1 ay önce fissür yaşadım. Sarı kantaron ve zeytinyağını karıştırıp sürdüm oraya. Birer çay kaşığı. Çok su içtim, çay kahve bıraktım. Kavun, incir yedim. Geçti
Kafana göre almasan keşke.
Şurup yani probiyotik,kefir iç bu arada lifli beslen.
Ben makarna delisiyim sürekli yiyince çoook rahatsız ediyor.
Bekunis içiyorum çoook adil durumlarda
Süslüler kefir, lifli beslenme bir işe yaramadı. En lifli ve bağırsaklara yönelik yediğim dönemde tekrarladı hatta. O yağ karışımını ve bekunisi deneyeceğim. Teşekkür ederim :/
Her sabah 1 yemek kaşığı zeytinyağı diyorum. Düzenli bir şekilde için, kabizliktan kurtulursunuz.
Süslüm magnezyum takviyesini biraz araştırır misiniz? Mumkunse doktorunuza da danışın. Benim kendi doktorumun bana verdiği diyette kendisine göre en etkili besin, fırınlarda satılan saf kepek . Bunu günde iki kez yoğurt içine birer ikişer kaşık duruma göre , ekleyerek yiyorum, bana magnezyum mu yoksa kepek mı iyi geldi bilmiyorum ama şimdilik iyi durumdayım.
Süslüm çok çok ama çok zorlanmadıkca bekunis xm gibi ilaçlardan uzak durun , diğer susluler de soylemiş gerçi , bunlar anlık çözüm sadece, çok iyi böyle , hiç sert dışkı sorunu yaşamıyorum ne güzel diyip alışkanlık haline getirirseniz bağırsak tembelliği yasama durumunuz da olur , bunlar uzun süreli kullanımı kesinlikle tavsiye edilmeyen ilaçlardır . Bir kutu içindeki sayıya bakıp bitene kadar kullanayım gibi düşünmeyin lütfen. Bir de son olarak sunu söyleyeyim, kabızlık yaşanan günlerden sonra bu ilacı alırsanız(gece yatmadan alınması tavsiye edilir) ertesi gün çok ciddi karın ağrısı , kramp , ishal yaşama ihtimaliniz var , hazırlıklı olabileceğiniz zamanlarda almanızı tavsiye ederim.
Bekunisi doktora danışayım o zaman süslüler.
Bu aralar kullandığım antibiyotiğin yan etkilerine baktım, kabızlık yazıyor. O kadar lahana, çorba, turşu, ayran vs tüketmeme rağmen nasıl yine kabız oldum diyordum ki suçlu bulundu :d
Bekunis'i hayatimda 1 kere ictim hem asiri mide bulantisi ve halsizlik yapti hem de ishal yapti. Asla tuvalete 1 adimdan uzak oldugunuz bir yerde olacaksaniz oncesinde bekunis icmeyin. Daha fazla detaya girmek istemiyorum :(
Kabizlik icin gunde 3 lt kadar su icin, hareketsiz bir isiniz varsa kalkin yuruyun saat basi, turk kahvesi icebilirsiniz gunde 1 tane, metabolizmayi hizlandirir. Bir de cok abartmamak kaydiyla icine sinameki bulunan caylar, mesela form caylarindan icebilirsiniz.
Magnesie calcinee, hamileliğim süresince kullandığım Harika ilaç. Doktora da danışın ama muhakkak. Bende de basur oldu maalesef hamileyken.
Süslü geçmiş olsun. Sosyaleczacı sabit storylerinde biraz ilerde kronik kabızlık var. Orda bi ürün öneriyo. Annemde spastik kolon var sürekli kabız ara sıra kullanıyo bunu memnun kalmıştı. İlaç değilmiş, bağırsakta suyu kendine çekiyomuş bağırsak hareketlerini artırıyormuş. Bağırsağa destek yani. Bi dene istersen.