1 yıl 2 aylık bir ilişkim var, ilişkimizin 7. ayında erkek arkadaşım bir kızla 2 gün mesajlaşmış. Mesajları okudum, kızı asla suçlamıyorum çünkü beni bilmiyor bu yüzden ilgi göstererek konuşması normal, erkek arkadaşım başta normal - ilgili konuşmuş ama sonrasında aşırı ilgisiz tek kelimelik ve geç cevaplar vermiş. Sonra kız buluşmak istemiş ısrar etmiş ve öğle arasında bi yarım saat kadar (gizlinot: Mesajlar arasındaki süre farkından anladım) bir yerde oturmuşlar. Buluşma sonrasında erkek arkadaşım beni her yerden engelle ve hiçbir şekilde bana ulaşma deyip kızı engellemiş. Bunlar mesajlardan anladıklarımdı. Gelelim erkek arkadaşımın açıklaması ve anlattıklarına.
Erkek arkadaşımın çalıştığı ofis, kızın işten çıkarıldığı okulun hukuk işleriyle ilgileniyor. Kız arabuluculuk işlemleri için ofise geliyor ve erkek arkadaşıma karşı imalı bakışlar davranışlar yapıyor. Bu ilgi erkek arkadaşımın dikkatini çekiyor ve kıza mesaj atıyor sonrasında da pişman olup ghostluyor.
Bu olayın yaşandığı dönemde ilişkimiz gerçekten berbattı. Her gün tartıştığımız, karşılıklı ağladığımız çok zor bir dönemdi. Erkek arkadaşımın savunması, sana karşı kendimi çok yetersiz hissettiğim için gördüğüm ilgi bir anlık hoşuma gitti ama sonrasında çok pişman oldum, senden başkasıyla asla olamayacağımı anladım şeklinde. (gizlinot: Bu asla aldatmayı meşrulaştıran bir şey değil, aynı zorlukları ben de yaşadım ama asla aklımdan ikinci bir insan geçmedi..)
Tuhaf olan, o tarihten sonra gerçekten sihirli değnek değmiş gibi bir anda ve çok sağlam şekilde düzelmişti ilişkimiz. (gizlinot: O kızla görüştükten sonra ilişkimizin değerini ve bana duyduğu sevgiyi kaybetme korkusunu çok derinden hissettiğini söyledi) Eğer o dönem kendi gelip böyle böyle bir hata ettim şeklinde anlatsaydı yemin ederim bir şekilde anlar affederdim. Ama ben bu olayı daha yeni ve tesadüfen öğrendiğim için çok öfkeliyim, tesadüfen öğrenmeseydim benden ölene kadar gizleyecekti. Beni yaralayan en büyük şey kesinlikle bu..
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama asıl soruya gelecek olursam, bu tür bir şey yaşasaydınız tepkiniz ne olurdu? İnanın ne hissediyorum, ne yapacağım en ufak bir fikrim yok. En yakın arkadaşıma bile yargılanma korkusuyla anlatamadım. Hem cinsim olarak sizin objektif bakıp yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
ne hissettiğinizi aşağı yukarı anlayabiliyorum süslü. ben de 2 ay önce sevgilimin tesadüfen yalanını öğrendim, üstelik sizinkinden çok daha hafif bir sebepti. flört ve date'e çıkmak, ilgisinden yararlanmak aldatılmak bu arada evet. gel gelelim benimki aldatılma içermeyen bir yalan olmasına rağmen içim almıyor. aynı şekilde kendi açıklasaydı, itiraf ederek gelseydi affederdim ama ben yakaladım ve yakaladığım halde kendiliğinden doğru düzgün dökülmedi. her şeyi ben tespit ettikten sonra öğrendim. tespit etmesem bana sonsuza kadar salak muamelesi yapmaya devam edecekti. bunu içim almıyor. gizlemeye karar verip o hatayı yaptığı günü düşünüyorum ve bunu bana nasıl yaptı sorusunu kesinlikle aşamıyorum. biraz devam etmeyi denedim ama yaptığı her şey, onunla olma fiki midemi bulandırmaya başladı. hiçbir sözü güven vermez oldu. sanki dünyanın en pislik insanı gibi görmeye başladım. yani yalanın büyüğü küçüğü olmaz. gizlemesi de bir yalandır. bence bunlar çok sağlam bir psikolojiye sahip iki süper olgun birey olsanız bile kolay kolay aşılamayacak şeyler.
sevgilin "lan acaba başkasıyla daha mutlu olur muyum" diye düşünüp kendisine ilgi gösteren ilk kadınla şansını denemiş sonra da 1 gün gibi kısa bir süre içinde "oha ben napıyorum amk salak mısın oğlum kendine gel" aydınlanması yaşayarak kendini toparlamış ve ilişkinizi düzeltmiş.
ben olsam affederdim. burada tam olarak bi aldatma yok. hiç hoş değil ama sevgilini seviyorsan ve içinden affetmek geliyorsa affedebilirsin.
