Askım keratin o kadar iyi geliyor ki... zararlarını göze alıyorsan evde bile yapabilirsin saçları gerçekten dizginliyor.
ben de aynı böyleyim, ne düz ne dalgalı ne kıvırcık nasıl bir saç bilmiyorum. kabarıyor bir de. düzleştiren taraklardan 2-3 marka denedim hiçbiri fön etkisi yaratmıyor. kabarık bir düzlük oluşuyor o görüntüyü de pek sevmiyorum. :( curly girl beni de baydı yoksa dalgalı kıvırcık saçım olsun çok isterdim
Süslüler keratin yaptırmak istiyorum ama öğrenciyim ve sürekli buna bütçe ayıramıyorum maalesef :( o yüzden şu 300-400 tllik fön taraklarından alıp pratik bi çözüm bulmayı düşünmüştüm ama genel olarak yorumlarda da kalın telli saçlarda işe yaramadığı söylenmişti. Yine de bi sorayım dedim. Düzleştirmeye her zaman sabrım ve vaktim olmuyor ama çoğu zaman düzleştiriyorum iyice yıprandı artık saçlarım maalesef
Süslü eğer dayanabilirsen kendin yap keratini biraz gözün burnun yanacak ama yaparsın. Kuafor malzemeleri satan yere git en az göz yakanı iste 100 tl falan sonra 2 Ay rahat edersin benim saçım da senin gibi öyle yapıyorum başka türlü aşırı tiftik kabarık oluyor
Benim saçım kıvırcık ve çok gür. Kuaförde iki kişi fön çekiyor genelde. Duzelstirmem de bir saati aşıyor. Arzumun revlon imitasyonu ürününü aldım. Valla hiç umudum yoktu ama bayıldım ben. Kuruyken denediğimde çabuk bozuldu ama saçımı yıkayıp 2 3 saat kendi halinde kuruttuktan sonra kuaför fönü gibi oldu. Tabii ki parça parça ayırarak yapmak gerekiyor. Aynı fon çeker gibi, sadece fırça ve makine tek elde olunca kolay oluyor. Yarım saatte isim bitiyor ki saçım bıraksam sabaha kadar bile kurumuyor ve kurutma makinesiyle de asla tam kurumuyor normalde. Her gün öpücük atıyorum yanından geçerken resmen fırçaya.
Benim saçlarım da aynısı. Ben şöyle çözüm buldum ve herkes saçlarımı övüyor. Birincisi saçlarımı göğüs hizasına kadar uzattım ve katlı kestirdim. Birazdan anlatacağım şekillendirme uzun saçla daha pratik. Makasla kessinler bu çok önemli ustura ile kestirmeyin. Saçlarımı yıkadıktan sonra kurutma makinesi ile tam kurutuyorum. Tarayarak kurutuyorum normal saç tarağıyla. Böylece saçı kuruturken biraz düzleştirmiş oluyoruz. Bu adım önemli çünkü sonrasındaki şekillendirme işini kolaylaştırıyor. Saç daha kolay şekil alır hale geliyor. Kuruttuktan Sonra saçımı kalın tutamlar halinde alıp düzleştiriciyle bukle yapıyorum. Kalın tutamlar halinde alınca hem çabuk bitiyor hem de doğal dalgalı oluyor. Katlı kesimi de çok iyi gösteriyor. Üzerine Ogx kukuli yağı elektriklenme karşıtı ürün bu. İki veya üç günde bir yıkıyorum.
Dumanı göz yakan keratinler önerilmiş ben Kanserojen olduğu yazıldığı için tercih etmiyorum.
keratine bulaşma değmez kanser olmaya