ahlaklı olmak demektir. ahlaklı ol nefsine sahip çık ibadetini yap ve siktir git hayatını yaşa. yani tam olarak yabancı gavur kafir dediğimiz insanların yaptığı eylem. en basiti toplu taşımada güvenlik yok turnike yok kontrol yok ama bilet alıp biniyorsun ahlaki değerleri yüksek olduğu için herkes bilet alıyor. burda da millet turnikeden atlıyor
Kültürel kodların dinle karıştırılmaması gerektiğini söylüyorlar
Henüz gerçek islamı yaşayan bir topluluk görmedik ben de merak ediyorum gerçek islam nedir. Üstelik gerçek islam bu değil diyenler ayrıca şeriat güzelleyen, şeriat öven insanlar.
Birde şey diyorlar osmanlida şeriat vardı 1000 sene gül gibi gecinip yaşadık diye ama osmanlida büyük oranda kararları padişah vermiyor muydu ben mi yanlış biliyorum halifelik te babadan oğula geçiyordu ki islamda böyle birsey yok zaten
İbni Sina, Gazali, Biruni gibi alimler gerçek islamdır. İslamda sadece nakli ilimler(din ile alakalı bilgiler)yok. Akli bilimler( akıl yoluyla matematik,fizik,kimya gibi ilim) de var. İslamda müslüman (Allahtan korkup iman ederek yaşayanlar) , münafık(müslüman olduğunu iddia edip şeytanların izinden gidenler) ,kafir (inanmayanlar ) , müşrik(Allaha ortak olarak başka bir ilah edinen) gibi kısım insanlar vardır. Afganistan'daki taliban mensupları da münafıklardandır. Müslüman olduğunu iddia edip yalan söylerler, insanlara zulüm eder, sapıklık yapar her türlü kötülüğü yapıp bunu biz allah yolundayız diyerek kendilerinin yaptıklarını Allahın emrettiğini söyleyip yalan söylerler. Müslüman birisi yalan söylemez, eziyet etmez , kul hakkına girmez. Günah işler evet ama müslüman yalan söyleyerek iş yapmaz.
İslamda cehennemden çıkmayacak olanlar münafıklardır. İnanmayanlardan daha çok azap görecekler. Onlar biz Allah yolundayız diyip arkalarını döndüklerinde şeytanlarla bir olurlar.
Her inandım müslümanım diyenleri müslüman sanmayın. Gerçek bir müslüman merhametli olur. Oku diye emredilmiş kuranda. Eğitimin kızı erkeği ayrı diye oku dememiş. Bütün insanlara söylenmiş oku diye emredilmiş. Afganistan'da kızların okumaması erkek egemenliğinin işlerine geliyor çünkü. Zulüme baş kaldıran bir toplumu neden istesinler ki
o cümle müslümanlarının bug'ı gibi bir şey. söyle, kurtar. devamı yok. her yere uyar.
Bir de bunun kardeşi "kimse mükemmel değil" var. E hani islam mükemmeli vaad ediyordu ne oldu?
Daha ileri boyutu da "şeriat olmadığı için bize hak, cihat için helal" var. Ben bugüne dek bir tane şeriatla yönetilen ülkeye gitme hayali kuran Müslüman görmedim. Hepsi varsa yoksa Almanya Amerika...
Allah’ın dilediği kuluna (lütuf olarak) fazlından indirdiği Kitab’ı kıskançlık/azgınlık yaparak inkâr etmeleri, kendileri için satın aldıkları ne kötü bir şeydir! (Böyle yapmakla) gazap üstüne gazaba uğradılar. (Ahirette de) kâfirler için alçaltıcı bir azap vardır. (2/Bakara 90)
eninde sonunda herkes gerçeği görecek ama bazıları iş işten geçmiş olacak maalesef. Rabbim hepinize hidayet versin
Padişahlığın islamla alakası bile yok. İslamda üstünlük takvadadır. Birisinin babası çok iyi müslüman alim diye çocuğu da öyle olacak diye bir şey yok. Kula kul olma siztemi yok. Kulluk sadece Allahadır. Padişahlık sistemi kut anlayışı ile alakalı. İslamiyet öncesi Türklerde " Ülke hanedanın tüm üyelerine" aitti. Osmanlıda ülke hanedan ve oğullarına aittir anlayışı getirildi. Bu şekilde babadan oğula geçti saltanat. Yönetim hakkı sadece padişahtı. Cumhuriyet demek ise halkın kendi kendine yönetmesi demek kısaca. Şeriatla da cumhuriyetin bir ilgisi yok. Şeriat Allahın emrettiği hukuk kurallarını uygulamaktır. Bunu Cumhuriyetle de uygulayabilirsin. Belirli kanunların yanına şeriatı da koyarsın. Osmanlıda tek bir hukuk sistemi yoktu. Müslüman olmayanlarla müslüman olanların yargılanması farklıydı. Herkesin inancına göreydi. Örfi ve şerri hukuk vardı. Tek başına şeriat yoktu. Hem türlükten gelen bir hukuk kuralı hemde şerri hukuk sistemi vardı. Şerri davalara bakılacak davalar belliydi. Örfi hukukta bakılacak davalar belliydi.
Ne peki gerçek İslam? Gerçekliği yanlışlığı nasıl ayırt edicez,kime göre neye göre?! nasıl uygulayacağız,şu zamana kadar gerçek İslami kim,kimler yaşıyor? Herkes kendi hayal dünyasında bir seyleri oldurmaya çalışıyor.Gercek diye doğrusu bu diye yalan yanlış kendi psikolojik icsellikleriyle yaşiyor.
Son birkaç yıldır hiçbir dini inancım yok.İlk insanın var oluşundan beri her türlü şey insan elinden çıkma.Tanri Allah yaratıcı her neyse var mıdır yok mudur bilmiyorum ama kutsal kitap,din denen seylerin asla "ilahi güç"kaynağı olduğunu dusunmuyorum.Psikoloji okumaya başlayınca,yaşım ilerledikçe bunu daha iyi anladim
Tam da yerine sordun buradakilerin dinle alakası yok çoğu ahlaki bozuk kimseler sorulardan da anlaşılıyor