kim öyle görüyor ya? benim etrafımda manifesti beğenen açıp dinleyen kimse yok. meşhur bir pazarlamacı tarafından kpop formülasyonlarıyla ergenler için üretilen bir kız grubu alt tarafı. bir kadın dergisinde editörüm. manifest ilk kurulduğunda her adımlarını yazalım grubu haber yapalım her etkinliklerine gidip yazı yazalım diye telefonlar susmuyordu.
Aklı başında kimse manifest'i sevmiyorsunuz diye size direkt kadın düşmanı demez. 13-14 yaşında fanlarının söylediklerini de ciddiye almanız sizin hatanız. Sevmediğinizi söylerken argümanlarınız ne önemli olan o. Mesela geçen soğuk savaş'a katıldıkları videoyu gördüm ve olumsuz yorumların hepsi erkeklere aitti. "Bu komik mi? Mimik oynamadı" gibi salak salak yorumlar vardı. Erkek sanatçılara dair aynı düzeyde bir eleştiriyi göremezsiniz mesela. Bir sürü ıvır zıvır rapçi var yok sefo, efo, kefo, mefo... her neyse, manifest için aşırı bir pr var bu zaten saklanan bir şey bile değil. Çıkış yapalı kaç ay oldu ama harbiye'de bile konser verdiler. Bence bunun için çok çok erken. Şarkıları da yıllarca dönüp dinlenecek şarkılar değil elbette zaten son dönemde çıkan hangi şarkı öyle ki? Eğlenceli, dinlenip geçecek şarkılar işte. Ben 26 yaşındayım ve benim arkadaş çevremde dinleyen arkadaşlarım var gayet. Yıllar sonra iyi kötü bir kız grubu çıkmış Tabi ki eleştirilebilirler ama ben o kadar rezalet ve korkunç sözleri olan erkek şarkıcıların yanında bu kızların desteklenmesini ve daha fazla kadın grubunun ortaya çıkması gerektiğini düşünüyorum. Eleştirenlerin bir kısmı gerçekten beğenmedikleri için, bir kısmı pr dolayısıyla çok göze sokuldukları için ve bazıları da cidden kadın düşmanlığından eleştiriyor
Linç edenin yaşlarının ne olduğunun pek de önemi yok açıkçası. Yani yaşı 13-14 sizin probleminiz demek baya saçma. Linç var mı var Twitter'da gık dendi mi resmen ordu iniyor yorumlara. Ve gayet kadın düşmanlığı üzerinden yürütüyorlar linci. Tamam destekleyelim de destek noktası sadece cinsiyetimiz mi olacak? Ortada gerçekten adam akıllı bir şey yok. Ve sadece ergen grubu olacaksa nasıl tutunacaklar? Soğuk savaş bölümü de hakikatten zerre komik değildi ya ve de üstüne yer yer abartı tepkiler vardı.
Hepsi grubunun yıllarca bu kadar tutunmasının ve tutulmasının yegane sebebi hem şarkıları çok iyiydi hem de kız grubu olmasına rağmen şarkı ve performansları nedeniyle erkekler tarafından da dinleniyor olmasıydı. Erkekler o kadar da şarkıcıdan sanattan anlamaz da değil ki onlar dışlansın, ün ve başarı isteniyorsa onlar da elbet önemli . Erkekler yorum yapmasın, eleştirmesin görmezden gelelim falan demek abes açıkçası. Sürekli rapcilerle karşılaştırılması da saçma. Onları bı tek erkekler mi dinliyor? Hayır. Azılı bı kadın takipçi var mı? Evet. Demek ki ortada bı talep ve sevgi var. Manifest bunu yakalamalı ama yakalamıyor. Agresif pr çalışması resmen zarar veriyor kızlara
Yahu hiç de saçma değil valla ss. Kim bilir kaç yaşında insansınız, en azından yirmilerinizdesinizdir. Ergen çocukları ciddiye mi alacaksınız? Bunu onları aşağılamak için söylemiyorum onlar da kendi yaşlarının gereğini yapıyor. Ben o yaşlarda dizi çiftlerinin fanı olup adlarına sayfalar açardım. Tek dünyam onlardı ve birinin o çifte dil uzatması ya da o dizileri eleştirmesi falan dünyama saldırı niteliğindeydi. Ha ne oldu büyüdük geçti.
