farınızın rengine yakın tonlarda bir göz kalemini göz kapağınıza uygulamak (kalemin yapısı da önemli bu aşamada), daha sonra bu kalemi dağıtarak ve üzerine far yerleştirip tekrar tekrar farları dağıtarak devam etmek daha kalıcı bir bitiş sağlar, fezi altun'da görmüştüm bunu galiba. kirpikler için ise kesinlikle waterproof maskara kullanmak kalıcılıkta çok şey fark ettiriyor.

4 mayıs 2022 01:26

10. Her zaman olmamakla birlikte,

eğer kaş jelim yoksa kaşlarımı düşmemesi için boş bir maskara fırçası alıp fırçaya saç spreyi sıkarak kaşlarımı tariyorum.

14 haziran 2018 00:43

9. kalıcı allık için:

Allığımı bir miktar kazıyarak avcuma döküyorum. Üzerine biraz fondötenimden sıkıyorum. Kıvamın biraz azalması için azıcık nemlendirici ekliyorum. Ben avcumda (gizlinot: isteyen başka yerde) güzelce karıştırıyorum. Aslında krem allık elde ediyorum. Normalde birkaç saat içinde yüzümden mutlaka uçan allığım artık ben silene kadar yerinde kalıyor.

Ürünlerin çok etkisi var mıdır bilmesem de

Allık: rimmel london mono blush madeira

Fondöten: rimmel london lasting finish 25 hours with comfort serum

Nemlendirici: garnier nem dengesi normal-karma

13 haziran 2015 00:03

8. bir makyaj artistinin kalıcı ruj için tüyosu - ruju bolca sürdükten sonra yağ emici mendile dudakları bastırıp fazlasını almaktı. böylece geriye sadece rengi kalır vs gibi bir açıklama yapmıştı. linki verebilmek adına aradım ama bulamadım.

4 haziran 2015 14:51

7. yüz makyajını kalıcı yapmak için;fondöten,bb krem gibi ürünleri az ve ince bir kat olarak kullanmak,makyajdan önce baz kullanmak,makyajdan sonra transparan veya hafif renkli bir pudrayla makyajı sabitlemek,fix+ gibi ürünler kullanıp makyajı sabitlemek.düğün vb gibi bir organizasyona gidicekseniz bu adımların hemen hemen hepsini de yapabilirsiniz ama günlük formata bu kadarı çok fazla tabi.

göz makyajını sabitlemek için ise;göz bazı uygulanabilir veya göz bazınız yoksa concealer,renkli pudra veya wet n wild brule sürüp onun üzerine göz makyajınızı yapabilirsiniz.

çok yağlı göz kapaklarınız varsa ve yazın bütün eyeliner,göz kalemi gibi ürünler gözünüzden akıyorsa siyah veya kahverengi farı açılı bir fırçayla(eyeliner fırçası gibi olanlar) eyeliner gibi uygulayın veya kullandığınız eyelinerın üzerine uygulayın kalıcılığını artırıyor.

rujun üzerine pudra uygulamakta yine rujun kalıcılığını artırıyor

4 haziran 2015 12:14