girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (237)
    • medya (0)

237. Cildimde sivilce izleri falan olmasa düşünmem bile. Göz makyajını hiç aramıyorum ama cildime bi şeyler sürmeden çıkınca kendimi kötü hissediyorum.

16 eylül 00:00

236. çünkü arada çok fark var, sadece göz kalemi ile bile bakışlarım değişiyor ve o avel avel bakan kadın gidip yerine anlamlı bakan biri geliyor, sırf bu yüzden kalıcı makyaj yaptırmayı düşünüp düşünüp cesaret edemiyorum bir türlü.

en sevdiğim malzeme allık ama yetmiyor, illa göz kalemi çekip çıkıyorum, göz kalemsiz görülmekten çok korkuyor ve nefret ediyorum.

15 eylül 23:07

235. cilt lekelerimi oluştuğundan beri bende de başladı bu. kapatıcısız dışarı çıkamaz oldum.

14 eylül 16:43

234. sosyal medyada yürütülen güzellik algısı kampanyalarından dolayı günden günde daha çok yaygınlaşan bir durum maalesef.

14 eylül 14:51

233. birkaç sene önce yaşadığım durum. sadece eğlenmek için elbette makyaj yapıyordum, renklerle, boyutlarla oynamayı da seviyordum ancak eksik olan bir şeyler vardı özgüvenimde. o cilt kapanmalıydı. tek sebebi sivilce lekelerimin olmasıydı. akneli cilt bakımı konusunda bilgi sahibi olsam da akne sonrası bakımı konusunda pek bilgi sahibi sayılmazdım. o zaman gittiğim cildiyeciler de genellikle akne çıkışını kontrol altına almaya odaklandıklarından dolayı bu konudaki endişelerim pek dikkate alınmıyordu. bu durumda hissetmemem gereken bir utanç hissediyordum. dolayısıyla bu psikolojide olan süslülerimi anlıyorum. kendinize engel olamıyorsunuz ama aslında burada ve diğer platformlarda özgüveninizi yıkan faktörlerin olması sizin suçunuz değil. kendimizi sevmeyi öğrenmek uzun ve meşakkatli bir yol, özellikle de diğer insanların hadsiz yorumları karşısında direnmek muazzam bir güç istiyor. hele ki doğduğunuz evde öznefreti öğrendiyseniz bu sizin normaliniz olmuş demektir. ara ara sınırlarınızı zorlamanız bunun tek çaresi olacaktır. ancak benim hep söylediğim şudur: görüntümüzden önce bu dünya karşısında direnmenin tek yolu psikolojimize yatırım yapmak.

14 eylül 12:28

232. canınızı sıkmayın nolursunuz. cildinizden utanıyorsanız bakımınızı yapın. geçmiyorsa utanmayın lütfen. sadece sizin cldiniz sorunlu deiğil. sorunlu olması da bi sorun değil.

13 eylül 17:11

231. süslüleerr biz her halimizle güzelizzz

13 eylül 16:17

230. herkes bunları aştık gibi konuşmuş ama maalesef ben aşamadım süslüler. çoğu arkadaşım beni makyajsız hiç görmedi. eyeliner sürmediğimde bile tuhaf tepkiler alabiliyorum. o yüzden sanırım bir süre daha makyajsız kötü hissetmeye devam edeceğim.

13 eylül 15:37

229. ay hala bunları mı konuşuyoruz süslüleerrr hepimiz kendimizle barışıp güvenmemiş miydik? :(

13 eylül 14:33

228. kızlar ben bunları aştık sanıyodum ama ya :(