yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (8)
    • medya (1)

    8. Bu durumla karşılaşan herhangi birine faydası olması dileğiyle yazıyorum...

    Ani başlayan kulak çınlamanız varsa hemen doktora görünmeniz ve işitme testi yaptırmanız gereken bir durum. Çünkü ani işitme kaybı da kulak çınlamasının önemli bir nedeni. Ani işitme kaybının tedavi başarısı ilk 3 günde tedaviye başlanırsa %80 ve sonraki zamanlarda giderek düşüyor. Ben ilk gün gitmeme rağmen kbb uzmanı doktorun enfeksiyondandır diye geçiştirip işitme testi yapmaması sonucu 15 gün geciktim. Sonrasında gittiğim doktordan aldım bu bilgileri.

    Yapılan tedavi işe yaramadı malesef şu an o kulağım hem duymuyor hem de çınlıyor.

    4 ocak 2020 18:55 4 ocak 2020 23:09

    7. Öncelikle, kulak çınlaması hiçbir zaman tek başına bir hastalık değil, belirtidir. Altta kabaca 4 grup sebep (tek başına yahut birlikte) bulunur.

    1. Kbb. Yani kulak burun boğaz kaynaklı hastalık ve şikayetler. Aklınıza bu kategoride ne geliyorsa, kulak çınlaması yapabilir.

    2. Dişler ve çene. Özellikle çene eklemiyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, kulak çınlaması yapar. diş kayıplarınız varsa sağlıklı bir şekilde telafi edilmesi bu açıdan önemlidir.

    3. Nörolojik sebepler. Migren kulak çınlaması yapar. Beyinde sağlıklı çerçevenin dışında gerçekleşen her aktivite de sebep olabilir buna. Eğer eşlik eden baş ağrısı, baş dönmesi, denge kaybı yahut başka nörolojik doğada semptomlar varsa sizi görecek bölüm burasıdır.

    4. Dahiliye. B 12 vitamin eksikliği, anemi, düşük tansiyon kulak çınlaması yapar.

    Çaresi var mı? Sebebi doğru teşhis edilir, tedavisi de doğru uygulanırsa, geçme şansı gerçekten çok yüksektir.

    Klasik tıbbi tedaviye ek olarak muhakkak holistik yöntemlerin denenmesini de öneririm. Akapunktur, şiropraktik (omurga eğriliklerinin düzeltilmesi işlemi), bitkisel kürler, yoga, meditasyon, ibadet, olumlamalar faydalanabileceğiniz şeyler. Sadece saydığım son 4 yöntemle ilgili muhafazakar ya da takıntılı tutumlar geliştirmeyin.

    Bundan başka bir de beslenmeniz ve uykunuz gerçekten çok önemli.

    29 ekim 2019 03:24

    6. Ara ara olan yine kendini gösteren sorunum. Kbb den sonuçlarım temiz çıktı. Stresli bir dönemdeyim kullandığım mide ilaçlarım ve b12 eksikliğim var.. bakalım 2 hafta olacak sanırım. Betaserc yazdı bitkisel bir ilaç yazdı. Anksiyete mi tetikledi bilmiyorum.

    9 mayıs 2019 16:46


    5. yaklaşık olarak dört senedir benimle olan semptom. sanırım ekşi sözlük de bir yazar ''ölen sinir hücrelerinin çığlıkları'' diye tanımlamıştı. bundan daha doğru bir tanım düşünemiyorum.

    benim bu semptomla tanışmamın tek sebebi yine kendimim. tamamen kendi salaklığımdan dolayı her gün kulaklarımda bu sinir bozucu sesle yaşamak durumundayım. zamanında aile içi kavgalardan uzaklaşmak, sakinleşmek için kulaklıkla müzik dinler ve bir köşeye saklanırdım. kavgaları duymayayım diye de son ses dinlerdim. bu da kendime yaptığım en büyük kötülüklerden biri oldu. yapılan tetkiklerde hiçbir şey olmadığı için doktorun bana sorduğu tek soru yüksek sesle müzik dinleyip dinlemediğim oldu. cevabım da evet olunca nereden geldiği belli oldu. ilk başlarda çok etkiliyor. bu sesle nasıl yaşayabilirim diye düşünüyorsunuz ama benimki gibi kalıcı tip çınlamaya sahipseniz varlığına alışıyorsunuz ve kabulleniyorsunuz. iyi hoş kabullenmekten başka da seçeneğiniz yok. bunu size doktorlar da belirtiyor zaten. gündüz alışmak kolay. etraftan gelen sesler, çınlamayı bastırabiliyor. esas problem gece. özellikle de sessiz bir ortamda uyuyorsanız kabus gibi çöküyor üstünüze, uyuyamıyorsunuz çünkü çınlama pik noktasına ulaşmış durumda. daha doğrusu hala aynı seviyede ama etrafınızda bunu baskılayacak sesler olmadığı için odaklandığınız tek şey bu ses oluyor.bu yüzden doktor bana geceleri white noise ile uyumamı önermişti ama bu da tek başına uyuyorsanız bir seçenek. 

