56. öncelikle belirteyim biraz uzun bir girdi olacak.
kendimi bildim bileli saçlarım sorunludur. dökülme sorunu olan, ince telli ama buna rağmen birbirine karışık duran ve elektriklenme sorunu olan saçlar düşünün. hepsi bende. bir de bu bakımı yapana kadar rengiyle çok oynadım. sapsarı yapmasam da babylight, kızıl, kızıldan çat diye siyaha dönme gibi üstüste bastım boyayı.
en son saçlarımın uçları böyle topçuk topçuk oldu sanki ateşe tutulmuş gibi ve kırık doluydu. evde çok maske ve bakım denedim. evde de karışım yaptım hazır maskeler de aldım. araştıra araştıra keratin bakımına denk geldim. birkaç kuaföre sordum orta uzunluktaki saçım için bin tl civarında fatura çıkartınca dedim ben bunu evde yapcam artık o kadar para veremem.
yağmur vardar'ın videosunda da görünce liquid keratin aldım. bu işlemi de eylül ortası gibi yaptım bu arada. (link: https://www.keratinbakim.com/yanan-sac-keratin-bakim-seti-full şu seti aldım ben) linki olmuştur umarım. şu an fiyat artmış ama ben daha uygun bir fiyata aldım. başka detay ürünleri de var ama hem bütçemi aşıyordum hem de uğraşmam diye almadım.
sitede yazan detaylara göre saçımı yıkadım, keratinleri sürdüm, yıkadım fönlemeyi yaptım. uygulamayı hem sitesinden hem de internetten didik didik ederek okudum. ben memnun kaldım açıkçası. ilk anda bebek gibi saçlarım olmadı tabii ama o kırık, yanık görüntü gitti. elektriklenme yok oldu. hani yeni fön ışıltısı diye bir şey var ya o görüntü geldi resmen. şampuan falan zaten uzun zaman gidiyor, içinden çıkan 3 şişe keratin var. onlar da bana 2 kere yapacak şekilde yetti. ben 2 ay aralıkla yaptım. tabii bu serumlar sizin saç yoğunluğunuza göre değişir, dediğim gibi benim orta boy, orta yoğunlukta saçlarım var.
bu arada işlem uzun sürüyor. çünkü saçları kendi halinde kurumaya bırakıyorsunuz. tüm gün evde olduğunuz bir gün seçin. hiç değilse bir 5 saati alıyor bu süreyi kuaförde geçirsem kafayı yerdim sanırım.