1. Suslum miyop derecen 3.50. Ama axis te bi sorun var ben hic boyle bi deger gormedim axiste. Kendimce astigmatinin olmadigini cikardim.

28 şubat 2021 21:16

2. Süslü şimdi e-nabız'a baktım 2019 agustosta acil lens yazdırmam gerekiyordu doktora gittim bu gözlük reçetesini aldım lens için bir sürü test istemişti benden sonra başka özel doktora gittim aynı gün oda aynı reçeteyi verdi, e-nabızda da astigmant miyop diyor.

2020 şubatta devlet hastanesinde doktora gittim e-nabızda sadece miyop yazıyor gözlüklerini değişme gerek yok demişti doktor. Kafam karıştı şuan yurtdışından gözlük şipariş edecektim ondan bu kadar kurcaladım.

28 şubat 2021 21:36

3. ayy kızlar yanlış yazdım axis değil cylindir yani silindir astigmant işte 0.50 yazmış 2019 özel hastane hekimi.

sphere -3.50, Cyl 0.50

28 şubat 2021 21:38

4. Gözlükçüde 3.5 numara gözlüklerin dedi ki gözlüklerimle görme kalitemden gayet memnunum. Benim merak ettiğim 0.50 astigmatım olsaydı gözlük numaram -4 olmaz mıydı astigmatın mantığı başka mı? Gözlükçü 3.50 derken düz miyop için mi dedi yoksa bu 3.50 da 0.50 astigmat dahil mi acaba

28 şubat 2021 23:05

5. Anlamaya çalıştığım şey aslında şuan ki gözlüklerimde astigmat olup olmadığı mevcut reçeteme göre yok herhalde olsaydı optikçi 3.5 yerine 4 der miydi?

1 mart 2021 00:05

6. Peki süslüler benim bu astigmat gitmiş olabilir mi? Çünkü e-nabizdan geçmiş randevularıma baktım 2019da gittiğim iki doktor sisteme miyop astigmat diye girmiş 2020’de devlet hastanesinde bir doktora gittim o sadece miyop diye girmiş. Son gittiğim doktor bana gözlüklerini değişme gerek yok demişti ondan bu astigmat konusu kafama takıldı.  Var mı yok mu anlayamadım.

1 mart 2021 00:18