1. 11 de acil işim çıkıp kurumdan ayrılıyorum. 12.30 yani öğlen arasi amirimin yardımcısı neredesiniz baktık yoktunuz diyor. Ben de kurum dışındayım dedim. Gelince odama uğrayın diyor. 1.15 kuruma varıyorum. Amirim de cumadan çıktığı için karşılaşıyoruz ve bu durumdan bahsediyor. Rahatsız olduğumu eczaneye uğradığımı söylüyorum keşke haber verseydiniz vs diyor tamam diyorum geçiyorum. Sonra yardımcısına uğruyorum acaba işlerle ilgili bir gelişme mi oldu vs diye o da aklımda o da aynı şeyi diyor. Ve nereniz ağrıyor diyor midem deyip geçiştiriyorum.

Ve bu iki kişi bir 3.kisiyien üst yonetici) kastederek odanıza baktık yoktunuz bize de haber vermediniz hoş olmadı dediler. Tamam deyip geçtim ( her ne kadar mesleğim mesai takibi yapılamayacak bir meslek olsa da )

Sonra o üst yönetici çağırdı hatta bu konuyu mu konuşacak derken demesin mi haberim yoktu ve hiç umursamadı.

Bilmiyorum beni bu durum üzdü sadece 1 saat yoktum ve öğle arası neredesiniz sorusuyla muhatap oldu ve işlerle ilgili bir sıkıntı yok siz ne düşünüyorsunuz? 2 gündür canım sikildi

9 nisan 2023 12:39

2. iş yerinizden kafanıza göre kimseye haber vermeden çıkıp gidemezsiniz ki. memuriyet rahat tamam da bu kadar da değil yani. özel sektördeyim, patron beni arasa ve dışardayım desem, izin almasam, sonrasında açıklama yapmasam çıkışımı verirler. iş etiği gereği mesai saatleri içinde kafanıza göre çıkamıyorsunuz, izin almanız gerekiyor.

9 nisan 2023 12:44

3. resmen 1 saat sorun oldu ortada bir iş bile olmadan. kadinin belki acil işi çıktı, zaten işini aksatmiyor bir falsosu yok demeden olağanüstü bir sey olmuş gibi öğlen arası yardımcısına aratması çok üzdü.

9 nisan 2023 12:45

4. Kamuya, özelle alakalı değil. Çalıltığım yerde kimseye haber vermeden çıkıp gitmen iş ahlakına uygun değil. Belki başına bir şey geldi, gelecek... Ayrıca 11'de çıktı, 13:15'te geldim diyorsun, nasıl 1 saat? Öğle arasını kafadan sildin herhalde.

9 nisan 2023 12:46

5. 11.30da baktık yoktun deseler haklılar da 12.30da baktık yoksun diyemez kimse ezdirme kendini. Millet sigara molası diye mesainin yarısını yiyor sen her seferinde böyle açıklama yaparsın canını çıkarırlar. Hakkını savun. Sen yokken seni savunan arkadaşların da olsun muhakkak.

9 nisan 2023 12:47

6. bir saatcikten bir sey olmaz diye bir dusunce olamaz ya. is hayati ciddiyet istiyor. tum gun bombos otursaniz bile izin istemeniz lazim. adamlara dogru duzgun aciklama bile yapmamissiniz yani ben olsam sinirlenirdim. belki duzgun bir dille şu işim çıktı, birazdan sizi arayacaktım deseydiniz idare edeceklerdi belki ama sizinkisi dumduz keyfiyet gibi gorunuyor.

9 nisan 2023 12:48

7. Benim mesleğim masa başı çalışmayı gerektirmeyen bir iş buna yönelik danistay kararları var(bi nevi akademisyenlerdeki durum gibi) Ben dürüst olup eczaneye gittiğimi söylüyorum. Bilmiyorum dediğim gibi bu kişiler kuruma 10 da gelen kişiler ben hiç iş aksatmadan çalışıyorum ve mesaiye erken gelir gerekirse gec cikarim.Ortada bir şey yokken bana ihtiyaç olmadan bunun sorun olmasını ilginç buldum. Özellikle 3. Kişiyi ileri sürerek sorun olmuş gibi anlatmaları oysa böyle bir durumun yasanmamasi

9 nisan 2023 12:51

8. 11-12 arası yoktum kabul

12-13 arası öğlen arası zaten 1 de kurum yerleskesindeydim.

Beni 12.30 ta aradılar baktık yoktunuz dediler ben de şu an dışarıdayım dedim. Yüz yüze gelince ağrım oldugundan 11de ilaç için çıktığımı söyledim. Artik baktık yoktunuz dediği an ne zaman bilmiyorum tamam deyip çıktım.

9 nisan 2023 12:58

9. Ss kamuda hiçkimseye gereksiz bilgi verme. Öğle arası dışarıdaydım de geç. Kimse 5-10 dknın hesabını sormaz ama sen şak diye 11de çıktım dersen sıkıntı olur. Sakın kimseye koz verme bir daha böyle.

9 nisan 2023 13:01

10. İstediğin kadar kendini ve işini savun süslü. Mesai saatleri dışında özel işin için eczaneye gidemezsin. Şöyle düşün herkes senin yaptığını yapsa ortalıkta kaos çıkar. Bir de şöyle düşün, mesai saatleri içerisinde amirin senden sorumludur, şu an bir şey olmamış olabilir ama ya eczaneye giderken kolunuz bacağınız kırılsa? Araba çarpsa? Adamın/ kadının başına niye izin verdiğiniz diye bela açarsınız, soruşturma falan açılır. İnsanlardan özür dileyin, daha fazla kendinizi savunmayın. Rahatlık seviyeniz beni şaşırttı. Kamuda çalışıyorum, haber vermek zor değil.

9 nisan 2023 13:02