1. Eğer ketojenik diyet gerektirecek sağlık probleminiz yoksa uzun süreli ketojenik diyet yapmanızı tavsiye etmem. Ne için ve nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama vücudunuzda önemli değişikliklere yol açar ve uzun vadede ciddi zararlar verebilir.

  • linki kopyala
  • şikayet et
5 mayıs 2020 15:21

2. a1 öncelikle fazla kilom yok sadece skinny fat denilen şeyim. 1 aydır haftanın 6 günü ortalama 45-60dk spor yapıyorum. tartıda kilo verdiğimi görmek değil daha çok sıkılaşmak ve karın ve alt vücudumdaki yağlardan kurtulmak istiyorum.

a2 evet belirli bir oranda karb alınıyor ama %5 kadar. %5 karb %25 protein %70 yağ şeklinde.

  • linki kopyala
  • şikayet et
5 mayıs 2020 16:01

3. Zaten kilo probleminiz yokmuş, kesinlikle devam etmeyin bence. Bir de ağır spor yapıyosunuz zaten vücudu asidoza sokarsınız anon 2nin dediği gibi. Normalde de sürdürebileceğiniz sağlıklı ve dengeli bir diyet yapmanızı öneririm. %5 karb çok ciddi bir oran, hastalarda bile bu oranlara çok gerekmedikçe düşülmez. Yağ yakımını hızlandırmak istiyorsanız karbı %45-50 lere düşürüp proteini arttırmanızı tavsiye ederim (%20 civarı).

  • linki kopyala
  • şikayet et
5 mayıs 2020 16:08


4. a1 süslü %50 carb %20 protein %30 yağ şeklinde mi? sadece vücut ağırlığımla yapıyorum sporu.

  • linki kopyala
  • şikayet et
5 mayıs 2020 16:15

5. Evet. Ama bunu da uzun süreli yapmayın vücudun normal protein ihtiyacı 0.8xkg. Bir süre bunu uyguladıktan sonra normal protein alımına dönün. Uzun süre yüksek protein alımının da başta böbrekler olmak üzere vücuda ciddi zararları var.

  • linki kopyala
  • şikayet et
5 mayıs 2020 17:10

6. Sporu vücut ağırlığıyla da yapsanız enerji harcaması olduğu için ve karbonhidratı zaten çok kıstığınız için vücut ekstra keton üreterek asidoza girecektir.

  • linki kopyala
  • şikayet et
5 mayıs 2020 17:13

7. teşekkür ederim süslü çok tatlısın

  • linki kopyala
  • şikayet et
5 mayıs 2020 17:23


8. Rica ederim :)

  • linki kopyala
  • şikayet et
5 mayıs 2020 18:15