Tam başlık bu mu bilmiyorum ama buraya yazmaya karar verdim. Çünkü yazının içeriğinde yalnızca kalıcı oje değil, tırnakta uzun süre kalan oje tiplerinden bahsedeceğim.
- Akrilik oje; toz halinde bulunan akrilik maddenin özel bir sıvıyla jel forma getirilmesi sonucu yapılan yeni tırnak. Aslında yapılması en kolay olan işlem bu Ama ülkemizde genellikle jel tırnak kullanıldığını gözlemlemiş bulunmaktayım. Tırnaklar bu madde ile uzatılmak isteniyorsa eğer, iki tarafı yapışkanlı Tırnağın hemen altına yerleştirilen bir şablon ile tırnağa yeni form verilmekte. Sonra makine ile yüzeyi temizlenmekte ve en son ojeyi uzun süre tutması İçin tekrar yüzeyi törpülenmekte. Diğer işlemler aynı; base coat, hybryt oje ( genellikle 2 kat sürülür), top coat. Tabii ki bu işlemlerin arasında tırnaklarımızı uv/led ışınları veren makineye koyuyoruz.
- Jel tırnak ; jel halindeki maddenin yine tırnak şablonuna göre şekil verilmesi için kullanılan madde. Uygulaması zor çünkü sünen bir madde, ve zorlayıcı. Konforlu bir sürümü yok. Takma tırnakla şablon yapılıp yeni tırnaklar yapıldığını da gördüm ama muntazam bir form verme konusunda başarılı değil. Oje işlemleri değişmiyor, yine aynı.
- Hybryt oje ( yani kalıcı oje) : gerçek tırnak üzerine yapılan kalıcı oje işlemi. Base coat, oje ve top coat uygulanıyor sırası ile. Eğer tırnaklarınız çok güçsüz ise birkaç kat oje sürdürerek daha güçlü bir hale getirebilirsiniz.
- Şimdi ojenizin iyi yapılıp yapılmadığı ve nelere dikkat edeceğinizi yazmak istiyorum ( orta Avrupa ve Doğu Avrupa’ da uzun mesailer harcamış biri olarak kendimde hak gördüm herhalde tavsiye vermeyi. Bu arada bu işin anavatanı Doğu Avrupa’dır). Hijyeni falan zaten geçiyorum onlar olmazsa olmaz.
- Manikürü iyi yapamamışsa tırnak yaptırmaktan vazgeçin hemen. Tırnak daha kötü olacaktır.
- Akrilik veya jel oje ile form verilirken ortasını gereğinden fazla bombe yapıyorsa tavuk tırnağı yapacak demektir, uzak durun.
- Şablonu dikkatli yerleştirmiyorsa uyarın çünkü tırnak etinize temas edecektir, sonrasında canınız yanar, çok havada kalırsa da yan taraftan bakınca kötü görünür.
- Çok kalın yapıyorsa eliniz hiçbir yere değmeyecek bir süre, tırnaklar yabancı cisim gibi algılanacak tarafınızdan, kalın yaptırmayın.
- Özel bir sebep yoksa 1 veya 2 numara şablondaki uzunluğu seçin, diğer uzunluklar düğme iliklemeyi dahi imkansız hale getiriyor.
- Açık renkler seçerseniz eğer tırnağınız uzadığında daha az göze çarpar ve daha uzun zaman kullanabilirsiniz.
- İşlem sırasında tırnak uçlarını kilitletmeyi unutmayın, böylece ojeniz uçlardan gitmeyecek daha uzun süre dayanacak. Yani ojeyi tırnak uçlarınıza da sürdürün demek istiyorum, genellikle yatay şekilde sürülüyor oralara.
- Çıkarma esnasında iyice tırnak yüzeyine indirmeyin eğer akrilik veya jel varsa. Bir kısım kalsın ki tırnaklarınız incelmemiş olsun. Şeffaf oje sürerek o süreci geçirebilirsiniz. Eğer hybryt yaptırdıysanız çare yok, üzerine bir kat ince jel geçtirerek ince tırnak sendromundan kurtulabilirsiniz.
- Semilac, vasko, neonail ve slowianka en iyi ojeler. Oje markasına bakarak da bir fikir edinebilirsiniz. Sanırım semilac markasını Nişantaşı’nda kullanan bir yer var, markaya göre araştırma yaparken gördüm ama gitmedim. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Kalıcı oje müptelası bir insan olarak sorularınız varsa özelden de yazabilirsiniz.