ilac (hem hap hem kremler), cok duskunseniz kuru baharat. bunlar harici gerek yok bence. kozmetik vs tillahi var orda. aslinda baharati da bulursunuz turk marketi kayniyor her yer ama fiyatini bilemem
ilaç +1. seyahat tipi saç kurutma ve ütü de bizde uygun fiyatlı pek çok seçenek oluyor. hem ilk taşınma sürecibizde büyük kolaylık, hem de uzun vadede seyahatlerinizde kullanırsınız.
İlaç, saç boyası, zeytin, sevdiğin özel bi peynir varsa o, yöresel sevdiğin bişeyler varsa tarhana biber salçası gibi onlar, oje oje oje (nedense pahalı geliyo bana Avrupa'da ojeler), toka ve bijuteri tarzı takılarda çeşit yok ve çok pahalı onlardan getir kullandıklarını.
Drugstore Kozmetik burada çok daha ucuz ve çeşitli. Sephora douglas falan da sürekli kampanya yapıyor. Vitamin takviye gibi şeyler daha bol ve ucuz. Türk markette her şey var ama daha pahalı, o sebeple kg hakkın bolsa getir en çok kullandıklarını, ben mesela pul biber ve nar ekşisi getiriyorum. Antibiyotik, balgam sökücü, antihistaminik, antibiyotik krem, kortizonlu krem, egzama kremi gibi şeyleri türkiye'den getiriyorum çünkü bizdeki gibi reçetesiz satılır halde değiller yahut yazdırması çok zaman alıyor ve yazılsa dahi sigorta karşılamayabiliyor.
Çoğu giysimi türkiye'den alıyorum, modeline düşüp aldığım şeyleri yerel tasarım markalarından alıyorum, inditex falan almıyorum kalitesi aşırı kötü. Mango'dan alırım o düzgün bir marka. Bakın tekstil türkiye'de gerçekten çok kaliteli, şöyle diyeyim zara'dan en son geçen sene birkaç gömlek, iki jean pantolon, bir etek ve bir yağmurluk aldım. Yağmurluk haricindekilerin hepsi bok oldu kotların kalıbı kaydı, biri aşırı bollaştı ve dikişi kaydı, diğerinde tuhaf izler belirdi taşlaması apresi bozuk belli ki. Gömleklerin her yeri ip, birinin pantolondan içeri soktuğum yeri resmen mahvoldu sanki zımpara sürmüşüm gibi, birinin sırtından boydan boya ip çekildi ve dokuması kaçtı orada çizgi şeklinde delik oluştu, eteğin deseni aldığımda yamuk çıktı adamlar kalıbını çıkarırken umursamamışlar bile, ve cebi iki el sokmada delindi gitti. Fakat türkiye'de koton'dan, lc waikiki'den, defacto'dan aldığım kotlar mesela taş gibi çıktılar ve ben onları 350 liraya falan aldım, giyer giyer atarım en kötü ne olabilir ki dedim, her hafta cayır cayır defalarca yıkadım, hala duruyorlar. Lcw'den activewear serisinden aşırı güzel duran üstler aldım parmak delikli, modelleri aşırı hoş, yaşadığım yerde uygun fiyatlı markalarda bulmanızın imkansız olduğu çok cici şeyler ve insanlar soruyorlar beğeniyorlar çünkü yok yani. Yıkıyorum yıkıyorum giyiyorum taş gibiler. Homewear için sweatshirtler aldım 3 yılda falan eskiyorlar ama model kaymıyor, göze görünecek kadar eskiyince atıyorum ama h&m'den aldığım daha mağazada pamukçuklanmış şeylerdense bunu yeğlerim. Yani demem o ki türkiye'de boklanan türk markaları cidden kaliteli ve düzgün ürünler yapıyorlar, hiç azımsamayın ve basic kot falan gibi şeylerde ve homewear activewear gibi şeylerde buralardaki global ucuzlukçulardansa türk maekqaını tercih edin, yanınızda getirin. Ha ev giyim için ben zaten lululemon nike giyiyorum diyorsanız bu saydıklarımı boşverin.
Yurtdisinda yasayan biri olarak peynir zeytin gene turk marketinde bulursun zaten avrupaya tasiniyormussun kesin bir turk marketi vardir. Kozmetik tasimana gerek yok orda daha uygun olabilir. Kesinlikle katiliyorum ilac . Antibiyotik kesin al . Bende iki cesit var biri idrar yollari icin mesela. Cesitli almani oneririm. Nevresim falanda ikeada bulursun aslinda. Ben surekli kitap getiriyorum cunku bulundugum yerde turkce kitap alabilecegim biryer yok.
Saç boyası ve oje getirmek saçma olur burda pahalı değil çünkü. Ben burdan alıp tr ye götürüyorum hatta bazen (annem boyuyor saçımı sjdjd).
Tr ye her gidişimde mutlaka aldığım şeyler kitap, ilaç, kolonya (Türk marketlerinde dandikleri oluyor Eyüp Sabri falan yok).
Teşekkürler hepinize süslüler, not ettim yazdıklarınızı❤️
her gidişimde annem saklama kabı veriyor bana süslü :d bir de bu sefer küçük tencere seti verdi. tek yaşadığım için bana yetiyor. benim burada ucuz diye aldığım çok dandik, annemin verdiği daha iyi ve neredeyse aynı fiyata 3 tencere almış oldum.