Simdipırılla
Ben çok memnun kaldım, tek bir diyet listesi yok ve her hafta online görüşme şeklinde ilerliyor
ne kadar ödüyorsun a1? soru sahibi benim diyetisyenim de böyle. miktar yazar ama yemek ismi vermiyor hangi sebzeleri yememem gerektiğini yazmıyor. kısıtlamamak içinmiş.
Merhaba, ben de seda altının 3 haftalık online beslenme programına katılmıştım, tek online diyet deneyimim.
Haftalık program veriyor, bazen sebze yemeğini tarifiyle veriyor bazen de sebze yemeği diyip geçiyor ancak başta verdiği bir liste var orada ne neye eşdeğer yazıyor. 1 su bardağı süt=4 yemek kaşığı yoğurt gibi. Ve bu listede nelerden uzak duracağınızı da yazmış. Patates mümkün oldukça tercih etmeyin, bezelye şu kadar yiyin, çorbadaki un önemsiz gibi. Bu liste benim çok işime yaradı, program bitti ama hala listeye bakıyorum sık sık ne neyle değişir diye. Böyle bişey talep edebilirsiniz belki.
bana da böyle yazmıştı bende bezelye yapmıştım 3 gün de onu yedim bi güzel sonra dedi ki cnm yhaaa bezelye sebze degil ki bakliyat hsdfjsdfhjfjs kısıtlamamk için soruyorlar ama sen yine de online oldugu için istedigin zaman sor ben kendimden çok emindim sormamıştım ama
Anonim 5 süslüm adanaya yakınım hangi hastane ve doktorun adını söyleyebilir misin?
Anonim 4 süslüm ben sürekli iletişim halinde kalmak istemiyorum bana her şeyi açıklasın en baştan, liste elimfe açıklayıcı olsun istiyorum
Yani teknik olarak evet belki doğru ama kırk yıl düşünsem diyet yaparken patatese sebze gözüyle bakmak aklıma gelmez. Aklıma "kakao bir bitkidir o halde çikolata salatadır" lafı geldi djdjd. Yapmaya gönlü olmayan zorluyor diyetisyene bahane buluyor gibi geldi. Diyetisyen hanım/bey aptala söyler gibi sebze ama patates hariç deme gereği de duymamıştır artık djsj.
Aptala söylemekle alakası yok. Herkes her boku bilmek zorunda değil, biliyor olsak diyetisyene gitmeyiz. Mesela patlıcan biyolojik açıdan bir meyve aslında ama nedir sebze olarak yeriz. Ama siz gider yemek yerine elma yerseniz olmaz.
Diyetisyeninizin size sebze kategorisine giren şeyleri söylemesi gerekir süslü. Patates havuç (bazi diyetisyenlere gore bezelye, benim diyetimde bezelye yemegi de sebze yemegi sayiliyordu) sebze olarak sayilmiyor. Benim diyetisyenim de detayli vermemisti ama patates = havuc = ekmek = pilav = corba dönüşümünü miktarlariyla vermişti mesela. Örneğin patates yemegi yiyorsam ekmegi kısıyordum. Ve bir meyve yazilan yerde muzla elma ayni degil örneğin (sayilar tam dogru olmayabilir) 150 gram elma veya 100 gram muz olarak yaziyordu. Ama surekli takipteydi her ogunumu paylaşıyordum kendisiyle ek olarak.
patates sebze değil mi? ben bilmiyordum mesela bunu. bilmek zorunda mıyım? siz biliyorsunuz diye bilmeyenler aptal oldu hemen ok sfkks ne kadar salaksınız ya of. parayla hizmet alıyorsak bunları belirtsinler bi zahmet. yukarıda seda altından hizmet alan süslü o değişim listesini paylaşsan keşke bizimle de.
Kız ben ona örnek verdim. Genel olarak ben düşünmek istemiyorum kalori hesabını ben yapmak istemiyorum. Sebze deyip geçiyo bunu ben de yazarım herkese sebze ye diye.