Tebrikler ödem atmak için diyetisyenim 15 gün boyunca bitki çayı ve su hariç hiç birşey içme demişti
Maydanozu kaynatıp da suyunu için o da iyi bir ödem attırıcı
Bol su, limonlu su hatta. Her gün bir türk kahvesi içerseniz de süper olur. Ödem atar vücudunuz
türk kahvesi ödem atar mı gerçekteen
Doktor tavsiyesi bana bol su ve türk kahvesi.
Ananas da güzel bir ödem atıcı.
Tebrikler öncelikle süslü:)
Bu on gün içinde sizi çok zorlamayacak bir detoksa girebilirsiniz. Kilo vermezsiniz ama daha hafiflemiş ve sağlıklı hissedersiniz.
Benim de özel günler yaklaştığında uyguladığım birkaç taktik var. Bazen sadece sabahları yüzüm şiş uyandığında uyguluyorum.
*tuz alımınızı azaltın. Tuz su tutuyor maalesef
*bol bol salatalık ve yeşillik tüketin
*çok yağlı, baharatlı şeyler yemeyin
*ödem yaptığı herkesçe bilinen besinler (turşu, cips vs) tüketmekten kaçının
*yeterli miktarda su için günde 2-2,5 litre ideal bence
*yeşil çay ve ödem atıcı çay içebilirsiniz arada
*karnınızın şişmemesi ve vücudun su tutmaması için kendinizi asla aç bırakmayın.
*yemeklerden 30 dakika önce ve sonra su için. Ama yemek yerken, yemeğe 10 dakika kala veya yemekten 5-10 dakika sonra içmeyin. Sindirim için gerekli olan enzimlere etki ediyormuş sonra hazımsızlık ve gaz.
*kahve içmeyi seviyorsanız şekersiz filtre kahve, buzlu americano, türk kahvesi gibi kremasız ve şekersiz kahveler tüketin. Sütlü kahve konusunda emin değilim benim laktoz intoleransım var o yüzden karnım şişiyor süt içince, sindiremiyorum sütü.
Bunlar bende işe yarayan tavsiyelerdi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)
öncelikle tebrik ederim süslüm. umarım çok mutlu olursun.
ödem için kafein içeren her şeyden uzak durman lazım. buna kahvenin her türlüsü dahil maalesef. kahve, vücutta bulunan suyu çektiği için dehidrasyona ve selülite yol açar. yüzün daha yorgun ve solgun görünür. o yüzden bu on gün içerisinde öncelikle kahve tüketme.
alkol ve alkollü şeylerden uzak durmanda fayda var.
tuz zaten başlı başına ödem yapıyor. tuz ve baharat tüketimini minimuma indir.
günde bol limonlu ve (yapabilirsen) maydonozlu su iç ve sık sık tuvalete çık.
süt ve süt ürünleri ile çiğ sebzeler de sindirimi zor olduğundan karında şişlik yapar. süt, yoğurt, peynir, meyve ve çiğ sebzeleri gündüz tüket. akşam yemeklerinde pişmiş sebze ve protein almaya çalış. sabahları nasıl güzel düz bir karınla uyanacaksın şaşıracaksın. :)
söylememe gerek var mı bilmiyorum tabi, her türlü abur cubur ve paketli gıdadan uzak durman lazım.
bir de günlük olarak açık havada güzel güzel yürürsen, kan dolaşımın hızlandığı için canlı ve parlak bir ten rengin olur. :)
çok teşekkür ederim süslülerim, sağ olun tüm önerileriniz için. ❤️