Bölümlerle alakalı biraz.
1.anonim tam bölümleri sorayım diyordum ki söylemem demişsiniz tüh :( biraz bahsedebilir misiniz babanız zorlanmış mıydı,ne zaman böyle bir karar aldı,tam olarak nasıl gerçekleştirdi,yurt dışında mı eğitim aldı vs vs
2.anonim biraz daha açabilir misiniz?hangi bölümler olursa daha mümkün olur ya da olmaz mesela?
Ben 2. Anonim kesin bir bölüm söyleyemem aslında.ben sağlıkla ilgili bir bölüm okuyorum bundan sonra imkanım olursa sinema okumak istiyorum mesela neden olmasın ki?
Dershanedeki fizik öğretmenim önce ytü fizik bitirmiş, özel kurumlarda bir dönem matematik bir dönem fizik öğretmenliği yapmış, sonra paramedik okumuş, şuan hukuk okuyor. Gerçekten çok yoğun bir temposu var ve azmi çalışkanlığı için hayran hayran bakıyorum kendisine.
mf okuyup mezun oldum ama tmden hazirlaniyorum suan. mf den tmye gecis daha kolay zaten tm derslerini de aldiginiz icin ama tmden mf daha zor ama imkansiz degil. biraz ugrastirir sizi ama halledilir.
Ben liseden tm cikisliyim ve universitede severek osym tercihiyle tm bolumu ve cift anadalla mf bolumu okuyorum. Mf bolumumde statik hesaplamalar yapiliyor mesela lisede hic gormemistim, ama calisiyorum hallediyorum bence iki farkli alanda basarili olabilmek mumkun :)
Tabii ki de mümkün, bazı konulara yatkınlığımız olduğundan öğrenmesi daha kolay olmasına rağmen; en zorlandığınız derste bile başarılı olmanız çalışmakla mümkün.
Ben sayısal okudum 1 sene, takdirle bitirdim. Diğer sene eşit ağırlık okudum, ortalamam sayısalımdan az daha yüksekti. (Sayısalda kimyam, eşit ağırlıkta ise coğrafyam biraz daha düşüktür diğer derslerime nazaran)
Ama yabancı dillere çok daha yatkın olduğumdan, dil benim kolaya kaçabildiğim bir bölüm olduğu için üniversite tercihimde de mütercim tercümanlık tercih ettim. Hiçbir zaman da pişman olmadım liseyi böyle okuduğuma, arkadaşlarım hep "kafan mı karışık, deli misin sen" derlerdi ama her dersi severim genel olarak.
Diyeceğim o ki, sayısal okuyan birinin diğer bölümlerden tercih yapması daha kolay çünkü sayısalda coğrafya hariç her ders görülüyor. Son sene dahi edebiyata kadar öğreniyorlar. Ama bu demek değildir ki, eşit ağırlık okuyan biri kendini sayısalda kanıtlayamasın. Genel olarak olduğu için söylüyorum, çoğu eşit ağırlık öğrencisi matematikten kaçmak için burayı seçiyor. Çalışırsanız matematik ve fen bilimlerinde tabii ki de başarılı olunabilir.
Böyle bir şey varsa kafanızda, ben destekliyorum. İnsanın kendini iyi ifade edebileceği ve yaparken mutlu olacağı iş illa bir tane olacak diye bir şey yok.