144. Bir kaç yıl önce bir sürü bir sürü ordinary ürünü alıp bir iki ay kullanıp üşengeçlik gelince iki sene kadar hiç bir şey yapmamıştım. Sadece bioderma yüz yıkama jeli ve la roche posay güneş kremimi kullanıyordum o kadar. Arada da akşamları aklıma geldikçe pixi glow tonik (aha) kullanıyordum. T bölgesi ve burun yağlı, yanaklar normal karma ciltliyim. Yanaklarda kötü beslenince veya yumurtayı abartınca artan sivilceler oluyor.
Bu sonbahar itibarıyla yeniden cilt bakımına dönmek istedim ama ne saatlerce araştırma yapacak isteğim vardı ne de bulunduğum yerde mağazadan ulaşabileceğim farklı ürün skalası var, internet alışverişi zaten yok. En güvenilir ve kolay ulaşacağım ürünler eczaneden fransız dermokozmetik olunca basit bir rutin oluşturdum.
Sabah: bioderma yüz yıkama jeli, la roche posay c vitamini serumu, la roche posay oil control güneş kremi
Akşam: makyaj çıkarma (üşenmezsem body shop papatyalı balm ve bioderma yüz yıkama jeli, üşenirsem bioderma çift fazlı göz makyaj çıkarıcı ve bioderma misel su)
Bir gün la roche posay retionol b3 serum bir gün pixi glow tonik
Ardından bioderma hydrabio hyalu serum
Gün içinde öğlen dışarı çıkacaksam ve unutmazsam la roche posay güneş spreyi (mist gibi olan).
Pixi glow toniğim bitmek üzere, o bitince bha'yla değiştirmek istiyorum, onun için la roche posay efflaclar serum alacağım (gerçi onda da hem bha hem aha var), bioderma hydrabio serum bitince de la roche posay cicaplast serum denemek istiyorum.
Serumlar çok bereketli değil, sanırım ekim ortası gibi almıştım, 4-5 damla bioderma sürüyorum onun şişesinin üçte biri bitti bile. Lrp retinol ve c vitaminini 3'er damla sürüyorum, yetiyor.
Bu arada bioderma'nın damlalığı lrp serumların damlalığından çok çok daha iyi. İnce ve gerçekten düzgün damlatıyor, lrp'in damlalığının ağzı daha geniş, dikkatli olmak lazım.
İki aylık kullanımla pek bir fark göremedim ama genel olarak memnunum, yabancıların "plumper" dediği gibi hissediyorum, nem dengeme iyi geldi.
milan