yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (12)
    • medya (0)

    12. herkes c vitaminine değinmiş fakat daha da önemlisi d vitamini mevzusu var. yazın d vitaminini fazlaca alabildiğimiz için bağışıklık yükseliyor, kışa doğru ise düşüyor. türkiyede çok da yaygın, özellikle kapalı kadınların daha çok dikkat edip takviye alması lazım. çok düşük d vitamini değerimin olduğu sene 5 kere yatağa düşmeli hasta olmuştum, doktor d vitamini eksikliğinin bağışıklığı çok düşürdüğünü söyledi. iğnelerle düzelttik. sonrasında böyle bir problem yaşamadım. güneşin kendini gösterdiği son günlerde özellikle öğle vakitlerinde balkonda kollarımızı ve dizlerimize kadar bacaklarımızı güneşe çevirip vücudun d vitamini üretmesini sağlayabiliriz.

    16 ekim 2020 20:53

    11. Süslüler içinize atlet giyinin. Çok görüyorum kışları göbeği açık gezen. Vallahi şaşırıyorum doğrusu. Ben donuyorum çünkü. Artık metrobüsler eskisi gibi kalabalık olmasa da hep uzak bir yere gideceğim zaman sırtıma peçete koyarım teri emsin diye. Terli terli dolaşmak felaketle sonuçlanıyor çünkü. Bir de benim boğazlarım çok hassas. Kışın soğuk şeyler içmem. İçersem hemen hasta olurum. Kışları atkımı şapkamı eldivenimi takmadan çıkmam. Kısacası aylak aylak dolaşmayacaksınız sevgili süslüler özellikle bu kış çok zor geçecek umarım kimse hasta olmaz:)

    16 ekim 2020 10:32

    10. (yazar: over) ve (yazar: turta yagmuru) en önemli noktalara değinmiş zaten. ben de bahar geçişlerinde kıyafet seçiminizi doğru yapın demek istiyorum tshirtle çıkıyorsanız bir de hırkanız bulunsun mesela çantanızda gerektiğinde giyinin. işyerinizde de fazladan bir tshirt bir sweatshirt vs bulundurun ortamın sıcaklığına göre kendinizi ayarlayın. ben vücudumu ısı anlamında çok dinlerim. sürekli bi giyinip bi çıkarıyorum meyveyi de hiç ihmal etmem senede bir defa falan hasta olurum o da en fazla 1 hafta sürer. genellikle 2-3günün içinde toparlarım. hasta olmaya başladığınız o hafif kırgınlık döneminde hemen önleminizi alacaksınız. ballı, limonlu zencefilli çay içeceksiniz günde birkaç sefer. yapabiliyorsanız bir tarhana çorbası yapıp içeceksiniz. ağırlaşmasını beklemeyeceksiniz o zaman daha zor toparlıyor bünye.

    15 ekim 2020 19:57


    9. Toplu taşıma kullanıldığında, kısa mesafe olsa bile montu, hırkayı çıkarmak.

    Soğuk-sıcak, soğuk-sıcak derken terleyip üşütüyor hasta oluyoruz.

    13 ekim 2019 19:56 13 ekim 2019 19:56

    8. Kışın sık hasta olmamızın nedeni soğuktan ziyade kapalı ortamlarda ve dolayısıyla havasız yerlerde kalabalık halde bulunduğumuz için mikropların hızlı yayılmasıdır.

    Soğuk güzeldir soğuktan korkmayın, ortamları havalandırın. (evet yazı hiç sevmiyorum yazcıları pistten alalım)

    13 ekim 2019 19:40

    7. kahvaltınızdan bitki çaylarını ve balı eksik etmeyin ve eğer akşam duş aldıysanız yatarken çorap giyip kesinlikle saçınızı kurutun.

    12 ekim 2019 23:53

    6. Yılda en az 5 kez yerlerde sürünmeli şekilde hasta oluyordum. Spor yapmaya başladığımdan beri yılda 1 defa hasta olur gibi oluyorum o da ayakta geçiyor. elbette yüzlerce çeşit karışımlı çay ya da değişik iksirler, kafayı beli sıcak tutmalar da olmalı ama genel olarak vücut direncini arttırıcı sporlar yaptığınız zaman kolay kolay hasta olmuyorsunuz. üşüme sorununa da iyi geliyor.

    12 ekim 2019 01:39


    5. ilk girdiye ek olarak akşamları eve geldiğinizde burnunuza tuzlu karbonatlı su çekin. mikropları öldürmede çok etkili. oran: 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karbonat.

    edit: ifade hatası.

    11 ekim 2019 23:07 11 ekim 2019 23:08

    4. 1. bol bol sıvı tüketimi. Çok klişe gibi olsa da oldukça önemli bir konu su tüketmek.

    2. Grip aşılarını atlamamak.

    3. Bol c vitamini içeren kış meyvelerini tüketmek.

    4. ayakları ve beli olabildiğince soğuktan korumak.

    5. hava çok güzel olsa dahi atlet giymek.

    6.vücudun bağışıklığını düşürecek alışkanlıklardan uzak durmak. Uykusuzluk, stres, düzensiz beslenme)

    7. Ihlamur, kış çayı gibi bitki çaylarını günde en az 1 kupa içmek.

    8. Islak saç ile yatmamak-dışarı çıkmamak.

    11 ekim 2019 13:42

    3. Bünyeniz kuvvetliyse bu maddelere dikkat ederseniz hasta olma olasılığınız çok düşük. Zayıf bünyeli biri olarak Hasta olmamaya henüz bir çare bulamadım ama hastalansanız bile çabuk toparlanmanızı sağlar

    *akşamları bir kaşık pekmez için. Ben suyla karıştırıp kafaya dikiyorum

    *sırtınızı mutlaka soğuktan korumak. Ben evde yelek giyiyorum işyerinde de sırtıma şal alıyorum. 

    *sabah yataktan çıkınca sırtımız terli olabiliyor yorgandan. Üzerinize bir hırka alın.

    *yeşillik yiyin. Koyu yeşil sebzelerden salata yapıp bol bol yiyin 

    *ayaklarınızı koruyun. Çorapsız gezmemeye dikkat edin. 

    11 ekim 2019 10:50 11 ekim 2019 10:51