İlaç kullansanız da kullanmasanız da psikoterapiye gitmenizi tavsiye ederim. Psikoterapi size yaşadığınız durumla baş edebilme yeteneklerini kazandırır, beyninizdeki düşünce yapıları tekrar şekillendirilir. İlaç kullansanız dahi bunu psikoterapiyle beraber götürmek çok önemli. Geçmiş olsun, umarım sorunlarınız hallolur.
Merhaba, önce depresyon İcin antidepresan kullandım 2 sene kadar, bıraktım. Sonra anksiyete İcin 3 farkı ilaç kullandım ama dediğiniz gibi xanax falan değil, onlar en ağır ilaçlardır zaten veren doktordan uzaklaşıp başka doktor bulun cünkü ben yataktan bile kalkamayacak kadar ağır olduğum dönemde bile xanax verilmedi. Bırakmak zor değil aksine ben düzeldim ya deyip bırakmak istiyorsunuz ama tedaviyi doktorun dediği zaman sonlandırın cünkü geçti dediğiniz an aslında geçmiyor tecrübeyle sabit. Kendinizi ilacın bir tedavi olduğuna, onu bırakınca düzelmiş olacağınıza inandırın, ilacı bırakmayanlar genelde bıraktığı an geri geleceğini düşünenlerdir zira onu da yaşadım ama 5 senedir ilaç kullanmıyorum. İlaç kullandığım süre boyunca tabi hafif bir sersemlik oluyor ilk zamanlar ama sonra yan etki kalmıyor. Vücut alışana kadar yani. Gece panik atak yaşıyorsanız asmr dinlemeyi deneyin bana cok iyi gelmişti bir şeyi dinleyerek uyumak.
Psikiyatri ile eş zamanlı terapiye de gitmenizi şiddetle öneririm. İlaç tek başına çözüm değil, o süreç için baskılama. Hatta once psikoloğa gidip ilaca gerek görülürse psikiyatriste gitseniz. Yan etkiler çok, alışma uzun ve can sıkıcı olabiliyor. Geçmiş olsun.
Oncelikle sunu soylemek lazim, antidepresan ilaclarin kisiler uzerindeki etkileri farkli farklidir. Prozac, xanax yazmissiniz mesela, prozac ne kadar yeni nesil hafif ve yan etkileri minimum bir antidepresan ise xanax da bir o kadar agirdir. Simdi benim annem kullandi kilo aldi denmis mesela ama ne kullandi ne kadar kullandi? Prozac mesela bana kilo aldirmadi ki kilo almaya gayet egilimliyimdir, uyku yapmadi. Araba kullanmak dahil isime gucume hayatima devam ettim. Once bir doktorunuzla gorusun o size ilac vermeyi uygun gorursen ilac hakkinda soru sormaktan cekinmeyin. Ne gibi yan etkileri olacagini mutlaka doktorunuzdan ogrenin ve eger kafanizda bunlarla ilgili bir soru isareti varsa bu ilaci kullanmak istemediginizi de soylemekten cekinmeyin. Doktorun ayarladigi doz uzerinden ilaca baslayinca kendinizi gozlemleyin agir gelirse yine kendiniz azaltmayi veya birakmayi denemeyin. Antidepresanlarda duzenli kullanmak ve kafaya gore birakmamak cok onemlidir.
Panik atak ve okb için 1 aydır paxera, sayfren ve xanax kullanıyorum. Eğer ilaçsız, terapi ile atlatabilecekseniz ilaç tedavisi önermem. Daha önce prozac kullanmıştım o biraz daha iyi. Bu ilaçlar epey yan etki gösteriyor. Bende gösterdiği yan etkiler bütün gün hem uykulu olma hem uyuyamama, aşırı halsizlik, arada çenede kasılma ve dişlerde kenetlenme, kabızlık, kilo alma, görme bozukluğu vb. Özellikle xanax sarhoş olmuş gibi bir görme bozukluğu yapıyor aldıktan sonra. Prozac da tepki verememe gibi bir yan etki yapmıştı. İsmini hatırlayamadığım başka bir ilaç fazla kilo vermeme sebep olmuştu. Kişiye göre etkiler değişiklik gösterebilir ama mutlaka etkiliyor. Bu yüzden son çare olarak görmek daha iyi. Tabiki bu etkiler geçici oluyor. İlaçsız tedavi yeterli gelmiyorsa kabullenmek ve içinize sinen bir psikiyatr ile tedaviye başlamak daha doğru olacaktır.
kızlar venegis xr hakkında ne düşünüyorsunuz? bir yakınım kullanacak da
ben önce düşük dozla başlayıp sonra yüksek doza geçmiştim. düşük dozdayken hiçbir etkisi yoktu diyebilirim. yüksek dozdayken uykusuzluk yapıyordu, 6 saatten fazla uyuyamıyordum, 3-4 ay önce beni mutsuz ettiğini fark edince yavaş yavaş bıraktım. zaten anksiyetemi ve depresyonumu tam anlamıyla iyileştirmiyordu, doktor baş ağrılarım için vermişti ama ben bunlara da iyi gelmesini beklemiştim gelmedi, en sonunda mutsuz da hissetmeye başlayınca bıraktım. terapi olmadığından muhtemelen, şu anki halimin ilaçtan öncesiyle veya ilaç kullandığım dönemden hiçbir farkı yok
Yıllardır kullanıyorum. Pek çok ilaç denedim hiçbiri ciddi bir yan etki yapmadı. İlaç tedavisinin yanında psikoterapi de alın ve korkmayın. Doktorunuz sizin için en iyisini biliyor. İçinize sinmezse başka doktora gidersiniz amaz ihtiyacınız olduğu sürece tedaviyi bırakmayın
Ben de geçenlerde doktora gittim ve yazdı. Çok hafif bir ilaç dedi. Bağımlılık yapmaz falan. Çok kullananı yok öyle. İlacın ismi zedprex.
8 gün oldu. Açıkçası 2 kilo verdim. Çok iştahlı birisiydim ve birden iştahımu kesti. Kafamı yastıktan kaldıramıyorum. Gözlerim tuhaf.
Ben çok ilaç kullanmadığım için böyle çok etkili oldu anlamıyorum. Çünkü ağrı kesici bile kullanmayan biriydim.
Teşekkür ederim herkese. Hiç psikiyatr deneyimim olmadığından olacakları pek bilmiyordum :)
@a11, ne sebeple gittiniz ve niçin verdi acaba? Ben de nocturnal panik atak yaşıyorum dediğim anda verir diye korkuyorum ve çok da ilaç kullanmak istemiyorum sanırım.