merhaba süslüler, annemden ne zaman bir yemek rica etsem ne bileyim "anne canım şunu çekti yapar mısın?" diye rica etsem bana "sen yap da yiyelim o zaman" diyor. evet buraya kadar diyebilirsiniz ki kendin yap istediğin bir yemek varsa o zaman. Fakat aynı şeyi abim söylediği zaman o yemek %80 ihtimalle yapılıyor. gücüme gidiyor cidden bazen. bunu söylediğim zaman "abin yemek yapacak değil ya" diyor. e ben de yapamıyorum, ben de mutfaktan anlamıyorum o zaman. tabii ki herkes yemek yapabilse güzel olur ama benim neden yapamama hakkım yok?
hem her şeyi geçtim insan annesinden yemek isteyemez mi ya bu kadar mı kötü bir şey bu? asla istediğim bir şeyi yapmadı demiyorum hakkını yiyemem ama bana hep bu cevap geliyor ve artık ben de bu yüzden ondan bir şey istemiyorum. ben mi alınıyorum sizce? alınıyor gibi de hissetmiyorum aslında ama bilmiyorum size de sormak istedim.
abim neden yemek yapamayacakmış kötürüm mü der misiniz annenize
a2, zaten hiçbir işe yardım etmiyor, iş de aramıyor. evde öyle duruyor yani. arada yardım istediğinde etmemesinden şikayet ediyor bir de ama ne olacaktı ki? bir kere dayanamayıp "paşa gibi yetiştirirsen böyle olur işte" dedim ve azar yedim daha da bir şey demiyorum zaten
a3, inan söylüyorum süslü eli ayağı yok mu diyorum ama mantıklı bir açıklama sunamıyor çünkü bir açıklaması yok. "niye yapamasın?" diyorum sadece "olur mu öyle şey" diyor...
abim yok, ama ben olsam abim sevdiği bir yemeği istediğinde, "abi ben yapayım, ama sen de benim sevdiğim bir yemeği yapacaksın." diye tutturur ve zorla kabul ettirirdim bir şekilde. yemek yapma aşamasında zaten annem gelir "sen yapamazsın ben yapayım" diye paşa(!) abimin elindeki işi alır ve benim istediğim yemeği yapardı, ben de abimin istediği yemeği olabilecek en kötü şekilde yapardım pojfğijmrşKGNŞ. kötüyüm galiba :)
Maalesef ailen yobaz büyük ihtimalle eve girme cikma saatleri temizlik vs konusunda da boyleler tek tavsiyem kac kurtar kendini
a5, aslında tuhaf olan böyle değiller biliyor musunuz. eve çok geç gelmediğim sürece karışmazlar, arkadaşlarımla istediğim gibi buluşabilirim, kıyafetlerime bir allahın günü bir şey demediler. gel gelelim bu ev işleri konusunda yok yani aşamıyoruz bunu. sofrayı filan hep ben kuruyorum ve kaldırıyorum (gizlinot: ya da annem) arada da ben sinir krizi geçirince bir gün abime yaptırıyorlar rica minnet sonra hop devam.
Süslü bunun yobazlikla falan hiç alakası yok ben de aynısını yıllardır yaşıyorum. Tutucu bir aile falan da değiliz ama ataerkil kafa değişmiyor. Benim kardeşimle aramda 1 yaş var annem de hep böyleydi birşey isterdim olmaz sen kızsın derdi ama derdim kardeşim yapıyor o erkek derdi. Kardeşim 30 larina geldi. Hala yatağını yemeğini annem yapıyor. Benden de istediler de ben onun dadısı değilim istemiyorum dedim benden istemezler ama maalesef bu cinsiyetçilik biter bir gün.
Bir de erkek çocuğun isteğini kızlarına kitlemeye çalışan ebeveynler var bende yapıyorlar arada rest çekip bnne diyorum dnmdhkflflffkflkf akıllanmazlar asla
24 yaşındayım evden kurtulmaya çalışıyorum. Akşam 6 dan sonra gelsem kıyamet kopar diyimde haline şükret ss.
Şimdi nasılsın soru sahibi?