ayrı olmak üzere bir su bir yemek kabı, tırmalama tahtası, kapalı tuvalet alabilirsiniz kokuyu önler, ip top vb. gibi kedi oyuncakları (özellikle ipleri çok seviyorlar), tasma çok önemli değil, kediniz kısa tüylüyse tüy toplayıcı bir iki tane yetecektir ama uzun tüylüyse çok elzem bir şey.
kedi evi ben almadim 2 kedim var ama siz isterseniz alin. kediler kendilerine ait eşyaları çok sever. şimdilik bunlar yeter bence zamanla petshoplara gire çıka, kedinizin sevdiği şeyleri öğrene öğrene zaten full kedi eşyalarıyla dolacak eviniz.
Merhaba anonim 1. Çok teşekkür ederim tavsiyeler için. Hepsini not aldım. Kedi evi yerine kedi yatağı mı kullanıyorsunuz acaba? Aslandan hallice tüylü bizimki. En iyisi bol bol tüy toplayıcı alayım. Tarama işlemlerini evde mi yapıyorsunuz? Tırnak kesme işlemi sanırım veterinerde olur?
Tüyleri kusmak yerine kakayla çıkarması için malt almanızı öneririm. Mama ve su kabının metal veya porselen olması daha sağlıklı, öylesine bakabilirsiniz. Kedi evi şimdilik çok gerekli değil gibi, zaten yavru kediyse uyumak yerine koşacak. Ses çıkartan şeyleri çok seviyor bizimkiler ama her kedi farklıdır tabi, şimdilik alüminyum folyodan top yapsanız bile kafi. Almak istersenizÇubuklu tüylü oyuncak, zilli top ve yumuşak bir oyuncak başlangıç için iyidir. Bütçe sıkıntıysa normal insanlar için olan oyuncaklardan alın, çok daha uyguna geliyor. Kedi tarağı alabilirsiniz bir de. Haftada bir tarasanız bile dökülen tüy baya azalıyor. Tuvalet olarak kapalı alabilirsiniz, kokuyu baya engelliyor ama kediler genelde açık tuvaleti seviyor. Kedi yatağı tarzı şeylere pek yatmıyorlar. ben kenarda bulunsun diye almıştım ama onun yerine polar battaniyemi kullanıyorlar daha çok. Mama ve kumları şimdilik fazla fazla almayın. Kum kedinin veya sizin hoşunuza gitmeyebilir, kedi mamayı yemeyebilir. Bu arada karton kutuları kesinlikle atmayın. Özellikle sıkış tepiş içinde uyuyabileceği bir kutuyu yataktan daha çok sevecektir. Son olarak bunları pet shoptan almanızı cidden önermiyorum öyle bir fikriniz varsa. İnternetten aldığınızda hep daha kaliteli marka seçenekleriniz oluyor, hem de fiyatı yarı yarıya geliyor.
hahah benimkiler de öyle aslan gibi :d mevsim geçişlerinde genelde tüy döküyorlar.
ben evde tariyorum, tirnaklarini veterinere gittikçe kestiriyorum evde kesmeyi de öğrenebilirsiniz. tırnak makası var kediler için. kesmeseniz de olur ama tabii sizin isteğinize bağlı. aşılardan dolayı uzun bir süre veterinere gidip geleceğiniz için bir süre veteriner keser tırnaklarını. aşılar tamamlandıktan sonra rutin kontroller dışında pek uğramadık biz o yüzden aylarca kesilmediği oluyor.
taramak çok önemli. bende tüy toplama eldiveni var tavsiye ederim gerçekten çok işe yarıyor. furminator diye bi kedi tarağı varmış denemedim ama ayrı tarak almak isterseniz yorumları çok iyiydi bana şimdilik eldiven ve basit bi tarak yetiyor.
ayrıca büyüdükçe zaman zaman tüyleri topaklanacak arada bir kontrol edin topak var mı diye. makasla kesiyoruz topaklarini. bende iki tane upppuzun tüylü 5 kiloluk kaplanlar var bunlar bana yetiyorsa size hayli hayli yeter diye düşünüyorum. sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz bu arada
bir de a3'e katılıyorum kedi yataklarına eve aldigim hiçbir kedi yatmadı. kediler kendi keyiflerine göre evin bir kısmını yatak belliyorlar genelde. benim yanımda yatıyor bazen gidip kapı pervazına yatıyor. tamamen keyif.