Süslü benim güvenim ciddi şekilde sarsılırdı. Burada başka bir kadınla sonu gelmemiş olsa bile ilgilenmesinden değil, bu durumu benimle paylaşmamasından rahatsız olup güvenimi kaybederdim. Bu olaydan sonra da bir daha eskisi gibi güvenemezdim sanırım. Eğer bu olaydan sonra gelip bana böyle bir şey oldu, çok pişmanım vs. diye sana söylediklerini, ben olaydan hiç haberdar olmadan söylemiş olsaydı, durum farklı olabilirdi. Yine rahatsız olurdum ama sanırım diğer türlü olduğu gibi güvenimi ciddi şekilde sarsmazdı, affedebilir ve dürüst olduğu için devam edebilirdim. Tabii ilişkinizi hiç bilmiyorum, sevgilini tanımıyorum en iyi sen bilirsin, nasıl hissediyorsan öyle davran bence...
Bence hem aldatılma var hem de bir kızın duygularını sömürme var o yüzden ben olsam affetmezdim.bir sonraki kavganızda baska biriyle görüşüp kafasını dağıtmak isteyebilir yine.
Süslüm benim de başımdan böyle güvenle alakalı bir olay geçmişti. Aldatmakla alakalı değil bu arada. Hoşuma gitmeyecek bir durumu yapıp gizlemişti yani. Sonrasında bir ay boyunca bana o kadar saçma davranmaya başlamıştı ki ben artık ayrılmak istediğini falan düşünmüştüm. Sürekli bir şey mi yaptım niye böylesin diye soruyordum. Sonra bir gün sevgilim kendisi itiraf etti benden gizlediği şeyi söyledi ve ayrılabilirsin istersen sonuçta hoşuna gitmeyecek bir şeyi bile bile yaptım dedi. İlk kez güvenim böyle kırılmıştı. Olayın aldatmakla alakası olmadığı için ben devam edebilmiştim. Ama senin durumun biraz farklı ve ben senin yerinde olsaydım devam edemezdim sanırım. Çünkü kendi yaşadığım olaydan sonra bile aklımda hep acaba? Sorusu dolandı durdu. Kendi mental sağlığım için ilişkiyi bitirmeye doğru adımlar atardım sanırım. Kızla konuşması ve üstüne görüşmesi benim için bayağı yıkıcı bir durum. Üstelik kendisi de itiraf etmemiş yani. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.
Evet bu bir aldatma ve kesinlikle hos bir durum degil ama bi aldatma affedilecekse ancak boyle olabilir heralde. Tabii ifadesi tamamen dogruysa bu soyledigim. Cunku iliski icinde insanin ilgisi baskasina kayabilir hata olan kismi bunu ayrilmadan devam ettirmekte basliyor. O da sizi de hemen birakmadan sansini denemis ve pisman olmus. Bilemiyorum yorum yapmak zor. Tekrar boyle bir seye meyil de edebilir veya yaptigi seyden ders de cikarmis olabilir.
Bunu asla onu savunmak için söylemiyorum sadece detay vermek için anlatıyorum, günlerdir işe gitmiyor benim iş yerimin evimin önünde bekliyor arayıp saatlerce ağlıyor, inançlı biri ve kuranı kerim üzerinde yemin ediyor. Günlük gibi küçük notlar aldığı bir defteri var. O tarihlerde o güne dair pişmanlığını üzüntüsünü yazdığı yemin ettiği birkaç not var onları falan atmış. Annesi bile iş çıkışıma gelip dolu gözlerle oğlum adına özür diliyorum ben senin yanındayım sen sonuna kadar haklısın ama onun da pişmanlığını görüyorum nolur affet diye resmen yalvardı. Böyle bir şeyin ardından güvenmek çok çok zor imkansıza yakın ama pişmanlığının samimiyetine inanıyorum sanırım.. ama bunu nasıl affedip hazmedip unutabilirim asla bilmiyorum..
Ya ben genelde daha olumsuz cevaplar veriyorum böyle konularda ama bu sanki aldatılmanın olabilecek en hafif hali gibi geldi. Eğer gerçekten olayların anlattığı şekilde geliştiğinden eminsen devam edebilirdim ben senin yerinde olsam. Ama eğer affedemeyeceksen içine sinmeyecekse direkt ayrıl uzatmanın alemi yok.
Bence ilişkinizin düzelme sebebi sevgilinin kendisini suçlu hissetmesi. Şimdi sen bunu öğrendin eğer affedersen ben yanlış bişey yapmamışım ki diye düşünüp eski haline geri dönecek.