1. Aynı şeyleri yaşamamak için mezun olduğum gibi bulduğum ilk işe girdim. Daha kpssye girdiğim gün annemle ne bekliyor bu hala niye iş aramıyor diye arkamdan konuşuyorlardı. Ben bir süre çalışıp okulumla ilgili işimi kendi paramla arayacağım kimseye muhtaç olmadan. Sizde aynı şekilde bir işe girip para biriktirdikten sonra istediğiniz pozisyonda iş arayabilirsiniz

1 ekim 2018 12:26

2. süslü ben onlardan para almıyorum zaten birikmişimi harcadım bi sene içinde. daha yeni bitiyor param. ben de dediginiz gibi yapmayı planliyorum zaten. dedigim gibi is bulurum onda sikinti yok ama ben bunu hakediyor muyum babalik bu mudur ya

1 ekim 2018 12:31

3. Bu ne sacmalik ya? İnsan cocuguyla konusmaz mi is bulamiyor diye. sizin yerinizde olsam is bulur bulmaz ilk maasimla evden ayrilirdim. Ama iyi ama kotu gecinir gidersiniz.

1 ekim 2018 12:33

4. biz tek tarafli dinliyoruz ama acaba siz issiz oldugunuz icin agresiflesip netice de babanizin da etkiye tepki vermesi sonucu aranız bozuk olabilir mi?

eğer öyle değilse sizden beklentisi mi var ki . çok manasiz bir davranış. hayat zaten vurmuş bize işimiz gücümüz yok ailemiz de böyle yaparsa ölek mi napak!

siz kendinize odaklanin, kendi paranızı kazanmadan fazla müsrif harcamalara girişmeyin. buna rağmen de babanıza batıyorsanız bir zahmet korunsaymis. evlat bu varlıkta da yoklukta da insan analık babalık yapacak. siz işinizi bulup paranızı kazanınca ne yüzle size yaklaşacak. valla tepem atti ya.

1 ekim 2018 12:35

5. Gerçekten anne baba olmanın zorluğunu daha net görüyorum burada sorularda ve kendi ailemin hatalarıyla. Siz yük olmadığınızı yazmışsınız yüz olsanız ne olacak orayı geçtim. Şu dünya o kadar boş ki evladını üzmeye değer mi yüzüne bakmamaya değer mi diye sorabilmek isterdim.

Cevabım ise bu tavrı hep içinizde kalacak bence. Ama yine de babanız. Yarın bir gün bi şey olsa en çok üzülen ben olurum. Bu sözü kendime hatırlatırım sık sık.. kin gütmemeye çalışın bırakın benim hatam yoktu ilişkimizde diyebilmek için en azından.

1 ekim 2018 12:46

6. bende şu anda işsizim ve babamdan da gayet para alıyorum babamla genel olarak fazla samimi de değilimdir nötr bir baba-kız ilişkimiz var. ayrıca kusura bakmasınlar ama dünyaya evlat getirirken her türlü ihtimali düşünmek zorundaydılar ebeveynler. sizinle alakalı bir sorun yok bana göre yanlış yapan babanız. binlerce genç işsiz ülkenin durumu malum ebeveynlerin bu şekilde destek olacaklarına köstek olmalarını etik bulmuyorum

1 ekim 2018 12:52

7. bu babanın ayıbıdır, insan evladına iş yüzünden böyle yapmaz ya. senin utanmanı gerektirecek hiçbir şey yok aksine üste çıkmalısın, sen de tavır al. ben de 1 yıldır işsizim benim babam da bana para vermemek için sürekli ee iş noldu falan diye soruyor bulamadım ama başka bir iş yapıcam dediğimde sen boşuna mı okudun hayır diyor. annem de utanıyorum senden diyor. iş bulamamak bizim suçumuz değil, ebeveynlerin bu tavrı da çekilir dert değil. sen illa ki bir işe kapak atarsın biraz daha sabret süslüm, bir yerden başlanacak elbet. ben de bekliyorum:/

1 ekim 2018 13:01

8. teşekkür ederim süslüler cevaplar için. bu soruyu yazmam iyi oldu nolursa olsun konfor alanımdan çıkmam lazım korkularımın üstüne gitmem lazım iş bulmam lazım. bunu haketmediğimi de tabii ki biliyorum. beni asıl üzen şey babama olan saygımı kaybetmiş olmam. ciddiye alamıyorum artık kendisini. çok kötü bi his.

ayrı eve çık diyen süslüler zaten bi süre ayrı yaşadık sonra geri döndüm. karışık bi geçmişimiz var. uzun zamandır ondan para almıyorum ama o işe giderken benim yatıyo olmamdan ve onlara para vermememden vs çok rahatsız oluyor. zamanında destek olmuş olmama rağmen.

1 ekim 2018 13:20

9. süslü anlatmadığım şeyler var ama babam hakkında anlatmadığım şeyler var kendi hakkımda değil :) ve bu anlattığıma bile inanamıyorsanız epey steril bi çevrede büyümüşsünüz herhalde ne mutlu size.

1 ekim 2018 15:20

10. yemin ediyorum nefret ediyorum böyle insanlardan... yahu o senin çocuğun, canın, kanın, ailen. bu insanı nasıl yük olarak görürsün? ama kendileri işsiz kalıp terk edilince "ailem beni zor zamanımda yüz üstü bıraktı" derler. o kadar da yüzsüzler.

hayır yani ne yaptılar biz gençlere güzel bir gelecek sunmak için? yıllardır verdikleri oylar ve taptıkları politikacılar yüzünden ülke bu halde. işsizlik gırla. sanki piyasada iş bol da biz beğenmiyoruz.

doğurmasaydın o zaman o çocuğu. doğrumakla ana-baba olunmuyor maalesef. hayatın boyunca sorumlusun doğurduğun çocuktan. özür dilerim sert konuştum ama çok doluyum bu konuda. ve hayır soru sahibi süslü, senin hiçbir kabahatın yok, utanma, sıkılma sakın. burada utanması gereken biri ya da birileri varsa, bize bu geleceği reva gören bir önceki neslin düşüncesiz, bencil ve cahil insanlar utansın!

1 ekim 2018 15:56