Bir yılı aşkın süredir düzenli kullandığım cihaz.
O zaman benim de yorum yapma zamanım gelmiştir diye düşündüm.
Öncelikle ben pcos sebepli yoğun bir kıllanma yaşadım. Öyle ki sürekli ağda yapmaktan cildim bacaklarım inanılmaz tahriş oluyordu. Jilet kullanmak da istemiyordum iyice coşar diye. (Daha ne kadar coşacaksa.)
Lazere gitme konusuysa şöyleydi: gideceksem buz lazere gitmek istiyordum. (Çevremde lazere gidip tekrardan kılları geri çıkan arkadaşlarım olduğu için olacaksa en iyisi olmalı buz lazer olmalı diye düşündüm.) Buz lazer fiyat olarak beni aştı ve sürekli gidip gelmem gerekecekti.
Kuzenimde lumea vardı. Bir kez bacağımda avuç içi kadar bir bölgeye denedik. O sürede baktım o bölgedeki kılların %50si gitmiş ve uzama hızında ciddi fark var. Normalde ağda bile yapsam kıllarım 3. Gün diplerden gelmeye başlardı. Karlı bir sabah kalktım yılbaşından sonra zam gelmesin diye avmye gidip aldım.
Üründen kesin sonuç bekleyerek almadım. Yani tamamen bitirmeyeceğini ipl cihazı olduğunu bilerek aldım.
Aldığım model lumea advanced (sc 1997) kablolu ve iki başlıklı. Yani bir tane normal başlık var onun yanında da yüz için başlığı var. Tenim beyaz ve kıllarım oldukça siyahtı. Cihazı hep 5. Derecede kullandım.
llk 2 ay 2 haftalık süreyle yaptım. Sonra da ayda bir kez (adet dönemi sonrası özellikle) yapmaya devam ettim. İlk kez jilet kullandım. Önceden hep ağda yapıyordum. Bikini bölgesi, koltuk altı ve bacaklarımı (alt ve üst) jiletledim sonra lumea ile atış yaptım.
Bacaklarımda (üst bacaklarım dahil) ciddi bir azalma oldu. %70'i yok oldu ve çıkma süresi (jiletlememe rağmen) uzadı. Etek vs. Giyeceksem üstünden azıcık jiletle geçsem yetiyor. Yoksa rahatsız bile etmeyecek derece kıl var. Ama yine de ayda 2 kez jilet yapıyorum kışın, bir kez de lumea. Yazın her duşta jilet yapıyorum neredeyse. Tamamen pürüzsüz olsun diye.
Bikini bölgesi de aynı şekilde jiletliyorum uzama süresi uzadı ama bacaklarımdan daha hızlı uzadıkları kesin. %50 AZALDI.
Koltuk altlarım ilk zamanlar %80 azaldı. Ama şu an biraz daha fazla var neden anlamadım, %60lık bir azalma var diyebilirim.
Daha sonra kollarımda çok kıl olmasa da jiletleyip yaptım. %50 azaldı.
Yüzümde nasıl sonuç verdi derseniz, yüzümde jilet kullanmadım ama lumeanın etkisine ne iyi ne kötü diyebilirim yüz konusunu yorumsuz bırakmak istedim.
Bana sağladığı kolaylık jiletle barıştırması ve ağdadan kurtarması oldu diyebilirim. Jiletle işim çok pratik oluyor ve ayda bir lumea yapınca uzama süresi artıp kıllar seyrekleşiyor. Lumea yapmayı bırakırsam coşarlar belki de olabilir. (Beni maddi durumumu toparlayıp buz lazer yaptırana kadar iyi idare edeceğini düşünüyorum.)
Benim cihaz kablolu şarj problemi yok. Uzun süre kullanınca (yarım saat civarı sanırım) ısınıp acıtmaya başlıyor. Kapatıp soğumasını bekliyorum. Atış yapılan yer çok küçük diğer bölgelerde sorun olmuyor ama bacaklar uzun sürüp sıkabiliyor bazen. ( ben dizi açıyorum yaparken(gizlinot: Swh) )
Onun dışında atış yaparken bacak, kol ve koltuk altı hiç acıtmıyor. Sadece bikini bölgesi acıtıyor. O da dayanılmayacak gibi değil.
Eğer alacaksanız, mediamarkt tarzı yerlerde deneyebiliyorsunuz teşhir ürününü, öyle bir yerde ufak bir bölgeye deneyin ona göre karar verin derim.
19 mart 23:37
20 mart 02:20