1. 36 oldum, olmuyorum balım

18 eylül 2023 18:21

2. Yok ya onlar 20 olsan da abla diyen tayfa

18 eylül 2023 18:40

3. Geçen kasiyer kız dedi bana gerçekten sinirlendim ki ben de 27 yaşındayım ama max 23-24 gösteriyorum minyonum djdj

18 eylül 2023 18:45

4. Kardeşim, kuzenlerim ve çocuklar deyince rahatsız olmuyorum. Diğer kişiler deyince de pek rahatsız olmuyorum ama Asya hanım ya da resmi bir ilişki yoksa direkt adım ile hitab edilmesini tercih ederim. Öbür türlü çok laçka geliyor bana. Yani yaşla alakası yok aslında gereksiz samimiyet gibi geliyor. Bu şekilde kullanılması avam bence. Aynı şekilde yenge, anne hitapları da hoş değil gerçekten yenge ya da anne değilseniz. :)

18 eylül 2023 18:51

5. Bu konuşma tarzını sevmiyorum. Yani abla, abi, teyze, amca vs. İnsanlara siz, hanımefendi, beyefendi diye hitap etmek varken appppla diye girişmelerini çok varoş buluyorum. Eğer sürekli iletişim halinde kalmak zorunda olduğum biri ise insanlara nasıl hitap etmesi gerektiğini öğretiyorum ama sürekli iletişim kurmayacağım biri ise önemsemiyorum. Her varoşu ben eğitemem ki.

18 eylül 2023 19:05

6. 36 yaşında da olsan fark etmez. Ablan olmayan birine abla demezsin. Ama o şekilde konuşan tayfa zaten varoş olduğu için varoşluguna veriyorum.

18 eylül 2023 19:09

7. Aynı yastayız. Ufak bebeler desin de 20+ deyince ben de hoslanmıyorum.

18 eylül 2023 19:17

8. Aynı yaştayız ss ben genel olarak abla lafından hoşlanmıyorum mesela avm'de bir mağazaya giriyoruz anneme abla diyor ya ne alaka? Aşırı avam duruyor. Yoksa benden küçük kuzenlerim abla der gayet de normal demeleri.

18 eylül 2023 19:32

9. süslü, instagram'da görüyorum. mesela bir kadın video koymuş yüzü görünmüyor. bir üründen bahsediyor ya da bir yemek, kedi köpek her neyse. orada bile yorumlarda "abla" yazıyorlar. yani yüzünü görmeden direkt abla diye hitap ediyorlar. bu son zamanlarda çok yaygınlaştı.

erkekler yanlış anlaşılmamak için abla diyor.

kadınlar için de biraz varoşluk göstergesi bence abla hitabı.

ben de rahatsız oluyordum artık olmuyorum.

benden çok daha küçüklere, taş çatlasın 20 yaşında genç kızlara abla dendiğini de duydum:D

18 eylül 2023 19:40

10. Teyze deseler daha mı iyi