Kedi başlığına yazıyorum ama enkazlardan kurtarılan tüm evcil dostlarımız içindir.
Az önce bir tane daha gördüm, bembeyaz bir kedi rengi griye dönmüş, hangi enkazdan çıktı, ailesi nerede, hâlâ enkaz altında mı belli değil. Korkmuş gözlerle bakıyor.
Bilmem hatırlar mısınız, bir köpeği bir tabelaya zincirleyip terk etmişlerdi, masvasi gözleri vardı köpeğin, o gözler de aynı umutsuzlukla bakıyordu. O mavi gözleri hiç unutamıyorum...
Benim kedim 2019'da istanbul'da deprem olduğu günün önceki gecesinde hiç susmadan miyavlamıştı, çok huzursuzdu, bütün gün uyumadı, ardından deprem oldu.
Şimdi ben kedimi toprağa vereli 1 sene dolmuşken enkazdan çıkan her canı gördüğümde kedim olsaydı da sımsıkı sarılsaydım ona diyorum. O izin vermez her yerimi tırmalardı tabii...
tırmık izleri geçiyor canım ama hayatıma bıraktığın izler hiç geçmiyor, seni hep özleyeceğim boncuk'um.
Birgül teyzenin 11 gün enkaz altında kalmış bircan adlı ineği de kurtarılmış, bunları izleyip izleyip ağlıyorum işte...
Edit ekleme
17 şubat 04:27
17 şubat 07:10
dünyanın en güzel şeyi benim için. sarılıp öpmek bana kendimi inanılmaz iyi hissettiriyor. pati atınca, beni tırmalayınca bile mutlu oluyorum, hiç sinirlenmiyorum gülüyorum. günün yorgunluğunu kedim kucağımdayken atmak çok güzel bir şey.
eve bi çocuk yada sakar biri geldiginde yanlışlıkla dökülen herhangi bişey için sesli değilse de içten içe sinir oluyorsun. ama bu kedi denen canlılar evde koltuk ve halı namına sağlam hiç bir şey bırakmasa da bir an için bile olsa kızamıyorsun insan üzerinde nasıl böyle hakimiyet kuruyorlar anlayamıyorum.
mutfakta işlerimi hallettiğim zaman ayaklarıma yatıp beni beklemesine, isterse yüzlerce işim olsun yatak odasına çıkıp merdivenlerin başında incecik ve zor duyulan sesiyle hiç susmadan beni çağırmaya çalışmasına, yanına gitmediğim zaman fıtfıt inip önümde arka ayaklarının üzerinde durarak bana derdini anlatıp yeniden yukarı fırlamasına; merdivenlerden pıtı pıtı aşağı inerken çıkarttığı sese; saklanırken kuyruğunu hep dışarıda bırakmasına her an yeniden aşık olduğum çocuk.
Çok acil bir kediye yuva arıyoruz, lütfen düşünenler bir şans versin, yoksa sokağa gidecek :(
bugün metro çıkışında güzeller güzeli 6-7 yaşındaki bir kız çocuğuna bağırıyordu annesi kedi sevdiği için. içime oturdu nedense. tanıma gelecek olursak dünyanın en harika varlığıdır, ben bu satırları yazarken saklandığını zannediyor ama kulaklarını görüyorum miniğimin.
bugün kendimi tutamadım 10-12 yaşındaki bir çocuğu neredeyse dövecektim kendisine hiçbir zararı olmayan yavru kediyi kuyruğundan tutup yere atmak nedir? nasıl psikopatlar yetiştiriyor bu insanlar. Aynı yaşta karıncaya bastığımda vicdan azabından tüm günüm kötü geçiyordu. Çocuktur öğreniyor diye sırtını sıvazlayan analar babalar yeminim olsun veremediğiniz eğitimi ben vereceğim o çocuklara.
dışarı çıktığında pirelenip gelmese çok daha iyi olacak dost. her dışarı çıktığında pire kapıyor şero, kaşındıkça siyah siyah noktalar dökülüyor.
Çok özel canlılar olduklarını düşünüyorum ayrıca kediler ve köpekleri karşılaştırıp kediler için nankör hayvan denmesinden de rahatsız oluyorum. Bence bencil bir benlik yatıyor bu düşüncenin altında. Sadece sevginin karşılığını görmek istedigin canlıları sevebildigini gösteriyor çünkü. Ayrıca yeterince iyi göremediğini de aslında. Çünkü nereye yatsa yattığı yerden gözünü hiç ayırmadan beni izleyen oğlumun beni ne kadar sevdiğini görebiliyorum. Hasta olduğumda göğsünün tam ortasına yatip patisini çeneme dayayan prensesimin de ^^
yaklaşık 3 aylık civarında, cinsiyetini bilmiyoruz. tekirdağ, kumbağda sokaklarda yaşıyor. bulunduğu yerde kimse besleme yapmıyor ve bende kalıcı değilim burada. yarına kadar (11 eylül) akşamına kadar yuva bulmamız gerek çünkü maalesef 1-2 ay içinde buraya gelmeyeceğim. tekirdağ kumbağ'a yakın veya istanbul beylikdüzü civarında yuva arıyoruz.(link: https://www.hizliresim.com/rkmltr5 )