bu yaz doğru dürüst oje sürmedim ama yine de manikürümü haftalık olarak yaptım.
bende nascita'nın ev tipi elektrikli törpüsü var. önce tırnaklarıma tırnak etlerini yumuşatacak bir krem sürerek başlıyorum. 5 dakika bekliyorum emilmesi için bu arada bir şeylerler okuyup yazıyorum. sonrasında metal başlık ile dikkatlice tırnak etlerimi geriye itiyorum. fazlalık kısımları ince uçlu bir makasla kesip tırnak uçlarını cam törpüyle kısaltıyorum.
genelde her ele yakışam tırnak şekli tırnak etlerinizin şekli neyse onu tırnak ucunda taklit etmek oluyor. ben bu şekilde yapınca tırnaklarım oval duruyor.
eğer oje süreceksem, tırnak yüzeyindeki yağı asetonla silip öyle oje sürüyorum, sonrasında da el kremi geçiyorum. çantamda sulu boya kremi içerisine koyduğum tırnak bakım yağı ve mini el kremi oluyor. yaz kış kullanıldığında ellerin daha bakımlı görünmesini sağlıyor.
oje süreceksem sadece bordo ya da açık pembe temiz tonlar sürüyorum.
14 ağustos 14:28
14 ağustos 16:38
kendi kendime yapmayı artık öğrendim. başta gerçekten zorlanıyodum. birkaç kere tırnak diplerimi kanattım ama sonradan alıştım artık çok rahat kolay bi işlem benim için
2 haftada 1 olmazsa olmazım.
ben kuaförüme yaptırıyorum 3 haftada bir. kendim yapmayı çok isterim halbuki.
özellikle uzun tırnaklıysanız mutlaka yapmanız veya yaptırmanız gereken tırnak bakımı.
evde saç kesmek için de aynısını demiştim yine keşkelediğim bir bakım türü.
benim tırnak etlerim ince olduğu için çok sıkıntı yaşadığım el tırnak bakım işlemi. süslüler bu işi kolaylaştıracak işkence olmaktan çıkaracak öneriniz varsa bekliyorumm
ben yapmayı da yaptırmayı da ayrı seviyorum ya. belki süslü olduğum için biraz ama bakım yani sonuçta seviyorum. kendimi iyi hissettiriyor. 2 haftada 1 yapmaya özen gösteriyorum.
yaptırdıkça daha fazla ihtiyaç yaratan tırnak bakım işlemi. ben görünümünü sevdiğim için 2 haftada bir yapmayı tercih ediyorum.
hiç yaptırmamak en güzeli.
tabi bu kişiden kişiye değişir belki bilemiyorum ama tırnakların kenarlarındaki etler alındıkça arsızlaşıyorlar. aldıkça, temizledikçe daha çabuk çirkinleşiyorlar. bir tanıdığım var o kadar güzel tırnakları varki gözlerimi alamıyorum. sordum bir gün ben hiç manikür yaptırmadım dedi. sonra uzun bir süre dayandım. kendi tırnaklarımı ellemedim. toparladı. bir gün peeling yaptım ertesi hafta görüntü bozuldu. en fazla yaptığım şey tırnak etlerini geriye itiyorum. kantoran yağlı krem var masamda sabah geldiğimde ilk işim tırnaklarıma sürüyorum. gayet memnunum.