Son cevabınızı gördüm, bir şeyler daha ekleyeyim dedim :) kedi tarağı kesinlikle almalısınız bu durumda, 3-4 günde bir tarama yapmanız gerekebilir. Bu arada kediler için olan tırnak makasından alıp evde kesebilirsiniz. Tabi ilk başta veterinerde kestirip nasıl yapacağınızı görmeniz daha iyi olabilir. Bu arada yatak ve ev işini cidden çok dert etmeyin. Dolap üstünde bile uyuyan canlılardan bahsediyoruz, büyük ihtimalle çoğunlukla kullanmayacak bile. En gerekli şeyleri alsanız yeter şimdilik
tarak ve tirnak makasi mutlaka alin kucuklukten evde alisirsa rahat edersiniz.ve tuyleri kusmamasi icin malt.
su ve yemek kapları.
tuvalet kabı ve kumu.
tırmalama tahtasını çok seviyor minik kediler.
kediler için tırnak makası.hemen büyüyorlar ve tırnakları çok acıtabiliyor.
kediniz küçükse top,küçük fare gibi oyuncakları sevebilir benimki bayılıyor kocaman olmasına rağmen.
tüy toplama rulosu.
kediniz cinsse tarak almalısınız yazın çok tüy döküyorlar.
kedi evi de alın çünkü eve alışana kadar nerede uyuyacağını bilemeyebilir bir yatağa ihtiyacı var.zamanla size alışınca sizinle uyur zaten çoğu zaman.
ben kedimi sahiplendiğimde bunları almıştım ve hepsi gerçekten çok işime yaradı.tavsiye ederim.
daha önce yazılanlara ek olarak kedi oltası. sizle beraber oynadıkları bir oyuncak olduğu için çok seviyorlar hem bol enerji yaktırdığı için de tavsiye ederim.
Merhaba anonim 3. Maltı daha önce duymamıştım. Çok yararlı bir şeymiş. Kesinlikle alacağaım. Kediniz yiyor mu yoksa patisine sürüp yalamasını mı sağlıyorsunuz? Benimki yer mi emin değilim. Mama ve su kabı, kapalı tuvalet + kum, kedi yatağı aldım şimdilik. Daha önce kedisi olan arkadaşım için zilli top ve tırmanma tahtası almıştım ama bizimki pek dönüp bakmadı. Biraz daha büyüdüğünde tekrar denerim. Köpük kağıtlarla oynamayı seviyor. Onunla bir süre daha idare ederiz diye düşünüyorum.Kedi tarağını not aldım. Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Hepsini dikkate alacağım.
Merhaba anonim 1. Tüy toplama eldiveni de alacağım. Tırnak kesme işinde pek elim becerikli değildir. Veterinere gittikçe yaptırmak bana mantıklı geldi. Henüz bebek olduğundan aşı yaptıramıyorum. Aşıyla birlikte tırnak kestirmeye de başlarım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Merhaba anonim 4. Malt ve tarak aklımda. Teşekkür ederim önerileriniz için.
Merhaba anonim 5. Daha önce taşıma kabında uyuyordu. Şİmdi kedi yatağı yaptım. Hangisinde rahat ederse o şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim önerileriniz için.
Merhaba pamuksekeri. Kedi oltası güzel olabilir. Hep kaçma kovalama ya da el parmaklarını ısırma, bacağa tırmanma olmuyor. Zamanla sıkılabilir. Güzel bir oyun olur. Teşekkür ederim öneriniz için.