1. Taksim Beyoğlu ve kiliseleri gezebilirsin o hizada ss. St antuan ve santa mariayi gezersin. Oradan galataya yuruyebilirsin.

2 ağustos 2023 01:34

2. Ben öncelikle sultan Ahmet meydanına giderim.

1. Sultan Ahmet cami 2. Arkeoloji müzesi 3. Alman çeşmesi 4. Topkapi sarayı 5. Yerebatan sarnici 6. Gülhane de küçük bir yürüyüş 7. Ayasofya 8. Dikilitaş bunların hepsi aynı çemberin içinde yerler zaten hepsini bir paket halinde bir günde gezebilirsin. 25 yaşına kadar da muzekar ücretsiz. Uygulamayı indirip telefonuna kullanabilirsin.

2 ağustos 2023 01:40

3. Bu arada oradan da Beyazıt doğru yürüyüp bir istanbul üniversitesine bakıp suleymaniye cami ne giderdim. Güne erken başlarsınız yeter bence gününüz.

2 ağustos 2023 01:41

4. Ilk gun anonim 3 un onerdigi yerler kesinlikle. Sonra taksim-beyoglu, besiktas, besiktastam macka parki ordan bi nisantasi patlat gunu bitir.

Diger gun ise bi karsiya gec kadikoy bogayi gor, caferaga da yuru (hic istanbullu bir hareket olmayan boga ile resim cekilmeyi unutma yoksa turistlihin kabul olmaz :d)  ordan rihtim moda, aksam da caddebostana gecersin.

Dogma buyume baba dede babaanneli 7 gobek istanbulluyum bence beni dinle :d iyi gezmelerr

2 ağustos 2023 01:47

5. Süslüler çok teşekkürler, özellikle anonim 3 ve 4'ün açıklayıcı cevaplarına çok teşekkür ederim. Kafamda bir şeyler oluştu.

2 ağustos 2023 01:54

6. Beyazıt a doğru yürürken kapalı çarşının içinden doğru geçebilirsiniz. Hani görmüş olun diye. Suleymaniye cami nden de emininu iskeleye doğru yürürken geri mısır çarşısı içinden geçersiniz.

2. Gün taksim gezi parkından başlayıp ya da akm önünden o binada yenilendi icine girip gezebilirsiniz. Şişhane ye doğru yürüyün bence bir istiklal caddesinde yürümüş olursunuz. O arada kiliseler var girebilirsiniz. Şişhane tarafında bir galata mevlevihanesi var maalesef ben de henüz gidemedim oraya kapalıydı en son şu an açık mı bilmiyorum dikkatinizi çekerse uğrayın. Yoksa zaten galata kulesinin oraya gelmiş oldunuz bir galata kulesine çıkın muzekartla. Bence taksimde artık pek bir şey kalmadı birkaç pasajın içi de güzel kafeler/mekanlar kaldi aslında ama simdi aklıma gelince ekleyeceğim. Buradan karakoye yuruyebilirsin bayır aşağı kolay oluyor. Bu cruise gemilerinin durduğu galataport var yeni açıldı sayılır oraya yürürsünüz orada da bir şeyler içebilirsiniz.

İstanbul modern de orada eğer sergi gezmeyi seviyorsaniz inceleyebilirsiniz.

Oradan vapurla isterseniz uskudar a isterseniz balat tarafına geçebilirsiniz. Ya da yine vapur la Eyüp e gidip Pier loti tepesine teleferikle çıkıp bir de Eyüp Sultan da bir dua edebilirsiniz:) dönüş vapur saatlerine de bakmayı unutmayın buralara yakın bir yerde kalmıyorsanız kaldığınız yere yakın bir yere yine vapurla dönersiniz

2 ağustos 2023 02:01

7. 3. Gün varsa artık bence uskudar a ikinci gün gitmediyseniz Üsküdara gidin ilk olarak orada yapılacak çok bir şey yok bir gezip meydanda kız kulesine geçebilirsiniz. Muzekarti olanlara 50 tl diye biliyorum ulaşım ücreti imiş. (gizlinot: Kıyıdan küçük bir tekne götürüyor hemen 5 dakika ya.) Kız kulesinde de çok bir şey yok ben gerçi restorasyonundan önce gitmiştim ama çok vaktinizi almaz. Oradan Kadıköye geçersiniz. Kadıköy de boğa heykelinin orada olan cadde bahariye caddesi oradan modaya doğru yürüyebilirsiniz. Ya da tramvay var isterseniz ona binersiniz nostaljik. (gizlinot: Taksimde de bilebilirsiniz tabi tramvaya) moda sahile geldiğinde orada bir şeyler içip oradan kadikoy iskelesine doğru deniz kenarından yürürsünüz. Beşiktaş a vapura binip geçebilirsiniz.

Besiktas çarşıda yürüyüp oradan dolmabahce sarayına gidebilirsiniz. Ya da vapurdan iner inmez dolmabahce sarayına gidip sonra dönüp çarşıyı da gezebilirsiniz. Müzelerin kapanma saati var malum. Halen vaktiniz ve enerjiniz varsa besiktastan yürüyerek veya otobüsle Ortaköy e geçip orada da bir kumpir veya waffle yiyebilirsiniz.

2 ağustos 2023 02:11