Sonra rapçiler konusunda arz talep demişsiniz de e manifest'e de şu anda talep var. Manifestival biletleri, harbiye biletleri hepsi sold out. Spotify dinlenme sayıları gayet yüksek. Şimdi belki siz ya da çevreniz dinlemiyor diye rakamları düzmece olmakla suçlarsınız ama benim çevremde de gayet 20'lerinin sonunda bile olup dinleyenler var.
Kendim de birkaç şarkılarını favoriledim. Sonra o rapçilerin isterse müziği çok başarılı olsun ki çoğunun değil, kadın düşmanı rezil sözler yazdıkları sürece bırak manifest'in, mahalledeki 10 yaşındaki kız çocuklarının kendi aralarında kurduğu bir grup kadar bile olamazlar. Şöyle soktum böyle çıkardım, vay eskortlar, oh aksın paralar diye gezen, yolda görsem karşı kaldırıma geçeceğim tiplerle hiçbir insan evladını mukayese etmem.
Soğuk savaşı yıllardır izlerim, çok daha kötü bölümler, tek bir esprinin bile güldürmediği bölümler varken bu bölüm bence gayet ortalamaydı. iyi şakalar da vardı
Beğenmiyorsanız ve kendinizin de kadın düşmanı olmadığınızı düşünüyorsanız geçin yani neye tetiklendiniz ki? ilk yorumumda yazmışım ayrıca değil mi bu kızları eleştirenler üçe ayrılıyor diye. Eleştirenler kesin kadın düşmanı demiyorum evet kimisi pr'dan irrite olur, kimisi müziğini beğenmez ama sırf kadınlar diye eleştiren bir kitlenin olduğunu inkar edemezsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde aynı işi yapan erkek ünlüler kadınlar kadar fazla eleştirilmiyor bunun üzerine bir sürü akademik çalışma bile var
ben maalesef bu gruptan kimsede sahne isigi gormuyorum...
grupta ne ışık var ne ses var ne kendini izletecek veya dinlecek biri.. şarkılar da sıkıcı. o kadar yetenekli insan varken milyon tane reklamla bi yerlere gelen insanlara da destek veremiyorum
Zeynep bastık'ın eski kocası Tolga akış prcısıymış. Her yerde göreceğiz yani
Ünlülerin kendilerini savunan paralı hesap orduları oluyor. X bunlarla dolu. Hangi ünlü bunları satın aldıysa ayni cümlelerle, fotolarla, videolarla övüp aynı cümlelerle saldırıyorlar. Genelde saldırıyı, eleştiriye cevap vererek değil, eleştiriyi yapanın kişiliğine saldirarak (mesela sizi kadın dusmani veya kıskanç ilan ederek) yapıyorlar. Dahası O ünlüye rakip başka bir ünlü varsa mesela o rakibi asagilayan paylasimlari da olabiliyor. Bazı ergen fanlar da bunlara ayak uyduruyorlar. Bunu bir podcastte duymuştum, sonrasında bazı kadın sporcularımizin x'i bunlarla doldurdugunu fark ettim. Böylece kötü performanslarına yapilan eleştirilerin önüne geciyorlar. Kötü istatistiklere karşı Sürekli başarılı imajı çiziyorlar. Bu gözle bakınca bu hesaplarla kendilerini çok belli ediyorlar. Size saldıranlar da büyük ihtimalle oyledir.
süeda dışında hiçbirinin sesini beğenmiyorum şarkıları da vasat bence. ama tas kafalı dızo rapçileri gördükçe bu gruba gelene kadar eleştirilecek nice keko şarkıcı var dememiz gerek. büyük ihtimalle birkaç seneye silinecekler ama en azından iğrenç rezil şarkı sözleriyle toplumu zehirlemiyorlar.
32 yaşındayım ve manifesti severek takip ediyorum. Yaşıtlarıma da tavsiye ediyorum. Tam kafa dağıtmalık günlük dinlemelik müzik. Seslerinin güzel olmadığını, daha çok yol kat etmeleri gerektiğini biliyorum ama dansları ve sahne şovları tatmin edici. Vloglarını izlemek de hoşuma gidiyor çok çalışıyorlar ve geldikleri yeri hak ediyorlar. Sen beğenmezsin geç git. Nefret yorumu yazarsan ona göre cevap alırsın.