e eşit ağırlık gerçekten daha kolay. bu neden düşmanlık olsun ki. ne tür tepkiler gördünüz bilmiyorum ama 200 bin yapan biri de ilk bindeki biri de eşit ağırlık mfden daha kolay diyebilir bence, çünkü öyle..
Ahaha süslü niye ciddiye alıyorsun o ezikleri ya. Eşit ağırlıkta derece yaptım sayısal çözmediğim halde 200 binden iyiydi sıralamam. 200 binden girdiği mühendislikle işsiz kalınca bana bakıp ağlar ancak.
Bu arada en yüksek puanlı köklü liselerden birinden mezunum ve boundan mezun mühendisler ( yani ilk 2000 bin filandır) duyunca bile vooov olup saygı duyuyorlar yani kimsenin haddine değil eziklemek. Bu arada hayatımda hiçbir sözel öğrencisini filan küçük görmedim hatta sözel bölümlerden birine girmek isterdim ilgim o yönde ama Türkiye gerçekleri.
Boğaziçi mezunu mühendisler voov mu diyor neden süslü? Cidden anlamadım ama çok güldüm sjsksksj.
Kimseyi ezmedim ezmem ama sayısalın 2.bölümü zordur süslü. Üniversiteye girdiğim sene eşit ağırlıktan da sınava girmiştim. Ankara hukuk vs tutunca baya şaşırmıştım. Resmen matematikle tutturabildim.
nasıl ya üniversitede mi yapılıyor bu? ahahhaha ay şaka gibi ben lisede bitti sanıyordum
not: dilspor
Ayyy yıllardır ısıtıp ısıtıp bu konuyu bomboş bir şekilde tartışmaktan ne bıktınız ne usandiniz yemin ediyorum. Birbirini aşağılama ve kapanistan öte gidemeyen bu tartışmadan ne zevk alıyorsunuz merak konusu
sanki ülkede insanları kulaklarından tutup eşit ağırlığa sözele sayısala zorla koyan bir sistem varmış gibi kompleks sahibi olmanın yersizliğini gösteren bir durum bana kalırsa. bireysel seçimler bunlar. sayısal dersler sevmez başka bir şey seçersin ya da tam tersini yaparsın. bu senin zekanı, yeteneğini, hiçbir şeyini göstermez. başlıbaşına sistem hatalarıyla dolu bir ülkede böyle bir kompleksin ne kimseye faydası var ne de gereği.
Bence değil.üniversite için konuşmuyorum ama lisede ve sınavda sözel ağırlıklı dersler çok daha kolay oluyor ama bunu üniversitede demezsin yani.
sayısalım 17 edebiyat netiyle 4k yaptım. tm daha kolay mı bilemem ama tmde derece yapmak daha kolay evet. ki 4k tm için kötü bence.
Ben de tmciyim de mühendis sana bakıp neden ağlasın ki A5? Tmnin hangi bölümü iş garantili sjdjdj sayısalda tıp var diş hekimliği var ne bileyim hemşirelik vs sağlık bölümleri gayet iş garantisi olan meslekler. Tmde en iyi bölüm diye hukuku psikolojiui pompalarlar ikisinde de iş yok anasını satayım. Ben avukatım ilk Bindeydim Ankara hukuk okudum şu an 3000 lira bile kazanmıyorum ayda. Özel mezunları bizim gibileri yanında sigortalı çalıştırıyorlar. Üzgünüm ama gerçek.
Soru sahibi hayat inan ki çok farklı sayısal sözel bok püsür hiç takılmayın böyle şeylere gerçekten. Ülkede emeğin karşılığı yok ki. Benim arkadaşım iktisat mezunu iş bulamadı polis oldu. Şimdi 6 bin lira aylık maaşı var. Özel sektöre girseydi asgari ücrete köpek gibi çalışacaktı.