    lütfen ama lütfen yüksek sesle uzun süreler boyunca müzik dinlemeyin. tabii ki tek sebebi bu değil ama yüksek sesle müzik dinliyorsanız bu semptomdan kaçmanız neredeyse imkansız gibi. kendinize bu kötülüğü yapmayın. keşke zamanında bilgili olsaydım. şimdiki aklım olsa düşük sesle müzik dinlemeyi, kafamın içindeki hiç susmayan tiz çığlığa milyon kez tercih ederdim.

    ilgili medya:
    1
    26 mart 2019 22:47

    4. maalesef yeni rahatsızlığım. nam-ı diğer tinnitus. anladığım kadarıyla kulak çınlamasının neden olduğu henüz bulunamamış ve hemen her şey çınlamaya neden olabiliyor. bu yüzden de nedeni bulunamıyor, o yüzden de tedavi edilemiyor. benim çınlamam yüksek sesli bir konserden, patlama sesinden, uçak yolculuğundan, enfeksiyondan veya stresten sonra başlamadı. 10 gündür tiz ve sabit şekilde kulaklarım çınlıyor. sessizlikte ve dikkatimi dağıtmadığımda rahatsız edici oluyor. işitme testi için girdiğim ses yalıtımlı kabinde çınlama o kadar yüksek geldi ki ağlamak istedim. nitekim testte tiz seslerde duyu kaybım olduğu ortaya çıktı. yalnız duyu kaybım olduğu için mi çınlamam var, çınlamam olduğu için mi çok tiz sesleri duyamıyorum anlamadım. testi yapan doktor duyu kaybımı "az" olarak değerlendirirken, esas doktorum "çok" dedi.

    sonuç olarak betaserc, tuzu hayatımdan çıkarmak ve uyurken dahil sürekli bir şeyler dinlemek (bu konuda iki doktor yine ters düştü, biri seni rahatlatmak için derken diğeri çınlamaya iyi geleceğini iddia ediyor) unsurlarından oluşan bir tedavi verdi doktor. ümidim az, artmaması ve gündemimden düşmesi benim için yeterli.

    edit: 1 ayın sonunda tedaviden sonuç alamayınca doktorum bana hayatta iyi şanslar diledi. açıkçası şimdi daha iyiyim çünkü ilaçtı, tuzsuz yemekti derken rahatsızlığı hatırlayıp durmuyorum. galiba tek çaresi "çok da şeyapmamak".

    26 mart 2019 15:44 15 mayıs 2019 10:04

    3. bir süredir sürekli bende olandır. özellikle sağ kulağımda olmak üzere her iki kulağımda da hissediyorum. biraz endişelenmeye başladım açıkçası. ama yaşadığım ilçe sebebiyle kbb'ye gidemiyorum. okullar kapansa, seminer haftası bitse de izmir'de kbbye koşsam diye düşünüyorum.

    ciddi bir şeyin alameti midir? stresli bir dönemdeyim onunla mı ilgilidir? dert bir değil, iki değil..

    25 mart 2019 21:48

    2. Geçenlerde başıma gelen bir olayı anlatmak isterim. Bardan çıkıp cluba geçtik arkadaşlarla. Herzamankinden fazla bi ses vardı ogün. Eve geçtim gece. Çınlama var tabi ama bu kulak çınlamam 4 gün geçmedi kafayı yicektim. Sonra birden geçti. Heralde zarım zarar gördü demekki. Ama aklını çıkartıyo insanı o çınlama uğultumsu şey.

    30 aralık 2015 00:33


    1. Genelde " biri beni anıyor ", bir türlü geçmek bilmiyorsa " biri bana fena saydırıyor " şeklinde düşündüren olaydır.

    Ukte: (yazar: skyfall) ' du ^_^

    29 aralık 2015 23:30