1. Sınıftaki kas kurulunda anatomiden çok eksiğim var. Hem uzaktan eğitime geçilmiş olması hem de anatomiden nefret etmem sebebiyle baya fazla eksiğim kaldı anatomiden. Diğer dersleri iyi öğrendim. 2. Sınıftayım. Şu an kardiovasküler sistemdeyiz (daha da spesifik olmak gerekirse üst ekstremite venleri). Tabii ki ekstra zorlanıyorum. Kemik kurulunu öğrenmiştim ama unutmuşum gibi. Kaslar zaten yok. E üstüne arter ven öğrenemiyorum tabii.
Sizce ne yapmalıyım? mesela üst ektremite venleri işlenirken üst ekstremite kaslarını da üstünkörü de olsa öğrenmeye çalışmalı mıyım? En azından konumlarını. Yetişir mi pek sanmıyorum ama deneyebilirim. Yoksa kendi kuruluma odaklanıp ezberlemeye mi çalışmalıyım? (yani anatomi tabii ki ezber ama bazı şeyleri bilince o ezber oranı azalıyor ya) kasları yaz tatiline mi bırakmalıyım? kurul da çok yoğun. Of bilemiyorum bi abi abla varsa yardım etsin bana :(((
a2 tıp kazanamadığı için çok üzülmüş belli.
süslü ben de kas konusunda pek iyi değildim dönem2de. üstün körü yerlerini öğrenip idare etmeye çalış bence çünkü sıfırdan öğrenmeye çalışsan yetiştiremezsin kasları.
Süslü ben kas komitesindeyim. Kastan çok hangi nerve hangi kası inerve ediyor, hangi ven geçiyor öğrendik. Bence siz atlasta kaslara üstünkörü bakıp daha çok kas-innerve eden nerve bakın.
Bölümümle ilgili bir soruyu bölümdeki kişilerin cevaplamasını istediğim için özür dilerim :(
Nerve demişim de ven diyim farz edin
Baştan alıp çalışma bi işine de yarayacağını sanmam notlarında kas ismi geçer bilemezsin aç telefonu bak ne nerede. Ama diğer türlü gereksiz emek. Zaten anatomi dediğin biraz komite boyu ezberleyip sonra unuttuğun bir şey. Bir eksiğin olacağını sanmam.
A2 hayır mesele anatomi görmek değil. Sonuçta her bölümde anatominin yeri, diğer derlerle bağlantısı ve ihtiyaç duyduğun bilgi miktarı farklı. Hatta sınav şekli de farklı (her dersten ayrı sınav olmamak vs.). O yüzden evet, tıp okuyan birinin cevap vermesi hala tercihim. Psikoloji okuyup sadece psikoloji okuyanlar cevaplasın desem kimse alınmazdı ama tıpla ilgili böyle bir sorun var, ne yapsak gıcık algılanıyoruz dhdjsk diğer cevaplar için teşekkür ederim :>
Bu kadar telaş yapmanı gerektirecek bir durum yok aman tanrım öğrenmezsem kötü bir doktor olucam modundan çık önce. Bir abla tavsiyesi :)
4. Sınıfa geçip de kardiyo kurulunda hoca vena sefana magna diyince kolda mıydı bacakta mı o moduna gireceksin bu kadar temel anatomiyi bile unutacaksın zaten aşırı kasıyorsun boş kasıyorsun. Hele kemik ve kas ortopedi vs dışında bir şey bilmesen de olur yani onca sulcusu öğrenince iyi bir doktor olacağını sanmıyorsun umarım :)
Sen fizyoloji ve patoloji öğrenmeye bak geç. İlk seneden de bir şey aklında kalmayacak (zaten çok da önemli değil klinik için) istediğin kadar çok iyi öğrendim çok iyi çalıştım de. Ben geçen seneyi hatırlamıyorum bırak 1. Sınıfı o yüzden sana tavsiyem sal gitsin ne kası ne kemiği ya.
bütün sağlıkçılar üniversitede anatomi görüyor haklısınız ama siz de takdir edersiniz ki kimse tıp fakültesindekiler kadar ayrıntılı görmüyor. soru sahibi de bunu göz önünde bulundurmuş olabilir gereksiz hassaslığa gerek var mı cidden anonim 2?
Diş okuyup detaylı gördüğünü söyleyen anonim abim diş hekimi yeni mezun atma ziya demek istiyorum sana müsadenle :)